Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Wysokie Obcasy - rozmowa z J. Bargielską

Chustomanka Awatar sheep

Domyślnie Wysokie Obcasy - rozmowa z J. Bargielską

Wysokie Obcasy, 21.05.2011
    Wywiad z Justyną Bargielską, pisarką, poetką, nominowaną do Paszportów Polityki i nagrody Nike

Bo podobno ma pani 'unikalną umiejętność pisania w trakcie karmienia piersią' - jak wyczytałam na stronie Szkoły Pisania dla Mam, którą pani wymyśliła. Można tak?

Myślę, że to wcale nie jest rzadka umiejętność. Dużo znanych mi kobiet potrafi robić różne rzeczy, karmiąc piersią. Chusta. Musi być chusta. Nie jestem jakąś ekomamą, ale chusta to jest cudowny wynalazek. Dziecko zawiązuje się o, tutaj, a tutaj się pisze.

Generalnie bardzo ciekawa rozmowa...
    http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...Obsoletki.html
    Ostatnio edytowane przez sheep ; 23-05-2011 o 08:38

Chusteryczka Awatar lola_22
    Miejscowość
    Katowice ;-)/Kraków

Domyślnie

nie ma jak szerzenie oswiaty dobrym przykąłdem jak mówi moja niania: BRAWA DLA TEJ PANI !
    Doradca noszenia w chuście po kursie podstawowym Trageschule Dresden®,
    już nie .pl ale wciąż zamotana

Chustomanka Awatar sandy.pit
    Miejscowość
    Warszawa Falenica

Domyślnie

kurczę to "bycie ekomamą" to się zrobił nagle jakiś osobny issue. jakiś taki synonim lekkiego ześwirowania, czy cu?

Doradca Noszenia ClauWi® i Doula

Chustomanka Awatar miumi
    Miejscowość
    Warszawa Grochów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sandy.pit Zobacz posta
    kurczę to "bycie ekomamą" to się zrobił nagle jakiś osobny issue. jakiś taki synonim lekkiego ześwirowania, czy cu?
    Trochę tak jak z określeniem "Feministka", wiele kobiet zastrzega, że bynajmniej nią nie jest. Owszem, chce mieć prawo do głosowania, ale Feministka, nie nie nie.
    Ecomama to taka wariatka, co się nie myje żeby oszczędzać wodę a dziecko kąpie w 100% mleku piersiowym.
    a Feministka, to niezaspokojony babochłop, rozkrzyczana kobieta, której żadny facet nie chce.

Tak przy okazji, wywiad też mi sie podobał, a ja ekomamą też nie jestem (pieluchy jednorazowe itd.)

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Czytałam.
    Fajny wywiad ( szczególnie ten wątek z sikami i kupą Jurka )
    A mnie się chustomania kojarzy również równolegle z ekomanią - obie w pozytywnym znaczeniu rzecz jasna
    Dzieki temu forum zaczęłam się bardziej zastanawiać nad zdrowiem generalnie, a do tego zaczynam być troszkę eko

To zdanie udowodniło mi to, że autorka jest "nasza" , że bywa lub bywała na tym forum.

NIe wiem czy przeczytam Obsoletki bo temat jest mi ( na szczęście) całkiem obcy, ale zainteresowała mnie ogólnie postać tej kobiety.

Chusteryczka Awatar kamuszyca
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sol Zobacz posta

To zdanie udowodniło mi to, że autorka jest "nasza" , że bywa lub bywała na tym forum.
    to nasza forumka, ale już nie jest aktywna od jakiegoś czasu. nawet chustę od niej kupowałam

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sheep Zobacz posta
    Wysokie Obcasy, 21.05.2011
    Wywiad z Justyną Bargielską, pisarką, poetką, nominowaną do Paszportów Polityki i nagrody Nike

Bo podobno ma pani 'unikalną umiejętność pisania w trakcie karmienia piersią' - jak wyczytałam na stronie Szkoły Pisania dla Mam, którą pani wymyśliła. Można tak?

Myślę, że to wcale nie jest rzadka umiejętność. Dużo znanych mi kobiet potrafi robić różne rzeczy, karmiąc piersią. Chusta. Musi być chusta. Nie jestem jakąś ekomamą, ale chusta to jest cudowny wynalazek. Dziecko zawiązuje się o, tutaj, a tutaj się pisze.

Generalnie bardzo ciekawa rozmowa...
    http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...Obsoletki.html
    tez czytalam faaaaajnie

Chustomanka Awatar Kate
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

czytalam jakis czas temu---mialam tu wkleic i mi umknelo
    tez myslalam czy to ktoras z Was
    fajny wywiad duzo szczerosci
    Kasia mama Kornelii, Misi i Franka

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

mocne miejscami... gratulacje!

Chustoholiczka Awatar Dorocie
    Miejscowość
    było Warszawa, teraz Żyrardów

Domyślnie

Wywiad z Justyną w WO zrobił na mnie duże wrażenie, nasunęły mi się różne emocje, po pierwszej stronie poszłam pogadać o tym z moją mamą. dobrze że była w pobliżu. No i ta symbolika uciekających baloników, brrrr, piękny mocny język szalejących uczuć!
    Różyczka'10 Anielka'13 (*) Jaś'15

Uprawnienia umieszczania postów