PDA

Zobacz pełną wersję : mama Hugusia:-)

marlei
07-01-2011, 00:14
Hej Dziewczyny, ja calkiem nowa i zielona:oops:
chuste mam, ale na razie nie idzie mi wiazanie:duh: moj maly ma 3,5 miesiaca, nie bardzo lubi byc w nosidelku-chuscie -tzn. bardzo podobnym do chusty, tylko nie ma tyle metrow:lol: dla zainteresowanych: http://www.closeparent.com/Default.aspx?tabid=186&CategoryID=301&List=0&SortField=ProductName%2cProductName&Level=1&ProductID=5633
Czasem udaje mi sie go zabrac na spacery, ale w domu to nie bardzo lubi, woli na rekach, ale swobodnie, a nie zamotany, bo mu sie bardzo caly swiat podoba...
pozdrawiam Wszystkie bardzo serdecznie i zabieram sie do czytania!!!

Karusek
07-01-2011, 09:24
Witaj!
Może spróbuj ze zwykłą tkaną chustą? Bo czy to nosidło daje się dobrze dociągnąć?

marlei
07-01-2011, 09:36
Karusek dzieki za odpowiedz! To nosidlo jest super(tak mi sie wydaje:-)), daje sie latwo dociagac i jest w 100% bawelniane, jak masz chwilke, to moze zobaczysz i napiszesz co o tym sadzisz?? http://www.youtube.com/watch?v=t-0eCD0zEp4 Chuste mam elastyczna, dostalam w prezencie od rodzinki, wiec nie wiem czy jest dobra... jest firmy AIMelle, ale jeszcze jej nie probowalam. Co o niej sadzisz??? Mowisz, ze lepsza tkana??? ale gdzies czytalam, ze trudniej ja dociagnac i trzeba miec wiecej wprawy...

Tehanu
07-01-2011, 09:48
Witaj :)

Karusek
07-01-2011, 10:00
marlei,
zobaczę wieczorkiem, bo teraz tylko na chwilę wpadłam, dzieci krążą, to się nie da na spokojnie ;)
Może też w międzyczasie ktoś bardziej doświadczony się wypowie :)
A tkanej nie trzeba się bać, poszukaj złamanej albo takiej, które są od nowości mięciutkie, i spokojnie sobie poradzisz :)
Sama też zaczynałam od tkanej i poszło :)
Pozdrawiam i powodzenia!

dziobak
07-01-2011, 10:36
Witaj marlei :)
Ta chusta/nosidło już kiedyś się na forum pojawiało. Kiedyś widziałam chyba dyskusję na ten temat, ale nie wiem, czy ktoś ma coś takiego. Wygląda, że można to dociągać i trochę to podobne do elastyka. Ten filmik, który podesłałaś nie jest najlepszy, bo dziecko(lalka) nie ma pozycji żabki, no też pokazują, że można nosić przodem do świata, a to nie jest dobry pomysł. Myślę, że na początek możesz w tym ponosić, a najlepiej to jakieś zdjęcia wrzuć do chustowiązania, to forumki ocenią, czy dobrze motasz i jakby co pomogą poprawić jakieś niedociągnięcia. Tego elastyka też możesz spróbować, jak najbardziej, ale wydaje mi się, że dość szybko będziesz musiała zaopatrzyć się w tkaną, bo to nosidło i elastyk nie ponoszą ciężkiego dziecka.
Ja osobiście nie przepadam za elastykiem, jak przesiadłam się na tkaną (Piotruś miał 4,5 miesiąca) to było wybawienie :) ale na forum jest mnóstwo dziewczyn, które lubią elastyki, więc to jest kwastia gustu :)
Powodzenia :)

trzya
07-01-2011, 12:56
witaj :)

marlei
07-01-2011, 15:14
wielkie dzieki za wszystkie wiadomosci!!! Zdjecie postaram sie wrzucic jutro, bo dzis wybralismy sie na spacer i zmoklismy, tzn. ja zmoklam a Hugus suchy - tylko nie podobalo mu sie, ze mu na twarz pada:lol:, ale coz zrobic, przeciez nie wsadze go calego pod kurtke:roll:
Zamotany byl prawie 4 godziny, wiec mysle, ze juz dzis tylko bedziemy sie bawic, zeby na poczatek nie przedobrzyc:mrgreen:
Nigdy nie probowalam go nosic odwrotnie, tzn. przodem do swiata, bo chyba jest jeszcze za maly(ale tez czytalam, ze nie jest to dobry pomysl - dzieki) i wcale mi sie ten pomysl nie podoba - bo najbardziej w chustowaniu lubie ta bliskosc i jego oczy wpatrzone we mnie:applause:

mamaslon
07-01-2011, 15:43
Witam!
i polecam tkane...im szybciej tym lepiej ;)

covu
07-01-2011, 15:58
ja nigdy nie pokochałam elastyków :)
witaj :)

marlei
07-01-2011, 20:55
Dziekuje bardzo, za wszystkie podpowiedzi, jutro wrzuce jakies zdjecia mojego nosidla:) i ide szukac tkanej...:ninja:

marlei
08-01-2011, 21:41
Hej, no i nie udalo mi sie malego w nosidlo dzis wsadzic, bo zajelam sie sprzataniem, a potem tesciow na glowie mialam:lol: Mam nadzieje, ze jutro sie uda... moze nawet spacer...
Poszukuje tez tkanej, wielkie dzieki dla wszystkich Dziewczyn, ktore odezwaly sie do mnie i proponuja swoja pomoc, to naprawde bardzo mile:mrgreen:

Mayka1981
08-01-2011, 21:44
Witaj!
To taki elastyk unowocześniony ;) z tego co pamiętam zastrzeżenia były do zbyt małej możliwości regulacji i dopasowania, ale skoro pozycja dobra to co się czepiać - chyba, że dziecię samo wie, co dla niego lepsze ;)

Udanego polowania :D

Jasnie Pani :)
08-01-2011, 21:48
to i tu cie oficjalnie przywitam :)
:welcome:

To nosidlo jest super(tak mi sie wydaje:-)),
hehe, no to ci sie tylko wydaje :) mialam przyjemnosc z tym nosidlem i daje zludzenie chusty, ale to jednak nie to :) zawiazesz dobrze tkana i juz do tego nosidelka nie wrocisz :)

marlei
08-01-2011, 22:04
Aha!!! tego jeszcze nie widzialam:ninja: No to musze koniecznie sprobowac, a jak sie przekonam to Close Carrier pojdzie na ebay - skad do mnie trafil :)

marlei
10-01-2011, 01:40
no towlasnie nabylam moja pierwsza tkana!!! czekam z utesknieniem na listonosza i bede przesylac fotki do korekty, dzieki wszystkim za pomoc

10-01-2011, 10:07
tzramamy kciuki :) wklejej zdjecia, bedziemy pomagac :)

marlei
12-01-2011, 15:52
No i dotarla, moja upragniona chusta! Myslalam, ze listonosza wycaluje - tak sie ucieszylam:mrgreen:
Wlasnie sie wyprala, no i teraz sie suszy - tylko chyba nie udalo mi sie pozbyc tego zapachu:frown wiecie co moge uzyc??? pralam z zelu do prania dla dzieci i plynie do plukania tkanin dla dzieci...
Zaskoczona tez jestem, ze nie mozna suszyc w suszarce bebnowej:ninja: dziwne - mysle, bo tak to bedzie mi schla ze dwa dni:roll:
No ale najwazniejsze, ze juz jest! No i bede sie wiazac:applause:, zdjecia wklejac i o pomoc prosic:lol:

12-01-2011, 16:39
ale jaki zapach???

susz w bebnowej :) to pasiak bawelniany, nic sie nie stanie, a przynajmniej ci zmieknie szybciej. Ja niejedengo pasiaka w bebnowej suszylam, nawet na metki nie patrzylam ;)

anoli85
12-01-2011, 17:03
Witaj :)

marlei
12-01-2011, 17:17
nie wiem do czego przyrownac ten zapach:?:, chyba byla stechlizna albo jakis magazyn. Ale wlasnie wachalam:lol: - i pieknie pachnie, jak ubranka Hugo:mrgreen:.
Dzieki Jasnie Pani! ide wrzuce do suszarki!

marlei
13-01-2011, 18:12
Ok, jak sie okazuje, to to chustowanie wcale do latwych nie nalezy:ninja:!!! Nie potrafie nic zawiazac:duh: probowalam zawiazac kieszonke, ale nici z tego, bo moj maly z jakiegos powodu odwraca sie na jeden bok i nie moge nic z tym zrobic! Probowalam kangura - ale to to w ogole wyzsza szkola jazdy:hide:
Bede probowac jutro od rana, bo dzis juz maly marudny - postaram sie jakies fotki wrzucic, bo dzis to nie bylo czego fotografowac:frown

mamaslon
13-01-2011, 18:32
3 kilo spokoju 2 kilo cierpliwosci i 1 kilo determinacji- efekt bedzie przepyszny ;)
ta w miare ładnie pokazuje jak te poły sobie zarzucić:
http://www.youtube.com/watch?v=7R5Xy04OZYs&feature=related
a tu kangurek:
http://www.youtube.com/watch?v=mSJafAMI03c&feature=related
3mam kciuki :)))

marlei
13-01-2011, 21:03
mamaslon - dzieki za podeslane linki:thumbs up: rzeczywiscie bardzo dokladnie pokazane - jutro bede probowac:jump:, bo maly juz dzis spi:)
Tak naprawde to kieszonka mi wyszla - tylko nie wiem co z tym dociaganiem - bo moj maly nie mial zaokraglonego kregoslupa - tylko wciecie:roll: - wiec dociagalam i dociagalam (czesc chusty wciaz byla luzna - widac moje dlonie nie sa takie sprawne, zeby wiedzialy ktora czesc dociagam), az zrobilo nam sie za ciasno:hide: i musialam wszystko rozplatac:cryy:

ula1
13-01-2011, 21:11
witaj! :)

mamaslon
13-01-2011, 22:27
dobra ;) czekamy na zdjęcia...tu duzo doswiadczonych osób jest, wiec bedzie cenne jak się wypowiedzą...(ja tam początkująca tylko ;))
...proponuję zdjęcia i zapytanie otworzyć w nowym wątku:
http://www.chusty.info/forum/forumdisplay.php?f=70
:D

marlei
14-01-2011, 21:49
Za porada Mamaslon:D zaczelam nowy watek;
http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=48860
bardzo prosze o uwagi:-)