Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 27

Wątek: mama Hugusia:-)

Chustomanka Awatar marlei
    Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie mama Hugusia:-)

Hej Dziewczyny, ja calkiem nowa i zielona
    chuste mam, ale na razie nie idzie mi wiazanie moj maly ma 3,5 miesiaca, nie bardzo lubi byc w nosidelku-chuscie -tzn. bardzo podobnym do chusty, tylko nie ma tyle metrow dla zainteresowanych: http://www.closeparent.com/Default.a...ProductID=5633
    Czasem udaje mi sie go zabrac na spacery, ale w domu to nie bardzo lubi, woli na rekach, ale swobodnie, a nie zamotany, bo mu sie bardzo caly swiat podoba...
    pozdrawiam Wszystkie bardzo serdecznie i zabieram sie do czytania!!!

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Witaj!
    Może spróbuj ze zwykłą tkaną chustą? Bo czy to nosidło daje się dobrze dociągnąć?
    2 + 7 (2005-2018)

Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

Karusek dzieki za odpowiedz! To nosidlo jest super(tak mi sie wydaje), daje sie latwo dociagac i jest w 100% bawelniane, jak masz chwilke, to moze zobaczysz i napiszesz co o tym sadzisz?? http://www.youtube.com/watch?v=t-0eCD0zEp4 Chuste mam elastyczna, dostalam w prezencie od rodzinki, wiec nie wiem czy jest dobra... jest firmy AIMelle, ale jeszcze jej nie probowalam. Co o niej sadzisz??? Mowisz, ze lepsza tkana??? ale gdzies czytalam, ze trudniej ja dociagnac i trzeba miec wiecej wprawy...

Chustomanka Awatar Tehanu
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Witaj

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

marlei,
    zobaczę wieczorkiem, bo teraz tylko na chwilę wpadłam, dzieci krążą, to się nie da na spokojnie
    Może też w międzyczasie ktoś bardziej doświadczony się wypowie
    A tkanej nie trzeba się bać, poszukaj złamanej albo takiej, które są od nowości mięciutkie, i spokojnie sobie poradzisz
    Sama też zaczynałam od tkanej i poszło
    Pozdrawiam i powodzenia!
    2 + 7 (2005-2018)

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wieliczka

Domyślnie

Witaj marlei
    Ta chusta/nosidło już kiedyś się na forum pojawiało. Kiedyś widziałam chyba dyskusję na ten temat, ale nie wiem, czy ktoś ma coś takiego. Wygląda, że można to dociągać i trochę to podobne do elastyka. Ten filmik, który podesłałaś nie jest najlepszy, bo dziecko(lalka) nie ma pozycji żabki, no też pokazują, że można nosić przodem do świata, a to nie jest dobry pomysł. Myślę, że na początek możesz w tym ponosić, a najlepiej to jakieś zdjęcia wrzuć do chustowiązania, to forumki ocenią, czy dobrze motasz i jakby co pomogą poprawić jakieś niedociągnięcia. Tego elastyka też możesz spróbować, jak najbardziej, ale wydaje mi się, że dość szybko będziesz musiała zaopatrzyć się w tkaną, bo to nosidło i elastyk nie ponoszą ciężkiego dziecka.
    Ja osobiście nie przepadam za elastykiem, jak przesiadłam się na tkaną (Piotruś miał 4,5 miesiąca) to było wybawienie ale na forum jest mnóstwo dziewczyn, które lubią elastyki, więc to jest kwastia gustu
    Powodzenia
    P 2009, I 2011, R 2013, M 2017

Chustofanka Awatar trzya
    Miejscowość
    obecnie Opole

Domyślnie

witaj

Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

wielkie dzieki za wszystkie wiadomosci!!! Zdjecie postaram sie wrzucic jutro, bo dzis wybralismy sie na spacer i zmoklismy, tzn. ja zmoklam a Hugus suchy - tylko nie podobalo mu sie, ze mu na twarz pada, ale coz zrobic, przeciez nie wsadze go calego pod kurtke
    Zamotany byl prawie 4 godziny, wiec mysle, ze juz dzis tylko bedziemy sie bawic, zeby na poczatek nie przedobrzyc
    Nigdy nie probowalam go nosic odwrotnie, tzn. przodem do swiata, bo chyba jest jeszcze za maly(ale tez czytalam, ze nie jest to dobry pomysl - dzieki) i wcale mi sie ten pomysl nie podoba - bo najbardziej w chustowaniu lubie ta bliskosc i jego oczy wpatrzone we mnie

Chustoguru Awatar mamaslon
    Miejscowość
    WLKP

Domyślnie

Witam!
    i polecam tkane...im szybciej tym lepiej
    Kruszynka 2010
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci
    LULAMY Akademia Chustonoszenia
    Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
    BabyLedWeaning
    oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
    moje zwierzaki i

Chustomanka Awatar covu
    Miejscowość
    bujam w obłokach ;)

Domyślnie

ja nigdy nie pokochałam elastyków
    witaj
    Kangurkowo
    Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci Chustolandia

Friends come and go and the world doesn't stop for anybody, so do what you love and never look back.

Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

Dziekuje bardzo, za wszystkie podpowiedzi, jutro wrzuce jakies zdjecia mojego nosidla i ide szukac tkanej...

Miejscowość
    Poole, UK

Smile

Hej, no i nie udalo mi sie malego w nosidlo dzis wsadzic, bo zajelam sie sprzataniem, a potem tesciow na glowie mialam Mam nadzieje, ze jutro sie uda... moze nawet spacer...
    Poszukuje tez tkanej, wielkie dzieki dla wszystkich Dziewczyn, ktore odezwaly sie do mnie i proponuja swoja pomoc, to naprawde bardzo mile

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Witaj!
    To taki elastyk unowocześniony z tego co pamiętam zastrzeżenia były do zbyt małej możliwości regulacji i dopasowania, ale skoro pozycja dobra to co się czepiać - chyba, że dziecię samo wie, co dla niego lepsze

Udanego polowania
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

to i tu cie oficjalnie przywitam

Cytat Zamieszczone przez marlei Zobacz posta
    To nosidlo jest super(tak mi sie wydaje),
    hehe, no to ci sie tylko wydaje mialam przyjemnosc z tym nosidlem i daje zludzenie chusty, ale to jednak nie to zawiazesz dobrze tkana i juz do tego nosidelka nie wrocisz

Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

Aha!!! tego jeszcze nie widzialam No to musze koniecznie sprobowac, a jak sie przekonam to Close Carrier pojdzie na ebay - skad do mnie trafil

Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

no towlasnie nabylam moja pierwsza tkana!!! czekam z utesknieniem na listonosza i bede przesylac fotki do korekty, dzieki wszystkim za pomoc

Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

No i dotarla, moja upragniona chusta! Myslalam, ze listonosza wycaluje - tak sie ucieszylam
    Wlasnie sie wyprala, no i teraz sie suszy - tylko chyba nie udalo mi sie pozbyc tego zapachu wiecie co moge uzyc??? pralam z zelu do prania dla dzieci i plynie do plukania tkanin dla dzieci...
    Zaskoczona tez jestem, ze nie mozna suszyc w suszarce bebnowej dziwne - mysle, bo tak to bedzie mi schla ze dwa dni
    No ale najwazniejsze, ze juz jest! No i bede sie wiazac, zdjecia wklejac i o pomoc prosic

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

ale jaki zapach???

susz w bebnowej to pasiak bawelniany, nic sie nie stanie, a przynajmniej ci zmieknie szybciej. Ja niejedengo pasiaka w bebnowej suszylam, nawet na metki nie patrzylam

Chusteryczka Awatar anoli85
    Miejscowość
    Żory

Domyślnie

Witaj

Uprawnienia umieszczania postów