PDA

Zobacz pełną wersję : Z pewnym opóźnieniem:)

aginia
30-12-2010, 15:42
Witam serdecznie, co prawda z pewnym poślizgiem ale ciągle poznaję to forum:)
Jestem mamą 2 mocno rozbrykanych chłopaków a za kilka dni przyjdzie na świat trzeci - może choć trochę spokojniejszy:rolleyes:
Trafiłam tu bo szukałam informacji o pieluszkach wielorazowym i chustach i tak jak temat pieluszek jakoś juz liznęłam tak temat chust mnie przerasta:( Chłopaków niestety nie chustowałam, przy starszym Kubie, 6 lat temu jakoś mało się o tym mówiło a młodszy Jasio był tycim wczesniakiem i niestety trafiłam na lekarzy, rehabilitantów, którzy mi to odradzili - gdybym wtedy wiedział to co wiem teraz - echhh:cryy:
No ale nic, teraz będę to nadrabiać:) Tylko od czego zacząć????

Mam 2 chusty: tkaną/elastyczną w pasy- jak je odróżnić? o dł 370 cm wiem tylko, że niejedno dziecię już wynosiła i jest z Niemiec
oraz chustę kółkową babylonia

Będę wdzięczna za pokierowanie do odpowiednich wątków:)))
Chciałąbym wrzucić młodego w chustę jak najszybciej ale czy da się to zrobić samemu? Czy trzeba pójść na jakieś warsztaty?

Pozdrawiam bardzoooo serdecznie

margaretka
31-12-2010, 01:37
Witam! Powiem z własnego doświadczenia (choć ono niewielkie): możesz czytać instrukcje wiązań i uczyć się sama, ale "fachowa" porada naprawdę jest bezcenna. Tym bardziej, że jesteś z Warszawy, a tam pełno pomocnych mam:) Powodzenia!

pania
31-12-2010, 01:45
witaj serdecznie:)
mysle podobnie jak przedmowczyni.Mozna sie doczytac porzadnie, zeby wiazac dobrze, ale faktycznie praktyczna porada jest bezcenna, jak zobaczy sie wiazanie na zywo. Ja korzystalam najpierw z filmow na youtubie.
:)
powodzenia!

rhodiana
31-12-2010, 15:08
:welcome:

Ja się uczyłam elastyka sama z instrukcji netowych :D Na początek niezbędna pomoc męża, a teraz wiążemy się już w wszytko same :d

aginia
01-01-2011, 15:37
Dzięki dziewczyny! Mam tyle pytań, że chyba powinnam nie non stop siedzieć i czytać:) Problem tylko taki, że im więcej czytam tym mniej wiem:duh:
Jak się na próbę obwiązałam w chuście 3,7 to coś za krótka mi się wydała no ale dziecię jeszcze w brzuchu....
Jak dla mnie to zdecydowanie jest za duży wybór chust:rolleyes:

Mayka1981
01-01-2011, 21:30
Hej,
z tkanej 3.7 to pewnie na kangurka CI wystarczy póki co - ale i dobrze bo to idealne wiązania dla takiego maluszka i dobra dlugość (co prawa nie wiem jakie masz gabaryty...)
tu przykładowa instrukcja: http://www.chustomania.pl/online/chustomania/CiS-web2_chust.nsf/Inhalt/kangurek_instrukcja

a elastyk do jedno wiązanie "kieszonka", ta instrukcja mi się ostatnio podoba:
http://www.jendrulino.pl/pl,info,Instrukcja-noszenia-w-chuscie-elastycznej

no chyba że ewentualne noszenie w pozycji kołyski (także w tej kółkowej) ale to po ocenie czy bioderka są ok :)

możesz nosi od urodzenia w jednej i drugiej, dział "chustowiązanie" na forum jest tutaj: http://www.chusty.info/forum/forumdisplay.php?f=70
na górze masz przyklejone tematy z instrukcjami i poradami...
zawsze możesz wstawić fotki to dziewczyny podpowiedzą co jest ok a co poprawić;)

No i jak w stolicy mieszkasz to masz wkoło peeełno chustomam, na pewno któraś dobra dusza zechce się umówić na kawę i instruktaż albo możesz się przejść do Klubu Kangura no albo umówić z doradcą co Ci fachowo pokaże wsio co tylko można :)

Witaj i rozgość się ;) a w ogóle to niezły start - od razu z trzema chustami ;)