Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Z pewnym opóźnieniem:)

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Z pewnym opóźnieniem:)

Witam serdecznie, co prawda z pewnym poślizgiem ale ciągle poznaję to forum
    Jestem mamą 2 mocno rozbrykanych chłopaków a za kilka dni przyjdzie na świat trzeci - może choć trochę spokojniejszy
    Trafiłam tu bo szukałam informacji o pieluszkach wielorazowym i chustach i tak jak temat pieluszek jakoś juz liznęłam tak temat chust mnie przerasta Chłopaków niestety nie chustowałam, przy starszym Kubie, 6 lat temu jakoś mało się o tym mówiło a młodszy Jasio był tycim wczesniakiem i niestety trafiłam na lekarzy, rehabilitantów, którzy mi to odradzili - gdybym wtedy wiedział to co wiem teraz - echhh
    No ale nic, teraz będę to nadrabiać Tylko od czego zacząć????

Mam 2 chusty: tkaną/elastyczną w pasy- jak je odróżnić? o dł 370 cm wiem tylko, że niejedno dziecię już wynosiła i jest z Niemiec
    oraz chustę kółkową babylonia

Będę wdzięczna za pokierowanie do odpowiednich wątków))
    Chciałąbym wrzucić młodego w chustę jak najszybciej ale czy da się to zrobić samemu? Czy trzeba pójść na jakieś warsztaty?

Pozdrawiam bardzoooo serdecznie
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Chustomanka Awatar margaretka
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Witam! Powiem z własnego doświadczenia (choć ono niewielkie): możesz czytać instrukcje wiązań i uczyć się sama, ale "fachowa" porada naprawdę jest bezcenna. Tym bardziej, że jesteś z Warszawy, a tam pełno pomocnych mam Powodzenia!

Chustoholiczka
    Miejscowość
    miasto

Domyślnie

witaj serdecznie
    mysle podobnie jak przedmowczyni.Mozna sie doczytac porzadnie, zeby wiazac dobrze, ale faktycznie praktyczna porada jest bezcenna, jak zobaczy sie wiazanie na zywo. Ja korzystalam najpierw z filmow na youtubie.

powodzenia!

Chusteryczka Awatar rhodiana
    Miejscowość
    Bieruń

Domyślnie

Ja się uczyłam elastyka sama z instrukcji netowych Na początek niezbędna pomoc męża, a teraz wiążemy się już w wszytko same :d

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dzięki dziewczyny! Mam tyle pytań, że chyba powinnam nie non stop siedzieć i czytać Problem tylko taki, że im więcej czytam tym mniej wiem
    Jak się na próbę obwiązałam w chuście 3,7 to coś za krótka mi się wydała no ale dziecię jeszcze w brzuchu....
    Jak dla mnie to zdecydowanie jest za duży wybór chust
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Hej,
    z tkanej 3.7 to pewnie na kangurka CI wystarczy póki co - ale i dobrze bo to idealne wiązania dla takiego maluszka i dobra dlugość (co prawa nie wiem jakie masz gabaryty...)
    tu przykładowa instrukcja: http://www.chustomania.pl/online/chu...rek_instrukcja

a elastyk do jedno wiązanie "kieszonka", ta instrukcja mi się ostatnio podoba:
    http://www.jendrulino.pl/pl,info,Ins...ie-elastycznej

no chyba że ewentualne noszenie w pozycji kołyski (także w tej kółkowej) ale to po ocenie czy bioderka są ok

możesz nosi od urodzenia w jednej i drugiej, dział "chustowiązanie" na forum jest tutaj: http://www.chusty.info/forum/forumdisplay.php?f=70
    na górze masz przyklejone tematy z instrukcjami i poradami...
    zawsze możesz wstawić fotki to dziewczyny podpowiedzą co jest ok a co poprawić

No i jak w stolicy mieszkasz to masz wkoło peeełno chustomam, na pewno któraś dobra dusza zechce się umówić na kawę i instruktaż albo możesz się przejść do Klubu Kangura no albo umówić z doradcą co Ci fachowo pokaże wsio co tylko można

Witaj i rozgość się a w ogóle to niezły start - od razu z trzema chustami
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Uprawnienia umieszczania postów