PDA

Zobacz pełną wersję : Chusta dla początkującej chustomamy :)

Groszek
15-10-2010, 07:51
Wątek pewnie już był, ale nie znalazłam (za co przepraszam)
Do rzeczy :) Jaką chustę polecacie początkującej mamie?? Bo tego jest tyleeeee że głowa boli a ja nie wiem co wybrać

neutrino
15-10-2010, 08:48
Heh, temat rzeka. Jak tu wpadną chustomanki to pewnie usłyszysz więcej propozycji niż jesteś w stanie sobie wyobrazić :mrgreen: Ze swojego skromnego doświadczenia mogę polecić didymos aare z wełną - maluch nie narzeka, a tacie się świetnie nosi (2x, kieszonka). Mamy jeszcze dwie natibaby: jakiegoś pasiaka z bawełną i dmuchawce z bambusem, ale odkąd przyszła aare w nic innego się nie motam. Ale oczywiście powinnaś mieć chustę do każdej kreacji :mrgreen:

hexi
15-10-2010, 08:51
ta ktora ci sie najbardziej spodoba i bedzie miekka :)
na poczatek poogladaj zdjecia, poczytaj recenzje, jak ci zostana ze trzy najpiekniejsze zapytaj o szczegoly - inaczej nie ma sensu -co czlowiek to opinia ;)

wrapsodia
15-10-2010, 09:49
Chusta tkana wiązana, na początek najbardziej sprawdzony bawełniany pasiak, o markach możesz sobie poczytać w dziale recenzji. Najlepiej skośnokrzyżowa z certfikatami - jak zechcesz odmiany łatwo taką odsprzedać. Na początek w żakardy i domieszki bym się nie bawiła, bo wybór zbyt duży, a niestety nie wszystkie okazały się być wypałem. Pasiaki są cenowo najtańsze, sprawdzone i najwięcej osób w nie się zaopatrza na początek.

pati291
15-10-2010, 09:53
Wybierz taką która wizualnie Ci się spodoba:)

kamuszyca
15-10-2010, 13:19
wybierz najładniejszą wg Ciebie. najprościej - bawełnianego pasiaka (girasol, nati, hoppediz, didymos - to najpopularniejsze).

marza
15-10-2010, 13:28
Może umów się na spotkanie chustowe ;) Po dotykasz, po oglądasz i coś wybierzesz :)
Firm jest dużo(Nati, LennyLamb, Dolcino, Hoppediz, Didymos, Ellevil, Girasol).Najważniejsze aby chusta Ci się podobała wizualnie :D

art-butik
19-10-2010, 23:03
Ja zaczynałam od elastycznej Nati, bylam bardzo zadowolona i wcale nie wiązałam niemowlaka tylko już moja kluska była troszkę większa i od tego się zaczęło...Teraz czekam na swoją pierwszą tkaną i już nogami tupię z niecierpliwości :)

Groszek
20-10-2010, 07:00
Dziękuje serdecznie za pomoc :) chustę już mamy i uczymy się porządnie motać ;)

klusiecka
20-10-2010, 07:11
używana , bawełniana i ładna :)