PDA

Zobacz pełną wersję : Erlangen Tennenlohe, Niemcy sb g. 16ta

wrapsodia
11-10-2010, 20:00
Wreszcie! Po 6 dniach w Niemczech pierwsza zachustowana mama spotkana na ulicy! Spodziewałam się didka ale to chyba był czerwono- czarny girasol? ale może się mylę. No nic. Raczej tu jej nie znajdę ale i tak się ciesze bo po pierwszym 2godzinnym spacerze bylam załamana - 15 wózków, zero chust czy nosideł.

masia
12-10-2010, 18:12
ooooo! Moje okolice :) W Erlangen to mnie nie bylo ale jakbys przypadkiem zajrzala do Norymbergii to moglabym byc ja ;) - w martinie, polnych makach girasola lub smisznej, kremowej no name ;)
Na dlugo zawitalas?? Statystyki z czasem pewnie Ci sie zmienia ;) ale raczej pod wzgledem nosidlowym. Chustomam w Norymberdze widzialam cale dwie choc mieszkam tu juz kilka lat - jedna Polke (ze dwa lata temu kiedy jeszcze moj dziec sie nawet nie planowal ale obiecalam sobie wtedy, ze tez tak bede nosic ;) ) i jedna mama Afrykanke. Pewnie bywa wiecej bo czasem mnie kobiety zaczepiaja, ze tez nosily ale ja chyba pecha jakowegos mam. Ale za to czesciej widuje manduci czy ergo niz wisiadla :)

skrzywka
13-10-2010, 23:59
mieszkałam w Niemczech 4 i pół roku i nie widziałam ani jednej chusty...

masia
14-10-2010, 10:01
za to ja wlasnie wczoraj widzialam trzecia :) czarnego elastyka
ale to pewnie dlatego, ze bylysmy w wiekszym skupisku mam bo mialysmy pierwsze zajecia na basenie