PDA

Zobacz pełną wersję : kółkowa czy wiązana - na biodro?

tucharzenka
02-10-2010, 12:38
jako zupełna świerzynka chustowa proszę o radę: chciałabym zakupić chustę wygodną do noszenia na biodrze i mam dylemat, który rodzaj będzie wygodniejszy i łatwiejszy w "obsłudze" przy moim raczej niskim wzroście (160 cm) o ile wzrost ma tu cokolwiek do rzeczy:-) niektóre bajeczne ogony w kółkowych strasznie mi się podobają... Swoją pierwszą i jak narazie jedyna chustę wiązaną (Rapalu) zakupiłam pod wpływem chwili i jest przede wszystkim za długa (rozmiar M) i trochę mnie uwiera w okolicach szyi i dlatego tym razem wole zasięgnąć języka. :mrgreen:

IzaBK
02-10-2010, 12:42
a przy jakim wiązaniu uwiera Cię w okolicach szyi?

ostroszyc
02-10-2010, 12:54
Jeśli na biodrze to kółkową albo dobrze dobranego rozmiarowo poucha. Natomiast jeśli uwiera przy szyi to znaczy że jest źle zawiązana, najlepiej wrzuć zdjęcie :) przypuszczam że po prostu Ci zjechała za bardzo w kierunku szyi, powinna być rozłożona na ramieniu i plecach z tyłu

tucharzenka
02-10-2010, 13:08
a przy jakim wiązaniu uwiera Cię w okolicach szyi?

Przy kieszonce, tu również często pod pachami czuję uwieranie. Ostatnio trochę inaczej dociągam i jest lepiej. No i przy biodrowym plątaniu, choć wiem, że akurat ta chusta jest stanowczo do tego za długa;-) ale z braku laku... w domowych pieleszach oplącze się ogonami dookoła i też ujdzie.

tucharzenka
02-10-2010, 13:12
Jeśli na biodrze to kółkową albo dobrze dobranego rozmiarowo poucha. Natomiast jeśli uwiera przy szyi to znaczy że jest źle zawiązana, najlepiej wrzuć zdjęcie :) przypuszczam że po prostu Ci zjechała za bardzo w kierunku szyi, powinna być rozłożona na ramieniu i plecach z tyłu

Możliwe, że jest źle zawiązana, na ramieniu faktycznie raczej bardziej zrolowana niż rozłożona.

tysia
02-10-2010, 13:21
Osobiście na biodro polecam kółkową, ale zdania są na ten temat podzielone :)
A w jakim wieku masz małego chuścioszka?

mgosia
02-10-2010, 13:25
Na biodro kółkowa jest super po prostu :)

tucharzenka
02-10-2010, 13:39
A w jakim wieku masz małego chuścioszka?

Oliwka za chwilę skończy 6 mies.
W takim razie poradźcie proszę jeszcze które kółkowe są godne polecenia i na przeciętną kieszeń. Zdążyłam się już zorientować, że firm robiących chusty jest sporo, a ja znam (choć to i tak zbyt dużo powiedziane) tylko Bebelulu i Nati. No i właśnie przeglądam stronę Vombati, tu znaleźioną.

Dagmara
02-10-2010, 13:44
Polecam kółkową tylko najlepiej skośnokrzyżową :)
Na bazarku kółkowe można za całkiem rozsądną cenę upolować :)
Może być nati jak najbardziej, ja mam kółkową z Neobulle Simon :)

Agut
02-10-2010, 13:46
tez kółkową polecam! zdecydowanie!
nooo i wlasnie chusty vombati są chyba najpiekniejsze! i mozesz sobie zamówić taką jak Ci sie wymarzy :)
ale jest tez sporo innych ciekawych :) poogladaj i bankowo coś wynajdziesz

cynthia
02-10-2010, 14:08
ja też polecam kółkową :)
polukaj na straganie! dziewczyny sprzedają, albo sama załóż temat że chcesz kupić i jakie ci sie mniej wiecej podobają - ja tak zrobilam i mam ukochanego kółkowego girasola :)

tucharzenka
02-10-2010, 14:13
no właśnie, są piękne:) Muszę chyba ochłonąć, dobry spacer się przyda, a i pogoda nie sprzyja siedzeniu przed kompem. Ruszamy złapać trochę słoneczka a po powrocie poszukam tutejszego bazarku, bo jeszcze tam nie dotarłam i będziemy się zastanawiać dalej ;)