PDA

Zobacz pełną wersję : Nowa w wielo

czuppi
16-09-2010, 16:47
Jeszcze jak byłam w ciąży postanowiłam, że przejdę na pieluchy wielorazowe. Tyle dobrego o nich czytałam, że nie ma odparzeń, ekonomiczne chociaż na początku trzeba zainwestować i dla środowiska przyjazne :) Najpierw zakupiłam one-sizy na allegro: minkee mniejsze mogą być, ale NB za wielkie, więc zaczęłam czytać i czytać i zgłupiałam :omg: PUL-be, mikropolarek-be, w formowankach duża pupa a i wełna może uczulać no i odparzenia, których miało nie być! :omg:
Od trzech dni stosuję system mieszany z przewagą wielo.Zbieram dopiero swój stosik .Wolę rozmiarówkę, Miłoszek jest dość szczupły mam kieszonki większość z welurkiem, chociaż mam też z mikropolarkiem te z allegro, SIO i AIO .Bubek miał wcześniej zaczerwienioną pupę i pachwiny i taką suchą skórkę a teraz wszystko schodzi, jestem zachwycona pieluchami:bliss:
A teraz do grupy antyPUL-owej: dziewczyny nie straszcie, co innego każdemu pasuje. Fajnie,że można poczytać i obyć się bez niespodzianek, ale i tak trzeba samemu przetestować.Gdyby PUL był taki straszny to Miłoszkowi nie poprawiła by się skóra.

Szczuru
16-09-2010, 16:51
No my też zaczynamy i też bardziej mieszany system obraliśmy,bo ja cały czas mam wrażenie,że mi zabraknie tych wkładów i ,że nie zdążę ich wyprać i wysuszyć..
Mamy 7 PULI i dwie pulminke czy jak to się pisze. :P

a to Pule są złe? :omg:

jamamajka
16-09-2010, 17:02
A teraz do grupy antyPUL-owej: dziewczyny nie straszcie, co innego każdemu pasuje.

No właśnie. I stąd grupa antyPULowa :mrgreen:
Ja co prawda do niej nie należę, ale zdecydowanie wolę wełnę :)

Fajnie, że coraz więcej osób przechodzi na jasną stronę mocy :D Forum powinno dostać jakąś nagrodę za propagowanie ekologicznego stylu życia! :lol:

czuppi
16-09-2010, 17:14
jamamajka ja czytając grupę antyPULową odniosłam wrażenie,że wszystko jedno czy to pampki czy PUL ;)

sheana
16-09-2010, 22:03
czuppi, ja z ciekawości Jak z tymi zaczerwieniami? Przeczekałaś i po prostu dalej w wielo polarowych? Czy w jakieś inne? Bo ja cały czas niepogodzona z tym, że polarek/mikropolarek/welurek uczula

AMK
16-09-2010, 22:10
Fajnie, że na starcie nie dałaś się zwariować i zdrowy rozsądek trzyma górę :thumbs up:
Grupy antypulowej nie czytam, choć w jednym mają rację - wełna jest booooooooooooooska :mrgreen:
Warto jednak popróbować różnych pieluch, żeby wybrać dla naszej najsłodszej dupci, to co nam najbardziej odpowiada.

czuppi
16-09-2010, 22:56
czuppi, ja z ciekawości Jak z tymi zaczerwieniami? Przeczekałaś i po prostu dalej w wielo polarowych? Czy w jakieś inne? Bo ja cały czas niepogodzona z tym, że polarek/mikropolarek/welurek uczula
Zaczerwienienia były właściwie cały czas od pampków a teraz mam większość pieluszek z welurkiem i 2 z polarkiem. Też trochę boję się tego mikropolarka, tyle się o nim naczytałam, ale nic się nie dzieje nie wiem jak by było gdybym miała ich więcej :hmm: Jak na razie welurek mi bardzo pasuje a na wełenkę też przyjdzie czas. Nie zamierzam się ograniczać :mrgreen:

Jasnie Pani :)
16-09-2010, 23:00
grupa antyPULowa, uczulenie na polar.... :hmm:jak ja malo wiem :hide:

sheana
17-09-2010, 13:16
czuppi, dzięki. Nie martw się, nie jest źle, uczulenie chyba w mniejszości ;)
Jaśnie Pani, niestety. :( Polar be, Itti Bitti też - choć nadal nie mam pewności na 100%. W tetrze i bambusie ok. A PUL nie przeszkadza :D

jamamajka
17-09-2010, 16:27
To ja muszę stanąć w obronie Grupy AntyPULowej ;)
Nie zapominajcie, że powstała w upały - a w upały naprawdę wiele osób zniechęciło się do PULa i przekonało do wełny. Teraz jest chłodniej, więc PUL wrócił do łask, nie widziałam żeby Grupa była ostatnio aktywna ;) :D
I pewnie się narażę, ale... też nie lubię Itti Bitti :) :rolleyes:

czuppi
17-09-2010, 20:36
A ja bardzo lubię IttiBitti :) Dlatego uważam, że fajnie wymieniać się poglądami a nie negować od razu coś co u nas się nie sprawdziło :applause:

aladw
17-09-2010, 21:28
ja z grupy antypulowej teraz trzymam dupeczkę Gabi w PULu bo w te upały wydawało mi się to nieludzkie:D a za chwilę w te zimne dni będzie mi się wydawalo nieludzkie nie grzać wełenką:D
i kooooocham IB

sheana
17-09-2010, 22:33
Jamajka, czemu IB nie lubisz? ;) Bo ja uwielbiam je za wielkość i wąskość w kroku i dlatego nie mogę się rozstać. Ale pewnie jak znajdę coś tak wąskiego, to nie będzie żal. Jakieś propozycje? :ninja:

mamuśka
18-09-2010, 14:52
Punkt widzenia zależy od ....... pogody ;-)
U mnie też mała bardzo źle reagowała na PUL i polar w upały, raczkowała w samych formowankach.
Teraz z kolei polar i PUL jej nie przeszkadza, a nawet polarek trochę lepiej ogrzewa pupinę bo chłodniej jest, a jeszcze nie grzejemy w domu.

mirabel
18-09-2010, 15:17
O kurczę nie miałam pojęcia że istnieje jakaś Grupa AntyPULowa:);

kubutkowa
18-09-2010, 15:30
taaaa.... grupa antyPULowa zawiązała się przy średniej temperaturze 35st w cieniu, stąd wielkie halo.Wtedy to tylko wełna albo golizna królowała. Ale czas mija, mamy już piękną jesień i PUL znowu w uzyciu, przynajmniej u mnie.

Ja może nie ,że nie lubię IB , ale nie jestem w nich jakoś szczególnie zakochana...Owszem, są bezkonkurencyjne jeśli chodzi o wielkość i urodę, ale jak Toś zrobi siku, to są jak z betonu,poza tym te wkładki większe niż otulacz wyprowadzają mnie z równowagi :ninja:

Ja pałam miłością do Lulu plus otulacz.Z Pulowych najlepszy jest Flip :thumbs up:

czuppi
18-09-2010, 17:12
A są jakieś one-size nie wielkie? Ja mam jedną Issy Bear i jest wielka, nakładam ją tylko na noc chociaż trochę przecieka:( A te z allegro minkee są mniejsze. Muszę jeszcze trochę dokupić i zastanawiam się nad one-sizami, ale chciałabym takie mniejsze. A Babyetty jakie są ?

kubutkowa
18-09-2010, 17:16
babyetta to bardzo porządne i piękne pieluszki.Nie ciekną i przede wszystkim to manufaktura ;-) ale nie są małe.Oczywiście teraz to juz nie wygląda tak śmiesznie jak np kiedy Toś miał 4 kg ,ale cudów nie ma, kuperek jest.Tylko co z tego?IMO to jedne z porządniejszych pieluszek.Nic się z nimi nie dzieje plus trzymają na mur beton.