Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: Nowa w wielo

Chustomanka Awatar czuppi
    Miejscowość
    Gdynia, obecnie Gdańsk

Talking Nowa w wielo

Jeszcze jak byłam w ciąży postanowiłam, że przejdę na pieluchy wielorazowe. Tyle dobrego o nich czytałam, że nie ma odparzeń, ekonomiczne chociaż na początku trzeba zainwestować i dla środowiska przyjazne Najpierw zakupiłam one-sizy na allegro: minkee mniejsze mogą być, ale NB za wielkie, więc zaczęłam czytać i czytać i zgłupiałam PUL-be, mikropolarek-be, w formowankach duża pupa a i wełna może uczulać no i odparzenia, których miało nie być!
    Od trzech dni stosuję system mieszany z przewagą wielo.Zbieram dopiero swój stosik .Wolę rozmiarówkę, Miłoszek jest dość szczupły mam kieszonki większość z welurkiem, chociaż mam też z mikropolarkiem te z allegro, SIO i AIO .Bubek miał wcześniej zaczerwienioną pupę i pachwiny i taką suchą skórkę a teraz wszystko schodzi, jestem zachwycona pieluchami
    A teraz do grupy antyPUL-owej: dziewczyny nie straszcie, co innego każdemu pasuje. Fajnie,że można poczytać i obyć się bez niespodzianek, ale i tak trzeba samemu przetestować.Gdyby PUL był taki straszny to Miłoszkowi nie poprawiła by się skóra.
    Ostatnio edytowane przez czuppi ; 16-09-2010 o 16:50
    Miłosz-11.05.2010

Chustomanka Awatar Szczuru
    Miejscowość
    stolyca ;)

Domyślnie

No my też zaczynamy i też bardziej mieszany system obraliśmy,bo ja cały czas mam wrażenie,że mi zabraknie tych wkładów i ,że nie zdążę ich wyprać i wysuszyć..
    Mamy 7 PULI i dwie pulminke czy jak to się pisze.

a to Pule są złe?
    Ostatnio edytowane przez Szczuru ; 16-09-2010 o 16:55

Chustomanka Awatar jamamajka
    Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czuppi Zobacz posta
    A teraz do grupy antyPUL-owej: dziewczyny nie straszcie, co innego każdemu pasuje.
    No właśnie. I stąd grupa antyPULowa
    Ja co prawda do niej nie należę, ale zdecydowanie wolę wełnę

Fajnie, że coraz więcej osób przechodzi na jasną stronę mocy Forum powinno dostać jakąś nagrodę za propagowanie ekologicznego stylu życia!
    Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
    w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l

Miejscowość
    Gdynia, obecnie Gdańsk

Domyślnie

jamamajka ja czytając grupę antyPULową odniosłam wrażenie,że wszystko jedno czy to pampki czy PUL
    Miłosz-11.05.2010

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

czuppi, ja z ciekawości Jak z tymi zaczerwieniami? Przeczekałaś i po prostu dalej w wielo polarowych? Czy w jakieś inne? Bo ja cały czas niepogodzona z tym, że polarek/mikropolarek/welurek uczula
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

Fajnie, że na starcie nie dałaś się zwariować i zdrowy rozsądek trzyma górę
    Grupy antypulowej nie czytam, choć w jednym mają rację - wełna jest booooooooooooooska
    Warto jednak popróbować różnych pieluch, żeby wybrać dla naszej najsłodszej dupci, to co nam najbardziej odpowiada.

Miejscowość
    Gdynia, obecnie Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sheana Zobacz posta
    czuppi, ja z ciekawości Jak z tymi zaczerwieniami? Przeczekałaś i po prostu dalej w wielo polarowych? Czy w jakieś inne? Bo ja cały czas niepogodzona z tym, że polarek/mikropolarek/welurek uczula
    Zaczerwienienia były właściwie cały czas od pampków a teraz mam większość pieluszek z welurkiem i 2 z polarkiem. Też trochę boję się tego mikropolarka, tyle się o nim naczytałam, ale nic się nie dzieje nie wiem jak by było gdybym miała ich więcej Jak na razie welurek mi bardzo pasuje a na wełenkę też przyjdzie czas. Nie zamierzam się ograniczać
    Miłosz-11.05.2010

Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

czuppi, dzięki. Nie martw się, nie jest źle, uczulenie chyba w mniejszości
    Jaśnie Pani, niestety. Polar be, Itti Bitti też - choć nadal nie mam pewności na 100%. W tetrze i bambusie ok. A PUL nie przeszkadza

Chustomanka Awatar jamamajka
    Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

To ja muszę stanąć w obronie Grupy AntyPULowej
    Nie zapominajcie, że powstała w upały - a w upały naprawdę wiele osób zniechęciło się do PULa i przekonało do wełny. Teraz jest chłodniej, więc PUL wrócił do łask, nie widziałam żeby Grupa była ostatnio aktywna
    I pewnie się narażę, ale... też nie lubię Itti Bitti
    Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
    w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l

Miejscowość
    Gdynia, obecnie Gdańsk

Domyślnie

A ja bardzo lubię IttiBitti Dlatego uważam, że fajnie wymieniać się poglądami a nie negować od razu coś co u nas się nie sprawdziło
    Miłosz-11.05.2010

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

ja z grupy antypulowej teraz trzymam dupeczkę Gabi w PULu bo w te upały wydawało mi się to nieludzkie a za chwilę w te zimne dni będzie mi się wydawalo nieludzkie nie grzać wełenką
    i kooooocham IB

Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Jamajka, czemu IB nie lubisz? Bo ja uwielbiam je za wielkość i wąskość w kroku i dlatego nie mogę się rozstać. Ale pewnie jak znajdę coś tak wąskiego, to nie będzie żal. Jakieś propozycje?

Chustofanka

Domyślnie

Punkt widzenia zależy od ....... pogody
    U mnie też mała bardzo źle reagowała na PUL i polar w upały, raczkowała w samych formowankach.
    Teraz z kolei polar i PUL jej nie przeszkadza, a nawet polarek trochę lepiej ogrzewa pupinę bo chłodniej jest, a jeszcze nie grzejemy w domu.

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

O kurczę nie miałam pojęcia że istnieje jakaś Grupa AntyPULowa;

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

taaaa.... grupa antyPULowa zawiązała się przy średniej temperaturze 35st w cieniu, stąd wielkie halo.Wtedy to tylko wełna albo golizna królowała. Ale czas mija, mamy już piękną jesień i PUL znowu w uzyciu, przynajmniej u mnie.

Ja może nie ,że nie lubię IB , ale nie jestem w nich jakoś szczególnie zakochana...Owszem, są bezkonkurencyjne jeśli chodzi o wielkość i urodę, ale jak Toś zrobi siku, to są jak z betonu,poza tym te wkładki większe niż otulacz wyprowadzają mnie z równowagi

Ja pałam miłością do Lulu plus otulacz.Z Pulowych najlepszy jest Flip

Miejscowość
    Gdynia, obecnie Gdańsk

Domyślnie

A są jakieś one-size nie wielkie? Ja mam jedną Issy Bear i jest wielka, nakładam ją tylko na noc chociaż trochę przecieka A te z allegro minkee są mniejsze. Muszę jeszcze trochę dokupić i zastanawiam się nad one-sizami, ale chciałabym takie mniejsze. A Babyetty jakie są ?
    Miłosz-11.05.2010

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

babyetta to bardzo porządne i piękne pieluszki.Nie ciekną i przede wszystkim to manufaktura ale nie są małe.Oczywiście teraz to juz nie wygląda tak śmiesznie jak np kiedy Toś miał 4 kg ,ale cudów nie ma, kuperek jest.Tylko co z tego?IMO to jedne z porządniejszych pieluszek.Nic się z nimi nie dzieje plus trzymają na mur beton.

Uprawnienia umieszczania postów