Zobacz pełną wersję : Pomóżcie zredukować stosik - chcę kupić Kitchen Aid he he
Lucy van Pelt
24-08-2010, 16:18
Mam problem - powinnam się pozbyć jakiejś/jakichś chust. Potrzebuję kasy ale... nie wiem, bez czego mogę żyć :roll:
Od strony mojego chuściocha właściwie niewiele mi potrzebne, bo przy jego wiercipięctwie jedynie wkładanie w nosidło obecnie wchodzi w grę. No ale jednak coś chcę zostawić, gdyby się jeszcze udało z trzecim chuścioszkiem w przyszłości ;) Albo dla potomnych :mrgreen:
Mam tak:
- indio natur z lnem - pierwsza chusta, na dodatek dostałam ją w prezencie ślubnym
- indio natur silk - wymarzony
- indio natur z wełną - milusi i przyjemny
- fale błękitne z jedwabiem - fajny kolorek i bardzo lubiłam w niej nosić
- bebinę rainbow (stara wersja) - zdobyta przypadkiem od Jaśnie Pani z zamiarem zatrzymania jej u mnie na zawsze ;)
- indio krokus - taki mały limicik w mojej opinii - może kiedyś zbiję na niej ciężką kasę :lol:?
- kółkowa Oppamama - kupiona, bo mi się wzorek na niej bardzo podobał, mało używana
No i co mam puścić w świat?:ninja:
indio krokus brzmi bardzo smakowicie:D poka:)
chyba mamy ten sam problem :lol:
nie pomoge bo ja zamiast sprzedawac dokupuje :roll: :hide:
Ja mam ten sam problem :hide: a do tego jeszcze więcej chust :duh:
A poka poka tego krokusa bo ja indioświra jestem :twisted:
jakibytu
24-08-2010, 16:49
znam ten ból i nie bardzo sobie z nim radzę. najchętniej bym sobie zostawiłą wszystkie chusty na zawsze...
Sądząc jednak po Twoich komentarzach, powinnaś zostawić sobie indio silka i bebinę.
chyba mamy ten sam problem :lol:
nie pomoge bo ja zamiast sprzedawac dokupuje :roll: :hide:
sie podpisze :lol::roll: a wlasnie na bazarku wisi moje kolejne chustowe marzenie - slimaki (tak, tak, odynko - Twoje...). ale na razie mowie pas - mam tyle szmat, ze z szafy zaczynaja wylazic...
pomidore
24-08-2010, 17:34
Ja bym wzięła bebinę, wełnę i silka :) jakby co ;)
A serio to nie pozbyłam się pierwszej, wymarzonej i tej co na zawsze miała być.
A krokusa nie znam.
kurcze, zawsze mam ten sam problem. właśnie wysłałam dzisiaj vatka solsbury, szłam na pocztę i już żałowałam, że go sprzedałam :cryy:
bebiny nie sprzedawaj, też mam jest cudowna i kochana i narazie u nas zostaje :twisted:
hm, może indio silk puść :confused:
monika999
24-08-2010, 17:55
kurcze, zawsze mam ten sam problem. właśnie wysłałam dzisiaj vatka solsbury, szłam na pocztę i już żałowałam, że go sprzedałam :cryy:
bebiny nie sprzedawaj, też mam jest cudowna i kochana i narazie u nas zostaje :twisted:
hm, może indio silk puść :confused:
ja bym chyba bebine i kolkowa puscila w swiat:)ale swietnie cie rozumiem tez wlasnie staje przed tym problemem co zostawic i nie moge sie zdecydowac...
Osobiście bym wełniaka puściła, za dużo masz naturów:)
kółkową i wełenkę w pierwszej turze
potem fale albo silka natur, po co Ci dwa jedwabie, skoro ich nie używasz? W celu posiadania wystarczy jeden :D
Lucy van Pelt
24-08-2010, 19:05
bebine mi sprzedaj :)
Pod jednym warunkiem - że kwota zapłaty pokryje zakup wymarzonego aparatu z dwoma obiektywami, bateriami i ładowarką a do nich, lampą i filtrami :lool::lool::lool:
kółkową i wełenkę w pierwszej turze
potem fale albo silka natur, po co Ci dwa jedwabie, skoro ich nie używasz? W celu posiadania wystarczy jeden :D
Kółkowa rzeczywiście jest na pierwszym miejscu, potem chyba jednak jedwab indio...
Pod jednym warunkiem - że kwota zapłaty pokryje zakup wymarzonego aparatu z dwoma obiektywami, bateriami i ładowarką a do nich, lampą i filtrami
a jaki ? moze podprowadze cos mezowi ukradkiem :P a tak na serio sprzet foto (szczegolnie profesjonalny) polecam kupowac w USA czy w Kanadzie (szczegolnie na wyprzedazach) jest sporo taniej.
Lucy van Pelt
24-08-2010, 20:19
sprzet foto (szczegolnie profesjonalny) polecam kupowac w USA czy w Kanadzie (szczegolnie na wyprzedazach) jest sporo taniej.
Myslałam o tym ale zwykle jest problem z płatnością europejską kartą (przynajmniej do tej pory taki miałam). No i przy przesyłce też cło doliczą... A wyprzedaże to raczej poza zasięgiem, bo raczej chyba stacjonarnych sklepów dotyczą?
Winoroslinka
24-08-2010, 20:40
no gdzie ten krokus??? zdjecie prosimy!
Myslałam o tym ale zwykle jest problem z płatnością europejską kartą (przynajmniej do tej pory taki miałam). No i przy przesyłce też cło doliczą... A wyprzedaże to raczej poza zasięgiem, bo raczej chyba stacjonarnych sklepów dotyczą?
:op:
a koleżanki zagramanicą, co kupi w promocji, wyjmie rachunki i prześle do Polanda nie masz?:D
silka nie sprzedawaj! bo on kochany na maxa :)
lnu też nie! bo kurcze ważny prezent!
wełniaka bym w swiat pusciła (kurcze to chyba ten ode mnie ?)
bebinateż fajna! - jak ją wypuścisz to sie tez do niej ustawiam :)
fale - hmm masz juz jedwab
krokus - skoro sa chetni na niego to wiecej pisac nie będę :)
kółkowa sie moze przydac.... chyba ze jej nie nosisz...
mam nadzieje,ze pomogłam :)
Little Mi czy Ty wiesz, że kilka dni temu miałam założyć identyczny wątek :lol:
Bym się wyprzedała ale wszystko mi potrzebne :hide: Obiecuję sobie, że po powrocie do domu porządnie przetrząsnę stosik (hexi poważnie myślę o puszczeniu w świat kobalta;))
A co Ci się marzy za aparat? Faktycznie najlepiej w stanach kupować. Jest o połowę taniej, przynajmniej ten obiektyw, który mój m. sobie wypatrzył. Faktycznie jest problem z płatnościami europejską kartą w stanach?
Lucy van Pelt
24-08-2010, 21:25
:op:
a koleżanki zagramanicą, co kupi w promocji, wyjmie rachunki i prześle do Polanda nie masz?:D
Nie mam :(
silka nie sprzedawaj! bo on kochany na maxa :)
lnu też nie! bo kurcze ważny prezent!
wełniaka bym w swiat pusciła (kurcze to chyba ten ode mnie ?)
bebinateż fajna! - jak ją wypuścisz to sie tez do niej ustawiam :)
fale - hmm masz juz jedwab
krokus - skoro sa chetni na niego to wiecej pisac nie będę :)
kółkowa sie moze przydac.... chyba ze jej nie nosisz...
mam nadzieje,ze pomogłam :)
silk nie taki kochany, co spełnione marzenie
len - prezent ale czy z tego powodu go trzymać?
wełniak Twój :)
Bebiny nie sprzedam (no chyba, że pod warunkami wymienionymi w odpowiedzi do Bushido ;))
Fale chyba bardziej kocham niż indio jednak
No a krokus to rzadkość, więc może się nie pozbywać?
A kółkowej rzeczywiście nie używam
A co Ci się marzy za aparat? Faktycznie najlepiej w stanach kupować. Jest o połowę taniej, przynajmniej ten obiektyw, który mój m. sobie wypatrzył. Faktycznie jest problem z płatnościami europejską kartą w stanach?
Marzy mi się Pentax k-x.
A jeśli chodzi o płatność to próbowałam kiedyś, będąc jeszcze w UK zapłacić w USA (też za aparat, który miała mi znajoma przywieźć, a którego w końcu nie kupiłam) i angielskiej karty mi nie przyjmowali, bo coś tam więc przypuszczam, że z polską będzie to samo.
Little Mi - sprzedaj bebine :) jak wiesz, juz dawno sie do niej usmiecham :)
wełenke obecnie poszukuję dla mojej koleżanki - znaczy się ona poszukuje, więc jeśli chcesz ją puścić w świat, dawaj fotke i cenę to jej podeślę i chwilowo staję do niej w kolejce :)
Lucy van Pelt
24-08-2010, 21:30
No i czemu wszyscy pytają o to, co najmniej chcę sprzedać, co? ;)
A krokusowi zrobię zdjęcia jutro, bo dzisiaj to już trochę ciemnawo :D
ehehehe no to Little Ty wiesz kochana co chcesz sprzedac :)
silk, len i kółkowa :) i po krzyku
a jesli chodzi o silka.... hmm która masz edycje? (jak nie I , to faktycznie sprzedawaj) , a krokus moim zdaniem to nie taka rzadkosć tzn. na pewno nie jakiś rarytas (tak mi sie wydaje :) )
Lucy van Pelt
24-08-2010, 21:39
Ja to chyba nienormalna jestem - tu się zastanawiam co by sprzedać, a w kolejce do Green tea staję :ninja: (to mój drugi, najbardziej wymarzony typ, pierwsza była Bebina)
mialam ten sam klopot, wystawilam wszystko
phi phi phi
Lucy van Pelt
24-08-2010, 21:51
Twardziel z Ciebie ;)
taaa wszystko! kłamczucha! :)
mialam ten sam klopot, wystawilam wszystko
phi phi phi
wystawilam wszystko.
tylko potem kilka cofnelam.
ale wejscie bylo mocne :hide:
Wejdz w pieluchy to Ci bedzie mniej chust szkoda:)
Lucy van Pelt
24-08-2010, 22:24
To do mnie było? W pieluchach dawno siedzę ;)
a jaką masz kółkową- możesz dać zdjęcie i za ile byś chciała sprzedać?
little mi z koncem wrzesnia wracam do kanady a na swieta przylatuja moje rodziciele i bedzie boxing day (moj maz juz zaciera rece) wiec moge pomoc :)
:thumbs up: proszę, nie ma to jak fajne koleżanki z forum :mrgreen:
W okresie lepszej sytuacji finansowej w taki właśnie sposób miałam sobie kupić aparat; oddać w złotówkach wg średniego kursu złotego na dany dzień lub podać dolary przez kogoś, kto miał lecieć do mojej koleżanki forumowej.
Do zakupu jednak nie doszło, bo doszły inne wydatki :roll:
znalazłam takie zdjęcia krokusa
http://kyancer.blogspot.com/2006/07/krokus-indio.html
http://www.ukparentslounge.com/forum/viewtopic.php?f=40&t=49167
całkiem fajny
staję do krokusa jak bedziesz chciała sprzedać :D
Winoroslinka
25-08-2010, 11:57
a ja myslalam ze wreszcie mnie jakies indio ujmie za serce a tu skucha. Inaczej sobie wyobrażałam tego krokusa..
Lucy van Pelt
28-12-2010, 22:28
Podbijam wątek, bo czas na sprzedaż kilku sztuk. Są na coś chętne? :D