PDA

Zobacz pełną wersję : Kielce - kto chce się spotkać?

Strony : 1 2 [3]

12-05-2009, 13:42
dzieki za nr telefonow :D
jak cos to bede dzwonic, pewnie z komorki tesciowej bo nasza za droga na to :wink:
jutro jedziemy do skarzyska i jak nic sie nie stanie (tfu tfu) to bedziemy, prawdopodobnie cala rodzinka :lol:
pozdr
asia

avia
12-05-2009, 14:28
To widzimy się w czwartek, mam nadzieję, że pogoda będzie lepsza niz dzisiaj :x

sowa_m
13-05-2009, 08:31
trawa z rolki nie usycha, tylko tzreba ją podlewać :lol:
codziennie:)

sp_inka
13-05-2009, 10:10
Jak dla mnie to w tym tygodniu czwartek może być. Z okazji juwenaliów zrobili nam rektorskie wiec może być :jump:

Innana
13-05-2009, 11:04
trawa z rolki nie usycha, tylko tzreba ją podlewać :lol:
codziennie:)

Powiedz to mojemu teściowi. Podlewał, zraszał, podlewał, zraszał.... Uschła.

Trawa z rolki też usycha....

A jakby było zimno, to może w jakiejś bawialni?
Na Leonarda jest jakaś - nie znam bo nie byłam, ale coś jest...

sp_inka
13-05-2009, 17:27
Chodzi o bawialnie Bajapatataja zaraz przy Kieleckim Centrum Kultury.

Innana
13-05-2009, 17:35
Chodzi o bawialnie Bajapatataja zaraz przy Kieleckim Centrum Kultury.

Bardzo możliwe.

Fiona
14-05-2009, 10:21
ja dziś odpadam :(
dziewczynki mi się porzygały wieczorem :?
jak to wirus, to nie chcę Wam pozarażać maluchów :hello: :cry:

sowa_m
14-05-2009, 11:38
my też opadamy. fryzjer plus szzcepionka i już będzie za późno:(

avia
14-05-2009, 12:41
Zdrowia dla wszystkich chorych maluchów.

A z resztą gdzie się widzimy w końcu? Pałacyk czy bawialnia?

Innana
14-05-2009, 13:26
Pałacyk - pogoda ładna wszak.

avia
14-05-2009, 13:44
OK :jump:

krlnk
14-05-2009, 13:59
ja też niestety nie dotrę dziś ale może na kolejne spotkanie mi sie uda :)

Innana
14-05-2009, 15:58
E, sama będę? Avia, Ty idziesz? Kto jeszcze?

Ja dotrę gdzieś na 17.

avia
14-05-2009, 19:23
No i było nas trzy :) Dotarła jeszcze Asia, świeża chuścioszka. Ale w sumie chyba dobrze że nas było niewiele, bo dzisiaj dzieci nie miałyby gdzie latać. Na trawie odbywały się jakieś warsztaty. Rozłożone były jakieś kolorowe tęczowe płachty i cos tam kobiety na nich wyczyniały. A potem na scenę wyszedł jakiś zespół i zaczął coś brzdąkać, ale wtedy my się już zebrałyśmy.

Innana
15-05-2009, 18:30
Aszrek, jak dziewczynki?

Fiona
15-05-2009, 21:09
wirusa nie ma
za to alergia, u malutkiej też :cry:
zagluciły się w środę, bo dużo na powietrzu byłyśmy a tam alergeny (teraz nasilenie jest) i dlatego wymiotowały, Bidulki
leki mam, wziewy, zobaczymy, czy pomogą :roll:
kaszlą obie, zwłaszcza w nocy
a że my z mężem też alergicy- to zdychamy od kataru wszyscy :rolleye: :rolleye:
dzięki za troskę :kiss:

Innana
15-05-2009, 22:35
Biedactwa :(

Innana
17-05-2009, 15:36
Dziewczyny, jak my się widzimy w tym tygodniu?

Od razu zgłaszam postulat, żeby może jednak trochę później te spotania (w kwestii godziny), bo mój dzieć o 15.30 śpi w najlepsze i znowu się nie wyrobię :(
17 - byłoby super! Co Wy na to?

Dzień mnie zasadniczo obojętny, tylko chciałabym dziś wiedzieć, bo się z ogrodnikiem muszę umówić i nie wiem, na kiedy.

sp_inka
18-05-2009, 13:53
Ja poproszę w środę :wink:, albo piątek, bo czwartek odpada niestety.

Innana
18-05-2009, 14:15
A ponieważ Truska nie może w środy, to może faktycznie w piątek? Co Wy na to?

Fiona
18-05-2009, 15:47
mnie pasuje, tylko czy w piątki pałacyk wolny? bo to już weekend :roll:

roni21
18-05-2009, 21:35
ja wlsnie do konca tygodnia jestem u rodzicow w kielcach :)
przepraszam ze tak wpadam w slowo ;)

Innana
18-05-2009, 22:02
ja wlsnie do konca tygodnia jestem u rodzicow w kielcach :)
przepraszam ze tak wpadam w slowo ;)

Super, roni! To przyjdź na spotkanie - jak już ustalimy, kiedy będzie :D

truska
19-05-2009, 00:15
O fajnie w piatek raczej moge
stram sie przypomniec czy cos sobie juz nei zaplanowałam ale chyba nie
Oj wkońcu moze uda mi się z wami spotkac :jump:

avia
19-05-2009, 08:23
Mnie piątek póki co pasuje, mam nadzieję że pogoda się trochę poprawi bo na razie jest średnio :?

roni21
19-05-2009, 09:06
ja zostawie starszaka u rodzicow i tez moge sie zjawic :)

Fiona
19-05-2009, 09:50
dlaczego zostawisz starszaka?
ja zawsze przychodzę z obiema dziewczynkami, w pałacyku jest dużo miejsca dla dzieci, mają się gdzie wybiegać :wink:

dziewczyny, a ma któraś tel. do Asi.asz? bo ona teraz bez internetu, przyjdzie?

Innana
19-05-2009, 09:51
Czyli piątek - o 17?

Fiona
19-05-2009, 09:54
ok

sowa_m
19-05-2009, 10:21
a my raczej odpadamy, bo teściuuufffka zjeżdża właśnie ok. 17.30 pilnować dziecia, bo w sobotę wyjeżdżamy do stolycy.

avia
19-05-2009, 11:58
asia.asz w ostatni czwartek mówiła coś, że w poniedziałek odlatują do Portugalii już. A numeru do niej nie mam bo dzwoniła z zastrzeżonego.
Ok, czyli piątek o 17, może przyprowadzę nową chuścioszkę jak się da namówić :jump:

sp_inka
19-05-2009, 12:21
Super, piątek 17 w Pałacyku, a jak będzie brzydka pogoda (tfu tfu, odpukać) to może tak jak proponowała kiedyś Innana w tej bawialni na Leonarda (Bajapatataja)?

Fiona
19-05-2009, 13:40
wiecie co, ja chętnie będę wcześniej, bo od 17 to niewiele posiedzę, moje dziewczyny na dobranockę lubią w domu być :roll: :wink:
to, co?
może zbiórka od 16? :hello:

roni21
19-05-2009, 14:14
moj starszak jest na etapie buntu dwulatka i moglby skutecznie zatruc mi spotkanie
dziewczyny, bo ja juz powoli nie lapie gdzie mamy sie spotkac, moze ktoras dobra dusza umowila by sie ze mna w jakims bardziej znanym mi miejscu i zaprowadzila za raczke na miejsce?

Innana
19-05-2009, 15:38
Super, piątek 17 w Pałacyku, a jak będzie brzydka pogoda (tfu tfu, odpukać) to może tak jak proponowała kiedyś Innana w tej bawialni na Leonarda (Bajapatataja)?

Tylko, że tam jest napisane, że to jest przedszkole... jak się niedawno okazało....

Innana
19-05-2009, 15:41

Tylko, że tam jest napisane, że to jest przedszkole... jak się niedawno okazało....

Sprawdziłam: generalnie jest to przedszkole, ale po 15 robią z tego salę zabaw. Płatne w weekend (czyli z piątkiem się łapiemy) 12zł/dziecko

truska
19-05-2009, 16:52
No to ja planuje przyjsc z dwójką
podobno w piątek ma byc ładna pogoda :lol:

sowa_m
19-05-2009, 19:00
dziewczyny mam propozycję. byłam dziś w akademii kreatywności na ul. hożej (tak, jak się jedzie do zusu). to nowa bawialnia, dość nietypowa, no i dość ambitne cele sobbie stawia. poza "standardowymi" zabawami oferują spotkania z rehabilitantem, psychologiem, logopedą, zajęcia "kreatywno - naukowe". nawet zajecia z masazu shantala zamierzają prowadzić. wiecie, jak jest - słowo do słowa, zgadaliśmy się o szmatach. teżędą zajęcia. chłopak poprosił nas o pomoc, 30 - 31 maja w galerii echo chcieliby poprowadzić coś na ksztalt propagowania idei chustonoszenia, ale szmat jeszcze nie mają. zapytal, czy mogłybyśmy pomóc:) zresztą sam pewnie sie odezwie w wątku.
zaoferowałam, że spróbuję was zwerbować i zaciągnąć do bawialni. proponowałabym spotkanie piątkowe tam właśnie odbyć. powiedzmy między 16-16.30 a 18 bo do tej godziny jest tam otwarte. na spotkanie przyszłaby też rehabilitantka, ktora jest świeżo upieczonym doradcą chustowym. sal jest w sumie sześć, począwszy od kącika malucha, skończywszy na kąciku konstruktora, dostosowane dla dzieci w wieku 0 - 6 lat, nawet kibelki sa w skali mikro. ja byalm pod wrażeniem, ekipa też bardzo fajna. co wy na to??
aha - dojazd powinien być dla kazdego w porządku, teraz tam jeździ duzo autobusów.

tu ich stronka: www.akademiakreatywnosci.pl (http://www.akademiakreatywnosci.pl)

Fiona
19-05-2009, 19:21
ale fajnie :mrgreen: jestem za :thumbs up:

roni21
19-05-2009, 19:41
tez jestem za, tylko jakie szmaty brac? to moze i starszaka wezme, najwyzej babcia za nim polata ;)

avia
19-05-2009, 20:01
Fajna sprawa, jestem za jak najbardziej :thumbs up:

Innana
19-05-2009, 20:32
Suuuper! Wszystkie szmaty brać? :fire:

19-05-2009, 22:13
hej dziewczyny:)
ja tak na szybko bo padam, dzis poznym popoludniem dotarlismy w koncu do portugalii.
Oktawia - dzieki bardzo za spotkanie, rady i pokazanie kolkowej i MT. nabralam calkowicie odwagi do chusty, bo do tej pory lekko sie balam ze robie bledy ktore moga zaszkodzic malemu. dzis paradowalam na lotnisku w amsterdamie i wzbudzalam sensajce :lol:
co do spotkan - miejsce w placyku swietne, bardzo mi sie podobalo.
poki co nie umawiam sie na spotkania bo za daleko jestem, ale jak dobrze pojdzie planuje za ok 1,5 mies wrocic do polski na 2 mies wakacji i min 1 mies spedze w skarzysku wiec namowie tesciowa na wypady i spotkania chustowe, zwlaszcza ze bardzo jej sie podoba idea chustowania i ciagle sie zachwyca i powtarza ze szkoda ze ona takiego czegos nie znala :D
pozdrawiam was serdecznie
asia

truska
19-05-2009, 22:24
ekstra :lol: jestem za , sowa super pomysl

sp_inka
19-05-2009, 22:34
Jestem pod wrażeniem i jak najbardziej za. Zajrzałam na tą stronkę, i pierwsze co mi się w oczy rzuciło to ...cennik :? :roll:

Fiona
20-05-2009, 00:38
a właśnie, co do cen
na jakiej zasadzie my tam wejdziemy?
mamy coś płacić za wstęp?

Innana
20-05-2009, 01:34
a właśnie, co do cen
na jakiej zasadzie my tam wejdziemy?
mamy coś płacić za wstęp?

O, A.szrek, jak fajnie że o to pytasz, bo też mi chodziło po głowie, ino się krępowałam :wink:

sowa_m
20-05-2009, 09:10
co do cennika: to jest on za dwie godziny, więc wychodzi podobnie jak w przypadku innych bawialni. ja wczoraj siedziałam tam godzinę, nie zapłaciłyśmy nic, na dodatek dostałyśmy karnet na dwa wejścia (czyli 4 h gratis), więc ok. myślę, ze jak się tam spotkamy i spodobałoby się wam wszystkim tam, to może jakoś mogłybyśmy się dogadać z właścicielami co do np. spotkań chustowych raz na jakiś czas (bo przecież na powietrzu też musimy trochę posiedzieć). myślę, z e w piątek coś wspólnie wymyślimy. to co? dzwonię do bawialni i umawiam nas między 16 a 18 w piątek, ok?

Fiona
20-05-2009, 09:42
czyli, jak przyjdę z dwójkę to muszę 50 zł wyłożyć?
szczerze
średnio mi się to uśmiecha :?
ładna pogoda ma być, wolę w Pałacyku za darmo posiedzieć

Innana
20-05-2009, 09:52
czyli, jak przyjdę z dwójkę to muszę 50 zł wyłożyć?
szczerze
średnio mi się to uśmiecha :?
ładna pogoda ma być, wolę w Pałacyku za darmo posiedzieć

No, fakt. Jak będzie ładnie, to jednak lepiej w pałacyku.

sowa_m
20-05-2009, 11:12
kurczę, dziewczyny, chłopak poprosil nas o pomoc w propagowaniu chustonoszenia, tak??? jeśli się z nim dogadamy i przyjdziemy do tego tesco 30 czy 31 maja na chwil parę w szmatach, to nie skosi on nas 50 zl od głowy za wejście do bawialni. poza tym, z tego co wiem, to i tak w przypadku brzydkiej pogody miałyscie iść na św. leonarda, gdzie zapłacilybyścię ta kasę, tak????
to nie lepiej "zaprzyjaźnić" sie z jakąś bawialnią i dogadać co do wzajemnych relacji na przyszłość? i nie mieć problemu pt. w razie niepogody się nie spotykamy?
nie mówiąc o tym, że i dla dzieciaków fajnie, bo zawsze to coś nowego

avia
20-05-2009, 18:30
Myślę, że co do piątku to jeśli pogoda dopisze spotkajmy się w pałacyku, natomiast co do 30-31 maja to myśle że chętnie stawię się nie tylko ja :) I wtedy możemy obgadać ewentualne propozycje wejściówek do bawialni. Co Wy na to? Wilk syty i owca cała :lool:

Edit: Asia nie ma za co dziękować, jakby co, chetnie służę pomocą choć specjalistką wielką nie jestem :lol: Jak będziesz następnym razem w Polsce to daj znać i przywieź na spotkanie także starszą pociechę.

sp_inka
20-05-2009, 18:51
Jestem podobnego zdania jak Avia.
Sam pomysł z bawialnią jest super, i bardzo mi się podoba ta cała Akademia Kreatywności (dużo o niej słyszałam i podoba mi się idea takich zajęć). Natomiast mam wątpliwości co do tego ile moja 4 miesięczna dzidzia na nich skorzysta.
A w Galerii Echo z chustą na pewno się zjawię. :jump:

Fiona
20-05-2009, 20:11
popieram! :thumbs up:
możemy umówić się wcześniej (np.godzinę przed imprezą)w galerii z nimi i już
i nie oburzaj się Marta, bo ja nie pracuję i wywalić pięć dych niepotrzebnie to dla mnie żadna przyjemność :roll:
szkoda, że nie dogadałaś się konkretniej,
początkowo zrozumiałam, że nas zapraszają do obgadania pomocy w promowaniu chust
(poza tym ja do bawialni bardzo rzadko chodzę, bo moja Kasia ma alergię na roztocza,a tam ich więcej niż w przedszkolu :| i zawsze odchoruje taką wizytę)

sowa_m
21-05-2009, 07:18
no ale wlaśnie nas zapraszają do obgadania co i jak z chustami, to nie ja zaczęlam temat kasy. poza tym jak pisałm, ja nie placiłam zlotówki ostatnio, dostalam tez karnety, więc chyba jednak nie ja robię problem. mam rozumieć, że mam co najmniej dwie chętne do tesco? chcialabym w tym tygodniu porozmawiac z nimi co i jak.

truska
21-05-2009, 08:57
sowa_m w jakich godzinkach będzie to spotkanie z chustamii w galeri
bo ja mam zjazd na studiach i jeszcze nie mam planu akurat na ten weekned

roni21
21-05-2009, 09:54
no i zrobil sie sztuczny problem, dziewczyna zalatwila fajne spotkanie i klops
z tego co mowi sowa, jasno wynika ze za wstep nic nie zaplacimy bo to oni maja interes
ma byc jakas rehabilitantka specjalnie jutro... ech z igly widly

Fiona
21-05-2009, 09:58
ja nie chciałam problemu robić... :oops:
najlepiej by było, gdyby zarejestrowali się na forum i napisali w wątku jasno o co chodzi

sowa_m
21-05-2009, 11:48
ale powiedz mi, co jest niejasno napisane? bylam w bawialni pogadalam z chłopakiem poprosił o pomoc. powiedzialam, ze pogadam z dziewczynami z forum, jak one sią zapatrują na to i postaram się zrobić spotkanie piatkowe w bawialni, żebyśmy mogli wszystko obgadać, powiedzial, ze ok i że przyprowadzi rehabilitantkę. CO tu jest niejasne w tym wszystkim?????????

Fiona
21-05-2009, 11:56
nie krzycz :roll:
niejasne jest jedynie to, czy mamy płacić za wstęp
to, że Ty nie zapłaciłaś nie znaczy, że jeżeli zwali się pięć dziewczyn z dzieciakami to też wpuszczą za darmo
po prostu może ich zapytaj i rozwiejesz nasze wątpliwości :hello:

sowa_m
21-05-2009, 13:52
dzwoniłam. spotkanie jest w celu zapoznania się i dogadania akcji w tesco. zapowiedziałam, ze będzie nas trochę i będziemy z dziećmi. jesteśmy zaproszone. o kasie nie gadalam, wg mnie jest to oczywista oczywistość. jeśli któras ma ochotę, bez względu na udział w akcjiw tesco zapraszam w piątek między 16 a 18. na hożej. w razie w, macie mój numer wyjaśnię, ajk dojechać czy dojść.

sowa_m
21-05-2009, 13:54
aha szmaty zabrać:)wszystkie:):)

Fiona
21-05-2009, 20:41
skoro oczywista oczywistość to poinformowałam dwie Moniki nieforumowe chustowe (były w pałacyku ) że spotkanie jest na Hożej w bawialni za darmo w związku z promowaniem chustonoszenia 8))
więc przyjdziemy na 16-stą trzy plus 6 dzieciaków :whistle:
z chustami oczywiście :mrgreen:

truska
21-05-2009, 23:47
a.szrek Cos mi się zdaje, ze jedną z tych Monika znam :D

Fiona
21-05-2009, 23:59
:mrgreen:

avia
22-05-2009, 08:31
Jeśli nie będzie padać to będę i ja. Ogólnie jest ciepło tylko niebo zaciągnięte. :(

sowa_m
22-05-2009, 09:59
avia, ale to jest pod dachem, może lać, może grzmieć, może błyskać...:) niedaleko masz, jak chcesz, to możemy się spotkać przy przedszkolu tym kolo mnie na dąbrówki, pójdziemy razem.
uuupppsss... lepiej żeby aż tak nei lalo - trawę przedwczoraj sadziłam

truska
22-05-2009, 16:09
Ale mam pecha,
wiktor mmi się rozchorował
Od wtorku dostal katar,
miałam nadzieję ze to alergia
poszlam do lekarki i mówi ze chyba wirus
Dodatkowo idzie mu zab, jest marudny i wlasnie zasnął :cryy:

Jak by Mchal nie szedl teraz do pracy to bym przynajmniej z Weronika przyszła :evil:

Sorki , ale mi smutno

truska
22-05-2009, 18:10
Siedzę w domciu i zastanwiam sie jak się swietnie bawicie
Wiktor maruda na całego
postawię mu wieczorkiem bańki
oby mi szybko wyzdrowiał.

Poproszę o relację zdjęciowa ze spotkanka :P

Innana
22-05-2009, 19:40
Siedzę w domciu i zastanwiam sie jak się swietnie bawicie
Wiktor maruda na całego
postawię mu wieczorkiem bańki
oby mi szybko wyzdrowiał.

Poproszę o relację zdjęciowa ze spotkanka :P

Truska, jaka szkoda, że nie mogliście przyjść :(
Fajnie było. Mam tylko nadzieję, że Sowa nie ma mi za złe, że spostponowałam jej pediatrę :wink:

Na Hożą jechałam 15 minut bo były korki - a wracałam prawie godzinę, bo miasto było zalane. Zawsze mnie zdumiewa, że byle ulewa potrafi tu skutecznie sparaliżować ruch uliczny :?

roni21
22-05-2009, 21:52
tez dzieki za spotkanie
zostalam najdluzej, bo moj brat nie dojechal przez ulewe
ale przesympatyczni Panstwo Wlascicielstwo odwiezli nas do domku :)
w poniedzialek ide dla odmiany ze starszakiem sie pobawic ;)
milo bylo Was poznac :)

avia
23-05-2009, 15:20
roni wrzuć fotki, w końcu byłaś naczelnym fotografem :applause:

truska
23-05-2009, 15:56
Wrzuc , wrzuc bo ja tez na nie czekam

sp_inka
23-05-2009, 23:08
Nas niestety zatrzymała ulewa :evil: i kolejne opuszczone spotkanie. Mam nadzieje, że w tym tygodniu nic nie stanie nam na przeszkodzie.
Dziewczyny czy któraś z Was mogłaby mi podać szczegóły dotyczące tego spotkania w Galerii Echo???
Pozdrawiam :wink:

Fiona
24-05-2009, 10:18
wiecie co,
jestem pod duuużym wrażeniem Akademii Kreatywności
spodziewałam się czegoś w stylu bajkowej krainy :roll: a to raczej jak prywatne przedszkole, czy żłobek :szok:
cofam moje oburzenie ceną :oops:
TAM JEST BOSKO!!!!! :love:
a jak usłyszałam, że będą filtry na kurz (roztocza) to już w ogóle :applause: :mighty: :applause: :mighty: :applause: :mighty:

Innana
24-05-2009, 12:52
wiecie co,
jestem pod duuużym wrażeniem Akademii Kreatywności
spodziewałam się czegoś w stylu bajkowej krainy :roll: a to raczej jak prywatne przedszkole, czy żłobek :szok:
cofam moje oburzenie ceną :oops:
TAM JEST BOSKO!!!!! :love:
a jak usłyszałam, że będą filtry na kurz (roztocza) to już w ogóle :applause: :mighty: :applause: :mighty: :applause: :mighty:

Ty patrz :lol: A moje dziecko powiedziało, że mu się tam nie podoba, bo nie ma zjeżdżalni ani basenu z kulkami i że fajna była tylko kuchnia i sklep :D

Ale i tak jeszcze z nimi tam pójdę :D

truska
24-05-2009, 19:33
A będzie jeszcze jakies spotkanko w akademi kreatywnosci?

roni21
24-05-2009, 22:55
jutro wrzuce :) odwiedzil mnie maz w weekend, wiec nie mialam czasu :oops:

no i dzis znow bylam w akademii, ze starszakiem glownie
jestem zakochana w tym miejscu
a basen z kulkami jest w 90% bawialni, a akademia bawialnia nie jest
bardzo bym chciala zeby u mnie w miescie cos takiego bylo :roll:

sowa_m
25-05-2009, 07:56
fajno, że wam sie podobalo. ja tam lubię takie klimaty. a wczoraj byliśmy w ikei i sprawiliśmy malej półki - schodki na przechowywanie zabawek, ale i tak nie wszystko sie pomieściło. chyba czas pomyśleć o pokoju dla malej.
Flotka - wiesz, każdy ma swoje zdanie na rożne tematy, a mój lekarz wie do kogo i co może mówić. do ciebie na pewno by czegoś takiego nie powiedzial:)luuuuz. sama wiem, ze jestem co najmniej dziwną matką.
póki co - nie będziemy promować chustonoszenia w galerii, Ola nas skutecznie od tego odwiodła, ale odezwą sie do nas, kiedy będą robić jakąś akcję w parku miejskim.
co do spotkań w akademii: ja i Agnieszka (ta mama niechustowa) zamierzmy regularnnie spotykać sie tam "ku odetchnięciu" jeśli któraś ma ochotę, to zapraszamy.
a - i tam sa masaże shantala dla maluchów, któras reflektuje? grupa sie jeszcze nie zebrala.
ja w czerwcu wypadam ze spotkań, za chwilę wyjazd, urwanei głowy na maksa, a piątkowa ulewa zrobila z mojego nowego trawnika krajobraz księżycowy. musze od nowa zrobić trawnik

roni21
25-05-2009, 20:43
http://i43.tinypic.com/2mmwpyh.jpg
http://i39.tinypic.com/2yvp303.jpg
http://i42.tinypic.com/2qxrccm.jpg
http://i40.tinypic.com/2r6pmx4.jpg
http://i44.tinypic.com/2lw3osi.jpg
http://i43.tinypic.com/xlvy50.jpg
http://i41.tinypic.com/30di1dt.jpg

roni21
25-05-2009, 20:47
http://i43.tinypic.com/343oo6u.jpg
http://i41.tinypic.com/2n99hcn.jpg
http://i44.tinypic.com/14szepy.jpg
http://i42.tinypic.com/21dq0dg.jpg
http://i44.tinypic.com/505fm0.jpg

sp_inka
25-05-2009, 21:31
super fotki, widać że spotkanie udane na maxa i dzieciaczki zadowolone. Bardzo żałuję, że nie udało nam się dotrzeć :cry: . Natomiast zamierzam zacząć uczęszczać do owej Akademii ale gdzieś tak w wakacje, jak już ogarnę się trochę ze szkołą i będzie już po sesji. A w tym tygodniu kiedy spotkanko?? Może uda nam się załapać.
Potrzebuję też Waszej rady, chcę kupić nową chustę na lato, jakąś cieńszą/ bardziej przewiewną. Mam na oku ellaroo http://www.mamy-przytulamy.istore.pl/sk ... -12-0.html (http://www.mamy-przytulamy.istore.pl/sklep,4199,,,02,,pl-pln,26354,52830-12-0.html) (tkana, wiązaną - bo jestem w nich zakochana). Wiecie czy się nadaje, a może polecacie coś innego.
Aha, byłam ostatnio w Tęczy i tam na II piętrze gdzie jest sklep z odzieżą ciążową sprzedają chusty :jump:, ale niestety nie było takiej która by mi odpowiadała.

roni21
25-05-2009, 22:13
tak jeszcze pisze, bo mam chwile
Ola pytala czy wyrazamy zgode na umieszczenie zdjec ze spotkania w galerii internetowej "akademii"
jesli tak to prosze, zeby kazda napisala zgode na publikacje na mejla Oli
jak cos podam na priv, z gory dziekuje (taka jednozdaniowa zgoda wystarczy wiec nie zajmie to nikomu duzo czasu)

a na lato to slyszalam ze nati z bambusem dobra

Fiona
26-05-2009, 10:49
kiedy spotkanko??? :hello:
jutro?
czwartek?
pałacyk?
:hello:

sowa_m
26-05-2009, 12:10
nati z bambusem tak do 9 kg ponoć ekstra, tylko podobno śliska i dla nowicjuszy niekoniecznie wdzięczna. ja bylam posiadaczką vatanai maruyamy - najcieńszej z cienkich,a le się nei pokochalyśmy, dziewczyny polecają babilonie, a ellaroo macalam i motalam, jest ok

Innana
26-05-2009, 21:22
kiedy spotkanko??? :hello:
jutro?
czwartek?
pałacyk?

Jak dla mnie: jutro albo piątek :D
Zatem: piątek?

Roni, chcesz, to przyniosę swoje wielorybki vatanai. Zobaczysz, jak one na cienkość - moim zdaniem na lato są świetne. Tylko, że ja mam jedyne 3,5m - na plecaczki.

avia
27-05-2009, 13:10
Ja niestety w tym tygodniu odpadam. Mam wyjazd. Ale może w przyszłym będę.

sowa_m
27-05-2009, 14:28
avia, a jak opiekunka?:)

Innana
28-05-2009, 13:43
Dziewczyny, to jak ze spotkaniem? Jutro? 16 - 17? Pałacyk?

Innana
29-05-2009, 10:50
Czyli rozumiem, że spotkania nie ma? Zatem do zobaczenia w przyszłym tygodniu :hello:

Fiona
29-05-2009, 11:25
coś nam Kielczanki się pospały, w taką pogodę się w sumie nie dziwię :roll:
Kasi nawet do przedszkola nie dałam, bo mi się nie chce jechać do miasta, zimno, mokro, brrry
więc w przyszłym
może koło środy?
zacznijmy się już umawiać :wink:

Innana
29-05-2009, 11:59
Może być środa. Może Truska już będzie po kursie i też przyjdzie? :D
Pałacyk?
A jak będzie paskudnie to może Akademia?

avia
29-05-2009, 18:04
sowa opiekunka póki co w porządku. Co prawda Floru nie chce jeść z butli, ale nie wiem, czy przyczyną jest to że nie pasuje mu obca osoba, czy to że ma katar i jest przeziębiony (stawiam na drugą opcję).
Co do spotkań, to nie wiem jak mi sie praca ułoży.

Mamuśka
31-05-2009, 23:35
Hello,
Pozdrawiam zamotane znajome mamusie z Kielc :hello:
Monika, mama 6,5 miesięcznej Gabrysi i 6 letniej Paulinki, byłam na ostatnim spotkaniu w Akademii Kreatywności ...
Moniś, dzięki za wprowadzenie mnie w chustowy temat ... rewela normalnie!
Agatko, dzięki za pierwsze lekcje motania ... zamotałaś mnie na dobre :wink:

chętnie spotkam się z Wami w tym tygodniu ... wróciłam co prawda do pracy ale pracuję do 16,30 i przed piątą mogłabym wpaść na spotkanko ....

pozdro

Fiona
01-06-2009, 09:13
:hello: :kiss:

Innana
01-06-2009, 09:47
Cześć, Moniś :D

Zupełnie Cię nie kojarzę :roll:
Może powinnyśmy sobie zrobić plakietki z nickami :lol: ?

Mamuśka
01-06-2009, 23:44
dobry pomysł :lool: byłoby zabawnie ...
mam mały problem z zapakowaniem tutaj zdjęcia ... chciałam ... nie wyszło ... ech ... :cry:
sie zobaczymy na żywo :-)
pozdro :hello:

Paolo
02-06-2009, 14:48
...mam mały problem z zapakowaniem tutaj zdjęcia ... chciałam ... nie wyszło ... ech ... :cry: ...

zobacz tutaj: viewtopic.php?f=15&t=17 (http://www.chusty.info/forum/viewtopic.php?f=15&t=17)

sp_inka
02-06-2009, 21:13
Więc jak z tym jutrzejszym spotkaniem?? Będzie czy nie??

Fiona
02-06-2009, 21:19
będzie, czy nie będzie ..to nas na nim nie będzie :(
gorączkę dziewczyny mają od niedzieli, wirus jakiś :twisted: :twisted: :twisted:

Innana
02-06-2009, 22:57
Ja chętnie przyjdę, ale nie wcześniej niż o 17 (nie będę udawać, że dam radę wcześniej).
To jak? W pałacyku?

Innana
03-06-2009, 10:10
Pogoda jakaś nie teges... :roll:

Co robimy? Spotykamy się w Akademii? Ryzykujemy pałacyk? Czy przekładamy za tydzień?

sp_inka
03-06-2009, 11:22
Kurcze, jeśli już to chyba lepiej w Akademii, a najlepiej to chyba będzie przełożyć, bo ja tez mogłabym być dopiero w okolicach 17.00. A mam trochę nauki na jutrzejsze zajęcia, więc nie będzie mi się dziś nudziło :evil:

Innana
03-06-2009, 11:58
Dobra, to za tydzień. Ale za tydzień już na mur-beton! A jak będzie brzydko, to zapraszam do mnie :D

sp_inka
03-06-2009, 16:05
OK. To widzimy się za tydzień, a później mi wytłumaczysz gdzie jest to u Ciebie :wink: Buziaki i pozdrowienia :hello:

sp_inka
09-06-2009, 22:00
Haloooo :hello: . I co ze spotkaniem w tym tygodniu?? Odbywa się?? Kiedy, gdzie i o której??:)

Innana
10-06-2009, 15:43
Chyba się nie odbywa :( My chorzy, a i święta w międzyczasie. Umówmy się na przyszły wtorek - godzina do ustalenia. Ok?

truska
13-06-2009, 08:18
Oby we wtorek dała radę , bo juz was sporo nie widziłam i tesknięęęęęęęęęee :cry:

Mamuśka
15-06-2009, 00:32
Chętnie spotkam się z Wami we wtorek.
Jestem czasowa po 16.30, jeśli spotkanie wypadnie wcześniej to będę z małym poślizgiem :wink:

Fiona
15-06-2009, 08:57
ja też mogę we wtorek

Monika, jaki śliczny awatarek :thumbs up: 8))

avia
15-06-2009, 22:02
A gdzie jutro? W Akademii? Jeśli normalnie wyjde z pracy to może i ja przyjdę,a le nic nie mogę obiecać.

Fiona
15-06-2009, 22:11
w pałacyku jak będzie pogoda :D
o 16.30?
ja będę

Innana
16-06-2009, 09:58
ja nie przyjdę. Chora jestem, rzężę jak stary gruźlik i zakaźne to jest.
Raaany, dziewczyny... Kiedy ja się z Wami w końcu zobaczę?

Fiona
22-06-2009, 13:32
jesteście dziewczyny?
zalogowane pomyślnie na nowym pięknym forum?:mrgreen:
ja jestem, zagubiona co prawda, ale powoli się odnajduję:wink:

Fiona
25-06-2009, 09:43
sama zostałam?:cryy::cryy::cryy:

avia
27-06-2009, 16:46
Hello, jestem i ja, chociaż z przygodami. Nie chciało mnie zalogować :frown

sp_inka
02-07-2009, 22:42
Wreszcie udało mi się zalogować, a co było problemu to Łomatko!!:duh:
Ale do rzeczy, organizujemy się jakoś w najbliższym czasie??

avia
07-07-2009, 12:04
Można by się spotkać, chociaż ja pracuję do 16 i zanim z Nowin zjadę to ruski rok mija, ale organizujcie coś, może wpadnę choć na chwilę:thumbs up:

sp_inka
07-07-2009, 17:46
Kurcze ale się narobiło, tu już pawie nikt nie zagląda?? :eek: :cryy:. Avia a kiedy będziesz miała jakiś luźniejszy dzień?? A w sobotę pracujesz, albo kończysz jakoś wcześniej?? Ja aktualnie mam wakacje, więc się dopasuję.

Doro_ty
08-07-2009, 07:35
cześć dziewczyny.:hello:
Jestem tu nowa i chętnie sie spotkam z zachustowanymi mamami z Kielc. Oczywiście nie bezinteresownie. chce się nauczyć prostego plecaka. Pracuje do 15. Tak ok 16.30.-17 mogła bym być w centrum (Park, skwerek szarych szeregów lub inne miejsce spotkań).

no to co kieldy się spotykamy;):p

Innana
08-07-2009, 22:31
Uff, wylądowałam! Ale ciężko było!!!!!

Cześć dziewczyny.

Innana
08-07-2009, 22:32
cześć dziewczyny.:hello:
Jestem tu nowa i chętnie sie spotkam z zachustowanymi mamami z Kielc. Oczywiście nie bezinteresownie. chce się nauczyć prostego plecaka. Pracuje do 15. Tak ok 16.30.-17 mogła bym być w centrum (Park, skwerek szarych szeregów lub inne miejsce spotkań).

no to co kieldy się spotykamy;):p

Cześć Dorotka.

avia
11-07-2009, 10:05
Innana no jesteś wreszcie :) Już myślałam, że przepadłaś:confused:
A gdzie reszta babeczek? Sowa gdzie się podziewasz???

Spinka w soboty mogę bo nie pracuję (chyba że na zastępstwo, ale to rzadko), jeśli Wam pasuje sobota to mnie również jak najbardziej. Np ta kolejna, za tydzień - 18.07 (dziś wyjeżdżam i nie mogę).

sp_inka
11-07-2009, 10:48
Witaj Doro_ty:hello:
Ja w następną sobotę prawdopodobnie będę miała gości, więc niestety nie mogę nic obiecać, ale na pewno wcześniej jeszcze dam znać:)

Doro_ty
13-07-2009, 10:14
Hej dziewczynki!:-P

dobrze wiedzieć, że jesteście.
mnie sobota jak najbardziej pasuje. A także najblizszy piatek (17.07) bo mam urlopik ;)
to tylko jeszcze miejsce i godzinke trzeba by dograć.
Już sie nie mogę doczekać.

Całuski

sowa_m
13-07-2009, 10:38
a ja to generalnie żyję, tylko mocno nieczasowa jestem latem, jak zwykle w wiecznych rozjazdach, między ogródkiem a pracą, zawieszona w próżni pomiędzy przyjaciółmi, rodziną i obowiązkami, zdychająca od pogody, zakręcona swym życiem;)
więc sie nie doklaruję, zresztą w ten weekend to my balujemy we wloclawku.
Avia - zapraszam z Florem na plac zabaw na chrobrego;), wiesz gdzie mieszkam, masz niedaleko, zresztą Marta mieszka w tym samym bliźniaku, więc możesz przyjechać od razu po pracy, a my będziemy czekać z Florem w piaskownicy. w razie jakbyś miala ochotę, to dzwoń czy tam pisz.

avia
14-07-2009, 20:54
Sowa za zaproszenie dziękuję, ale zanim ja po pracy do domu się dotaszczam jest po 17, to mąż odbiera Flora pierwszy. Zreszta ostatnio zastępuję koleżanke urlopowiczkę i zdarza mi sie pracować do 20:hide: a to już w ogóle jest masakra jakaś.

Innana
14-07-2009, 22:23
Dziewczyny, w tą sobotę odpadam, bo do rodziców jadę. Wracam we wtorek wieczorem, w środę mam zebranie w klubie świra, ale już od czwartku jestem dyspozycyjna.

sowa_m
15-07-2009, 07:23
co to jest klub świra???? bardzo ładna nazwa:)

Innana
15-07-2009, 14:09
co to jest klub świra???? bardzo ładna nazwa:)

Też mi się podoba. Sama wymyśliłam:D
Klub świra to cykliczne spotkania osób zainteresowanych psychologią, psychoterapią i rozwojem osobistym.

Doro_ty
16-07-2009, 09:02
dziewczynki i jak z sobotą bo ja w domku nie ma netu;( niestety i dziś jest jedyna dla mnie szansa na umówienie.

Doro_ty
16-07-2009, 09:49
http://www.akademiakreatywnosci.pl/

no i jak na złość ja dziś nie moge;( ale może któraś z was skorzysta.

avia
18-07-2009, 14:15
Ja dziś jestem uwiązana w domu a za ten tydzień i za kolejny wybywam z Kielc na weekend (chyba). Coś mi się nie składa spotkanie z Wami. :frown

mamaLiwii
24-07-2009, 20:50
dziewczęta ja jestem mamuśką krakowską ,ale będę w rodzinnych stronach od 1 sierpnia.Mam nadzieje wpaśc do Was na spotkanko mamusiek chustujących.
Mieszkałam na Czarnowie los wygnał mnie do Krakowa.
Do zobaczonka!

sowa_m
27-07-2009, 08:10
ja jestem z Czarnowa:) odezwij sie, jak będziesz się zbliżać do kielc:)

Doro_ty
31-07-2009, 09:46
hej dziewczyny
Czarnów to dzielnica po sąsiedzku dla mnie (z czasów panieńskich;) Mieszkałam na Chęcińskiej. Może w sierpniu uda nam się spotkać. Bardzo na to licze.

sp_inka
05-08-2009, 15:11
haloooo :hello:
Jest tu ktoś?? Wiem, że wakacje to głównie czas urlopowy, ale może uda się zorganizować jakieś małe spotkanko??

sowa_m
06-08-2009, 07:21
ja dyspozycyjna w zasadzie na razie (hhhhmmm, jak to się stalo???), moze być przyszły tydzień???

ostroszyc
06-08-2009, 13:08
Witam,
a czy ja też mogłabym przyjść na takie spotkanie? Na razie noszę Małego w pouchu ale coraz większą mam ochotę na wiązankę. Tylko że cykor jestem i boję się że nie będę umiała zawiązać... Zobaczyłabym na żywo chustonoszkę to może bym się pozbyła obaw?

Pozdrawiam Kangury ;)

sowa_m
07-08-2009, 07:32
no to proponuję tradycyjnie, skoro mamy pogodę - pałacyk zielińskich w środę ok 16.30 plus minus jak kto chce???
kto chętny?

Doro_ty
11-08-2009, 10:27
Postaram sie dotrzeć. Choć dziś idziemy na szczepienie i nie wiem jak Lilka będzie ją przechodzić.
Myśle, że nawet jak dziewczyny sie nie wpiszą na forum to i tak zajrzą ;)

sp_inka
11-08-2009, 15:36
Jeśli tylko nie będzie padało to będziemy :applause:

sowa_m
12-08-2009, 07:26
na czarnowie pogoda pod zdechłym azorkiem. chyba nici ze spotkania

sp_inka
12-08-2009, 10:41
buuuuuuu:frown. A może w akademii kreatywności?? My niebawem wyjeżdżamy i znów nie będziemy miały jak dotrzeć na spotkanie:(

ostroszyc
16-08-2009, 07:21
Pogoda teraz w kratkę, chociaż zapowiadają dłuższy okres słoneczności. To może ustalimy termin, a jeśli by padało - jakieś miejsce pod dachem? Ta akademia kreatywności np, albo jakaś kawiarnia? Ja jutro odbieram z poczty chustę :) i pewnie pierwsze próby nie będą łatwe, oczami duszy widzę wielki supeł w którego środku bezradnie sterczy Ania (czyli ja) i machający łapkami Bo :D

sowa_m
17-08-2009, 10:18
akademia kreatywności odpada - tam są teraz regularne zajęcia i nie ma możliwości zrobić łubudubu, jak to bylo ostatnio. no chyba że sie dogadamy z wlaścicielami na jakieś oddzielne spotkania raz w miesiącu, pewnei za odpłatnością, pomyślcie, może warto.
co do tego tygodnia - mogę jutro tylko, wiec jeśli któraś chętna, to proponuję popołudniowe spotkanie w pałacyku zielińskich. jak będzie brzydko, to będziemy się martwić:)

ostroszyc
17-08-2009, 17:12
Ja jutro chętnie! :) A jeśli chodzi o odpłatność w akademii - myślę że można zrobić zrzutkę, zależy ile będą chcieli za spotkanie (nie wiem ile czasu potrzebujemy - 2 godziny wystarczy czy chcemy więcej?)

Fiona
02-09-2009, 09:44
moja Kasia męczy mnie, że chce się spotkać w Pałacyku z ciociami i ich dzidziusiami:D
więc może jednak się spotkamy?
będę jutro około 15-tej i mam piękną pasiastą kółkową:ninja:

avia
09-09-2009, 08:51
Mały OT zrobię:hide:

Kielczanki znacie może jakąś nianię szukającą pracy? Jeśli tak, to poproszę o info na pw. Dzięki.

Co do spotkań to ja ostatnio w ogóle dla świata jestem stracona. Szlag mnie trafia i przydałoby się, żeby doba miała co najmniej z 36 godzin... :roll:

sowa_m
10-09-2009, 07:35
ja znam, już piszę:)

anuniat
17-09-2009, 21:41
jestem tu nowa i ciesze sie ze w koncu moge sie cos dowiedziec o chustach, jestem zainteresowana kupnym ale w naszych sklepach nic nie ma a najgorsze jest to ze nie ma mi nawwet kto i co doradzic:(( chcialabym bardzo zobaczyc na czym to polega i dobrac odpowiednia do mojej Niu:lol:nki chuste jestem chetna na spotkanie jesli tylko bede mialka chwilke moze co szaproponujecie,?? jkestem na tym forum pierwszy raz zostawie swoje namiary728845444 prosze o ewentuyalkny kont albo smska jesli oczywiscie utalicie jakies spotkanko to ja sie pisze razem z mezem moim

Innana
20-09-2009, 22:34
Cześć Anuniat:)

Nie wiem, kiedy będzie następne spotkanko, ale jak się zrobi już brzydko i jesiennie to mam nadzieję, że spotkamy się kilka razy u mnie na kwadracie;-)
Bo na wyjścia to ja się niekoniecznie piszę, bo trudno mi połapać te moje dzieci. Rozłażą się w różnych kierunkach, matki nie słuchają, a Paweł to włazi wszędzie i ciągle mam wrażenie, że się zabije, bo on jest pozbawiony instynktu samozachowawczego.... Jakbyśmy się spotykały w bawialniach, to owszem, byłabym chętna, a jeśli odpadają bawialnie, to zapraszam do mnie, ale dopiero jak będzie paskudnie na dworze i nie będę z nimi chodzić na działkę.

sp_inka
01-10-2009, 18:41
Już jest paskudnie :(

Innana
03-10-2009, 11:44
Już jest paskudnie :(

Niestety, moje mają wirusowe zapalenie krtani. Zaliczyliśmy wizytę pogotowia i izbę przyjęć. Nie zostaliśmy w szpitalu na moją własną odpowiedzialność. Już jest lepiej...

OT: Ilekroć trafiam do szpitala dziecięcego w Kielcach zastanawiam się, czy oni mają organizowane jakieś specjalne szkolenia z arogancji i chamstwa wobec rodziców małych pacjentów?:twisted:

Fiona
07-10-2009, 22:29
widziałam dziś pięknie zachustowaną mamuśkę około 14-tej na Sienkiewce:thumbs up:
czy to któraś z Was?:ninja:

edit:
w opuncji, więc to chyba była ostroszyc,
nie mylę się?
czemu nie zagadałam nie wiem...stanęłam i się gapiłam z głupim uśmiechem, tak rzadko widzę kogoś zachustowanego (oprócz siebie w lustrze), że mnie wmurowało z zachwytu (a ja byłam z wózkiem)

ostroszyc
08-10-2009, 11:12
Jeejku a ja już się zastanawiałam gdzie Wy jesteście! Bo jeszcze nie spotkałam nikogo kto wiedziałby o co chodzi z tymi chustami, a jak ktoś mnie zaczepia to raczej z pytaniami "a czy to wygodnie", więc myślałam że może Ślichowice albo Stok, czyli raczej odległe dla mnie rejony (moje okolice to centrum i Kadzielnia/Stadion).
Szkoda że mnie nie zaczepiłaś :) Ja po południu codziennie pomykam na spacer, więc może uda nam się spotkać?

Pozdrawiam serdecznie!
Ania

Fiona
08-10-2009, 12:28
a ja prawie codziennie po Kasię idę do przedszkola około 14-stej, właśnie Sienkiewką:mrgreen:
jak Cię dojrzę jeszcze to na 100% zaczepię:hello:

sp_inka
12-10-2009, 19:35
Hej, Ostroszyc, w takim razie mieszkasz w moich okolicach. Ja mieszkam na Zgody!! :D

ostroszyc
12-10-2009, 21:33
Ooo a jak Twoje szlaki spacerowe prowadzą? Ja zwykle po południu do parku pomykam albo Kadzielnie zwiedzamy, może sie spotkamy? :)

P.s. mamy jeszcze 3 miejsca na warsztaty chustowania w sobotę...

sp_inka
13-10-2009, 21:48
Moje szlaki, podobne do Twoich, aczkolwiek z przewagą parku. Natomiast spacerujemy o różnych godzinach, bo to zależy jak mam zajęcia na uczelni. Na spotkanie jestem chętna bardzo:D. A co do tego warsztatu to o której i gdzie on by się odbywał, bo również chętnie bym zajrzała, ale o 13.00 idziemy z Niunią na naukę pływania więc generalnie jesteśmy wolne dopiero po 14.00.

ostroszyc
14-10-2009, 14:20
Warsztat jest od 12.00, ale mamy już pełen skład. Jeśli będą chętni spróbujemy go powtórzyć.
Zastanawiam się nad dzisiejszym spacerem, wychodzicie w taką zawieruchę? Paskudnie jest, ale z drugiej strony idzie zima więc na ładną pogodę nie ma co liczyć a siedzieć w domu przecież do kwietnia nie będziemy...

Innana
13-02-2010, 15:49
Dziewczyny, która ma ochotę na spotkanie w godzinach przedpołudniowych w kawiarni przy Muzeum zabawek? Ja wybieram się tam z moimi chłopakami w poniedziałek ok. 11.

ostroszyc
13-02-2010, 16:02
Ja mam wielką ochotę! Wczoraj mi się nie udało ale wygląda że w poniedziałek damy radę!
Pozdrawiam :)

Innana
13-02-2010, 19:47
Ja mam wielką ochotę! Wczoraj mi się nie udało ale wygląda że w poniedziałek damy radę!
Pozdrawiam :)

Super!!! To się widzimy w poniedziałek (gdzie są bużki?)

czarna_zaba
23-02-2010, 11:56
hej . Od kilku dni eksperymentuje z chustą elastyczną i niestety raczej bez sukcesów. CZy jest w Kielcach doradca, ktoś kto potrafi nauczyć mnie to robić prawidłowo? Czy są może organizowane jakieś kursy? Boje sie że nieprawidłowym wiązaniem zrobię mojemu 2 miesięcznemu synkowi krzywdę:(

Fiona
02-03-2010, 16:21
gdzie jesteś, chustomamo z przychodni na Herbach :D
pokaż się, bo nie pamiętam Twojego nicka:oops:

Innana
17-04-2010, 15:02
...

Fiona
19-11-2010, 18:38
kogo ja dziś widziałam na Sienkiewicza przy Plantach około 13-stej w ślicznym bordo polarze dla dwojga ze śpiącą, przytuloną Niunią???????????
cudnie wyglądałaś Chustomamo!!!!!!!!

Innana
25-11-2010, 22:11
Mam koleżankę chustonoszkę niezrzeszoną na naszym forum. Może ona?

Fiona
17-12-2010, 15:22
a jak wygląda?
długie, czy krótkie włosy ma?
bo dziś znowu kogoś widziałam:) na Sienkiewce
ciemne włosy, kucyk
a ta wcześniejsza miała takie po ramiona, też ciemne:)

czarna_zaba
13-01-2011, 22:39
Teściowa mi sie pochorowała, poważnie niestety. Chyba będę potrzebowała opiekunki do Małego, raz, może dwa razy w tygodniu na około 2 - 3 godziny, znacie kogoś, kogo możecie polecić?

anmuszka
16-01-2011, 20:35
Hej spotykacie sie czasami? Bo moja kuzynka chciałby zeby ktos pokazał jej jak sie wiaze plecak. Jej Młody ma około pól roczku.

czarna_zaba
16-01-2011, 22:10
Niestety, nic mi o tym nie wiadomo:( Ale z listy doradców wynika, ze ktos jest z Łopuszna, a to niedaleko Kielc. może to ktoś z forum?

Innana
17-01-2011, 23:19
To nie ona - pytałam:)

Innana
17-01-2011, 23:21
Plecak możemy pokazać, jak się wiąże. Ale z mojego doświadczenia wynika, że i tak każdy musi na własnym dziecku wyćwiczyć się sam, bo dziecku zwykle się nie podoba , że jakaś obca baba chce na nim pokazywać ;)

ostroszyc
18-01-2011, 10:14
Mojemu nie przeszkadzało ;) ale Innana ma wprawe i podejście. A jak zobaczyłam na żywo to zaczęłam ćwiczyć sama + filmy z netu.

Fiona
18-01-2011, 11:35

czyli jest kilka chustomam w Kielcach;)

właśnie się dowiedziałam, że przedszkolanka mojej Asi też nosiła swojego synka i to 3 lata temu:)
ale naszego forum nie zna

ostroszyc
18-01-2011, 12:12
Hm... nosiła i nie zna? Hehe wydawało mi się że to proste: dziecko w chuście = mama na chustoforum :D

Fiona
18-01-2011, 12:41
a wiesz, Ostroszyc:)
mój mąż Cię kojarzy z podstawówki i z harcerstwa
małe te Kielce;)

czarna_zaba
18-01-2011, 20:16
HEHE Ja tam po cichu obstawiałam że to TY:)
A jeśli możesz pomóc z plecaczkiem, to ja też sie piszę i do spotkania dołączam:)

ostroszyc
18-01-2011, 23:38
a wiesz, Ostroszyc:)
mój mąż Cię kojarzy z podstawówki i z harcerstwa
małe te Kielce;)

O??? A wiesz że możliwe że ja Twojego Męża też? Ale pewna nie jestem, musiałabym go zobaczyć i uzgodnić fakty ;)

Innana
19-01-2011, 23:47
HEHE Ja tam po cichu obstawiałam że to TY:)
A jeśli możesz pomóc z plecaczkiem, to ja też sie piszę i do spotkania dołączam:)

Ja już nie noszę. Mój dzieć ma trzy lata i do noszenia się nie nadaje.
A plecak chętnie pokażę. Któregoś dnia, jak moje małe wyjdą z jelitówki i nie złapią jeszcze nic innego, się spotkamy w kawce-zabawce :) :) :)

ostroszyc
20-01-2011, 01:10
E tam, chyba jakbym go złapała i zamotała to by mi nie zwiał? Można najpierw omotać w kokonik co by nie uciekał ;)

czarna_zaba
20-01-2011, 09:29
Ja już nie noszę. Mój dzieć ma trzy lata i do noszenia się nie nadaje.
A plecak chętnie pokażę. Któregoś dnia, jak moje małe wyjdą z jelitówki i nie złapią jeszcze nic innego, się spotkamy w kawce-zabawce :) :) :)
chętnie, pewnie wiosną, jak znam skłonność potomstwa do wpadania z jelitówki w katar (mojego w każdym razie)

ostroszyc
20-01-2011, 09:34
To ja jeszcze niedoświadczona jestem bo nastawiam się na przyszły tydzień :) Jak się ma Piotruś?

Innana
20-01-2011, 23:30
E tam, chyba jakbym go złapała i zamotała to by mi nie zwiał? Można najpierw omotać w kokonik co by nie uciekał ;)

Ucieknie ;) A zanim zwieje będzie się darł. A potem będzie się darł: boooo Tyyyyyy mnieeeeeeeee trzyyyyyyyyymmaaaaaaaaałaaaaaaaaaaśśśśśś!!! !!!!!!!!!

A chłopaki już lepiej :) Piszę: chłopaki, bo Paweł też to ma. Ale już im przechodzi, więc też się nastawiam na przyszły tydzień :) :) :)

czarna_zaba
21-01-2011, 22:07
No dobra optymistki... dajcie znać, jeśli bedzie mozna się dołączyć:)

Innana
22-01-2011, 00:13
No dobra optymistki... dajcie znać, jeśli bedzie mozna się dołączyć:)

Jasne, że można :)
To może ustalmy od razu: wtorek, k. południa ;) Co Wy na to?

ostroszyc
22-01-2011, 22:46
Wstępnie my tak :)

ostroszyc
22-01-2011, 22:48
Oj najpierw napisałam a potem popatrzyłam w kalendarz, u mnie każdy dzień poza tym wtorkiem.

Innana
23-01-2011, 00:30
Oj najpierw napisałam a potem popatrzyłam w kalendarz, u mnie każdy dzień poza tym wtorkiem.

No, to środa. Ok? :)

ostroszyc
23-01-2011, 09:07
Super :)

Innana
23-01-2011, 11:57
To zapraszamy: kto ma ochotę się spotkać - środa k. południa w Kawce-Zabawce :)

Fiona
24-01-2011, 21:46
to może ja wpadnę:)
ale bez dziewczynek, bo w przedszkolu będą;)

czarna_zaba
24-01-2011, 22:15
Oj, zależy czy sie praca o mnie upomni, jutro będę wiedziała

Innana
25-01-2011, 11:30
Fiona, super, że przyjdziesz :)
Czarna żaba, mam nadzieję, że się nie upomni ;)

ostroszyc
25-01-2011, 19:32
To ja zadzwonie jutro rano żeby nam miejsce zarezerwowac :) to z kanapami, może być?
Jakby ktoś wcześniej przyszedł to niech poda hasło. Tylko nie wiem jakie...

czarna_zaba
25-01-2011, 21:06
Powinnam być między 12 a 13, będziecie? I, hmmmm, skąd będę wiedziała, że to Wy?

Fiona
25-01-2011, 21:36
mnie chyba poznasz?:)

rezerwacja? kanapy? ho,ho!
nie byłam tam jeszcze...;)

Innana
25-01-2011, 21:50
Kanapy, kanapy koniecznie :)
Żaba, poznasz...

Fiona
25-01-2011, 22:05
chustami okryjemy te kanapy, to każdy nas pozna, hihi;)

ostroszyc
25-01-2011, 22:30
A wie ktoś co z kuzynką Anmuszki? Wywołała temat (i super!) i znikła

czarna_zaba
26-01-2011, 22:06
Dziękuję za spotkanie, było super, musimy to powtórzyć, bo zostało mi poczucie chaosu i masę pytań:) Adas w wielkich emocjach pominal popołudniową drzemkę. Z takich wrażeń których nie zdążyłam zwerbalizować to Ostroszyc Twój syn ma powalająco piękne oczy, Innana dawno nie widziałam tak grzecznych dzieci jak Twoi synowie:)

Fiona
26-01-2011, 22:13
powtórzyć koniecznie!
ja też chcę się spotkać:)

nie dotarłam dziś, nie z mojej winy
ale bycie w komitecie rodzicielskim przedszkola zobowiązuje;)

Innana
27-01-2011, 11:21
Żaba, dziękuję :)
Fiona bardzo szkoda, że Cię nie było. Następnym razem koniecznie musisz przyjść. I bardzo Was przepraszam, ale siem zagalopowałam umawiając się na wtorek. Bo ja we wtorek wracam do pracy.

ostroszyc
27-01-2011, 11:33
Czarna_zaba, dziękuję - też mi się wydawało że ładne ale ja nieobiektywna jestem ;)
Fiona, potwierdzam - wyglądaliśmy Ciebie :)
Ojoj, to kiedy się spotkamy? Bardzo bym chciała to powtórzyć, uda się jakiś wspólny termin wymyślić?
Może zaczne tak:
ja mogę codziennie z wyjątkiem co drugiego piątku.
A Wy?

Innana
27-01-2011, 11:43
Ja będę wiedziała dopiero w przyszłym tygodniu. We wtorek jest pierwszy - i wtedy muszę iść na badania. Zatem - mimo, że będę pracować tylko na pół etatu - muszę pójść do pracy w środę, żeby ustalić m.in dni dyżurów. A ponieważ chcę dyżury w poniedziałek i czwartek, więc pewnikiem w czwartek też będę musiała pójść. Czyli u mnie najwcześniej piątek byłby możliwy, a w następnym tygodniu to myślę sobie, że wtorek, środa, piątek.

czarna_zaba
27-01-2011, 19:41
U mnie dość często odpadają środy, ale nie zawsze. Resztę tygodnia na ogół mam wolną. Piątek w przyszłym tygodniu mi pasuje:)

ostroszyc
31-01-2011, 12:29
Jutro między 11 a 12 wybieramy sie do Kawki, będzie ktoś? Wezmę słoiczek mleka owsianego do przetestowania z kawą lub kakao - dla tych co bezmleczni ;)

Fiona
31-01-2011, 16:18
coś mi się zdaje, że ja w tym tygodniu odpadam...zaraz do lekarza z Asią idę...kaszle okrutnie:(
edit: wirusowe zapalenie tchawicy...ech...

Innana
02-02-2011, 13:29
Ja już jestem zorientowana: dyżur mam jeden raz w tygodniu - we wtorek (zatem wtorek odpada), a poza tym jestem dyspozycyjna. Ino teraz chłopaki zainfekowane, więc myślę, że nie spotkamy się wcześniej niż w środę 9-ego.

ostroszyc
02-02-2011, 14:19
Biedaczyska, kurujcie się szybko bo bez Was Kawiarnia wcale nie jest fajna!
Fiona, jak się ma Asia? Wirusowe zapalenie tchawicy - mam nadzieję że to jej nie boli, ale pewnie kaszel męczy?

Fiona
02-02-2011, 15:40
na szczęście nie boli, ale kaszlała okrutnie, już lepiej-leki działają
dzięki za troskę!:)

czarna_zaba
02-02-2011, 22:30
Ostroszyc zakupiłam mleko owsiane - mniam!!! a dajesz je Bo? Adaś mi kubek wyrywa, a nie wiem czy powinien

ostroszyc
02-02-2011, 23:16
Nie robię mu specjalnie ale jak piję kakao, kawę zbożową albo inne rzeczy z tym mlekiem to Mały mi podpija i nie bronię :) Wprawdzie tam pisze że od 3 roku życia ale pewnie w ilości ćwierć szklanki na tydzień nic mu nie będzie. Pycha prawda? :)

czarna_zaba
05-02-2011, 20:48
Rewelacja! I jak wyglądacie z czasem w tym tygodniu?

ostroszyc
05-02-2011, 22:41
Ja jestem od poniedziałkowego popołudnia :)

Innana
06-02-2011, 13:07
Ja czas mam, ale Piotrek w dalszym ciągu koszmarnie kaszle. Ciągnie mnie do kawiarenki, ale to chyba aspołeczne byłoby jakbym tam z nimi przyszła...

ostroszyc
07-02-2011, 20:58
Hej, jak Piotrek się ma? Ja wreszcie w domu, co za błogi spokój... :)

czarna_zaba
07-02-2011, 21:00
http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=50390
zajrzyjcie, Wasza opinia jest szczególnie ważna, bo znacie realia:)

czarna_zaba
20-06-2012, 15:40
hej, w sobotę organizujemy szafing - na ksm-ie, w pzedszkolu boboraj, może macie ochotę? info http://klubmamkielce.blogspot.com/p/nowa-strona-1.html

truska
04-01-2013, 18:57
hej czy jeszcze ktos zagląda na kielecki wątek ???

ostroszyc
04-01-2013, 21:56
A pewnie :) we wtorek o 17.00 się spotykamy w Kolorowej :)

truska
08-01-2013, 13:12
Fajnie , ze ktos jednak jest z Kielc, niestey wtorki na spotkania kompletnie mi nie pasują.

czarna_zaba
17-01-2013, 22:29
Jest nas noszących całkiem sporo, na forum nieco mniej:)

truska
18-01-2013, 15:17
czarna_zaba domyslam się ze jest nas duzo
Ja Wiktora nosilam w chuscie, kolejne dzieciątko też zamierzam nosic :wrapmom:

liwus
13-03-2013, 10:25
Czy w planach jest jakieś spotkanie kieleckie bo siostra w ciąży ( termin na na maj ) i chce nauczyć się motać. Chustę ma Pentelkową. Także tylko Waszych cennych wskazówek jej brakuje...

edys
20-03-2013, 14:29
Ja może z Kielc nie jestem, ale też na pewno przyjdę :)

czarna_zaba
20-03-2013, 16:32
Spotykamy się w każdy pierwszy wtorek miesiąca w Kolorowej na Slichowicach, w ramach klubu mam, zapraszamy na strone klub

elle221
17-06-2013, 23:32
Rodzę z końcem lipca moją córunię i mam zamiar z czasem dołączyć do kieleckich chustonoszek i do klubu mam na Ślichowicach. Na razie w Kielcach jeszcze nie mieszkam. Ze względu na to, że muszę ostatnio dużo leżeć, odkryłam nową stronę Kingi Cherek- internetową szkołę chustonoszenia. Jakby któraś mama była zainteresowana, to są tam dokładne filmiki instruktarzowe. Stronka jest darmowa więc zachęcam:)http://www.szkolachustonoszenia.pl/
A czy pieluchujecie może wielorazowo?

Ire
02-01-2014, 16:24
Hej, wątek oklapł? Założyłam swój własny bo szukam noclegów w Kielcach
http://www.chusty.info/forum/showthread.php/107941-Poszukiwane-noclegi-w-Kielcach-na-d%C5%82u%C5%BCej-moze-mieszkanko-do-wynaj%C4%99cia
, może ktoś coś...?