Zobacz pełną wersję : VOMBATI Lniana chusta wiązana - co myślicie o tej chuście?
Poszukuję jakiejś w miarę taniej chusty jako drugą, by mieć coś na zmianę, gdy moja podstawowa chusta jest w praniu; dzisiaj znalazłam taką chustę Vombati:
http://allegro.pl/item1061738686_vombati_lniana_chusta_wiazana_4_6m_ powietrze.html
niestety nie znalazłam opinii na temat takiej chusty Vombati; znalazłam jedynie dobre opinie dotyczące kółkowych Vombati;
jak sprawuje się chusta czysto lniana?
podbijam, bo temat pilny :)
jak sprawuje się chusta czysto lniana?
Trochę blaszana, ciężko się na początku dociąga i nosi słabiej niż skośnokrzyżowe, ale nie jest tragiczna. Nosiłam córkę gdzieś tak do 8,5 kg i było nieźle.
to na teraz by mi starczyło przy niemowlaczku, a później na zmianę chusty planuję kupić lub uszyć nosidło
to na teraz by mi starczyło przy niemowlaczku, a później na zmianę chusty planuję kupić lub uszyć nosidło
No ja właśnie nauczyłam się nosić w chuście na plecach a potem od wiosny przerzuciłam się na MT jako mniej kłopotliwe w motaniu.
neverendingstory
31-05-2010, 21:21
lniana Vombati to była moja pierwsza wiązanka (też chciałam przyoszczędzić;)) i skoro się nie zraziłam do chustowania tzn. że zła nie jest:D moje spostrzeżenia:
na plus - przewiewna, lekka, mieści się w torebce, ładna (ja w ogóle b. lubię len)
na minus - dociąga się trudniej niż skośnokrzyżową, nie wybacza błędów, trzeba po jakimś czasie dociągnąć wiązanie
nośności nie oceniam, bo nosiłam do 5 kg, więc niewiele:)
mama przerobiła mi ją na kółkową i jest git:) jako drugą wiązankę awaryjną polecam:)
Mayka1981
31-05-2010, 21:36
Miałam w łapach - sztywna decha, mimo że prana kilkakrotnie i dość maltretowana - no ale cóż, czysty len tak ma...
Przewiewna na pewno i właścicielce nosiło się wygodnie, nie narzekała - ja zamotałam tylko na krótko i też było ok, ale trzeba się było przyłożyć do dociągnięcia.
Jako "wymienna" chusta powinna się sprawdzić :)