Zobacz pełną wersję : Manduca a ból w udach
Monique76
27-04-2010, 22:22
Jakiś czas temu zanabyłam mandce - na szybkie wyjscia w sytuacjach gdy nie mam jak zamotać się w chustę.. No i kurcze - nie bardzo mogę nosić w ten manduce bo po przejściu maleńkiego kawałka bola mnie uda.. Coś takiego nigdy nie zdarzyło mi się w chuście (pojawiał sie nieraz ból pleców - ale to w przypadkach gdy niezbyt dobrze podociągałam chustę), a z nosidłem mam tak za każdym razem.
Pomyślałam, że albo środek ciężkości jest jakoś przeniesiony i stąd te bolące uda, albo nie wystarczająco dobrze dociągam nosidło. Ten drugi powód wydaje się być chyba nierealny, bo tak dociągam, że Zosia jest w zasadzie przyklejona do mnie (nosze ją na razie tylko z przodu)..
Miał ktoś takie dolegliwości? da radę je jakoś wyeliminowac?
Pozdr.
Monika
ja tak trochę :op: czekam właśnie na manducę a tu powstają kolejne wątki o niedogadywaniu się z tą panią :ninja: normalnie zaczynam się bać ;)
panthera
27-04-2010, 22:30
mi sie zdarzyło po długim noszeniu -nie wiem czy to pomoże ale teraz zakładam pad biodrowy trochę wyżej (nie na biodra tylko w pasie)-nic nie boli ale i nosze krócej - poeksperymentuj z tym :)
gouraanga
27-04-2010, 22:32
ja tak trochę :op: czekam właśnie na manducę a tu powstają kolejne wątki o niedogadywaniu się z tą panią :ninja: normalnie zaczynam się bać ;)
oołłł... ja też czekam i też zaczynam się bać ;)
a serialnie, to faktycznie - czytałam, że inaczej ciężar się rozkłada, bo całość idzie na pas biodrowy.
ale jak to się dalej przekłada na uda... pewnie się przekłada, skoro bolą ;)
emenemsy
27-04-2010, 23:09
Ja podobnie jak Panthera - zakładam pas bodrowy nieco wyżej. Przy noszeniu na plecach nigdy mnie nic nie bolało, a co do noszenia z przodu - fakt, czasami pobolewa przy kilkugodzinnym noszeniu, ale teraz sama nie mogę sobie przypomnieć gdzie dokładnie, hehe... Chyba raczej będą to uda, choć przy noszeniu 10-kilowego chłopa na przedzie, to chyba ma prawo zrobić się niewygodnie. Generalnie jestem z nosidełka Manduca wielce zadowolona - chusty używam już tylko w domu do usypiania...
Monique76
27-04-2010, 23:14
10-kilowy chłop z przodu to już całkiem niezłe obciążenie;) Moja Zosia waży raptem 7 kg więc na razie nie powinno być problemu - a niestety jest:( kilkugodzinnego noszenia to sobie w ogóle nie wyobrażam..
Spróbuję z tym pasem biodrowym wyżej - chociaż i tak chyba noszę go dość wysoko.
wg mnie, to tak jak dziewczyny piszą, problemem jest środek ciężkości, który z reguły w nosidłach jest obniżony. ja miałam podobnie w aplxie, jak ramion dobrze nie wyregulowałam. no i faktycznie, spróbuj zapiąć pas biodrowy wyżej.