Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Manduca a ból w udach

Chustofanka Awatar Monique76
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Manduca a ból w udach

Jakiś czas temu zanabyłam mandce - na szybkie wyjscia w sytuacjach gdy nie mam jak zamotać się w chustę.. No i kurcze - nie bardzo mogę nosić w ten manduce bo po przejściu maleńkiego kawałka bola mnie uda.. Coś takiego nigdy nie zdarzyło mi się w chuście (pojawiał sie nieraz ból pleców - ale to w przypadkach gdy niezbyt dobrze podociągałam chustę), a z nosidłem mam tak za każdym razem.
    Pomyślałam, że albo środek ciężkości jest jakoś przeniesiony i stąd te bolące uda, albo nie wystarczająco dobrze dociągam nosidło. Ten drugi powód wydaje się być chyba nierealny, bo tak dociągam, że Zosia jest w zasadzie przyklejona do mnie (nosze ją na razie tylko z przodu)..
    Miał ktoś takie dolegliwości? da radę je jakoś wyeliminowac?

Pozdr.
    Monika
    Monika - mama Dominiki (20.02.2003) i Zosi (14.09.2009)
    "I niech sie mysli kolataja. Z kolatania rodza sie marzenia.
    A potem plany. Bo plany to marzenia z odkreslona data realizacji.." /by Marzena hlm

Chustomanka Awatar choco
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

ja tak trochę czekam właśnie na manducę a tu powstają kolejne wątki o niedogadywaniu się z tą panią normalnie zaczynam się bać
    aga mama tatiany '09 i tamary '12

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

mi sie zdarzyło po długim noszeniu -nie wiem czy to pomoże ale teraz zakładam pad biodrowy trochę wyżej (nie na biodra tylko w pasie)-nic nie boli ale i nosze krócej - poeksperymentuj z tym
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustoholiczka Awatar gouraanga
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chocoblok Zobacz posta
    ja tak trochę czekam właśnie na manducę a tu powstają kolejne wątki o niedogadywaniu się z tą panią normalnie zaczynam się bać
    oołłł... ja też czekam i też zaczynam się bać

a serialnie, to faktycznie - czytałam, że inaczej ciężar się rozkłada, bo całość idzie na pas biodrowy.
    ale jak to się dalej przekłada na uda... pewnie się przekłada, skoro bolą

Chustofanka Awatar emenemsy
    Miejscowość
    Pudsey, UK

Domyślnie

Ja podobnie jak Panthera - zakładam pas bodrowy nieco wyżej. Przy noszeniu na plecach nigdy mnie nic nie bolało, a co do noszenia z przodu - fakt, czasami pobolewa przy kilkugodzinnym noszeniu, ale teraz sama nie mogę sobie przypomnieć gdzie dokładnie, hehe... Chyba raczej będą to uda, choć przy noszeniu 10-kilowego chłopa na przedzie, to chyba ma prawo zrobić się niewygodnie. Generalnie jestem z nosidełka Manduca wielce zadowolona - chusty używam już tylko w domu do usypiania...

Chustofanka Awatar Monique76
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

10-kilowy chłop z przodu to już całkiem niezłe obciążenie Moja Zosia waży raptem 7 kg więc na razie nie powinno być problemu - a niestety jest kilkugodzinnego noszenia to sobie w ogóle nie wyobrażam..
    Spróbuję z tym pasem biodrowym wyżej - chociaż i tak chyba noszę go dość wysoko.
    Monika - mama Dominiki (20.02.2003) i Zosi (14.09.2009)
    "I niech sie mysli kolataja. Z kolatania rodza sie marzenia.
    A potem plany. Bo plany to marzenia z odkreslona data realizacji.." /by Marzena hlm

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

wg mnie, to tak jak dziewczyny piszą, problemem jest środek ciężkości, który z reguły w nosidłach jest obniżony. ja miałam podobnie w aplxie, jak ramion dobrze nie wyregulowałam. no i faktycznie, spróbuj zapiąć pas biodrowy wyżej.
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Uprawnienia umieszczania postów