Zobacz pełną wersję : jestem... po rewolucji
HEJ DZIEWCZYNY, BARDZO WAM DZIĘKUJĘ, WYRZUCONE JUŻ TO NOSIDŁO. DZIĘKI TEŻ ZA ODZEW, TO BARDZO MIŁE POJAWIC SIĘ GDZIEŚ I BYC ZAUWAŻONYM, PRZYWITANYM..., DZIĘKI! :-d
witam wszystkich!:lol: kiedy 11 lat temu wyszłam z moją dwumiesięczną córeczką na zakupy a ona była w nosidełku, mijające mnie dwie starsze panie skomentowały to kręcąc głowami: "kalectwo". Pamiętam moje wówczas oburzenie i bezsilnośc, niewiele osób nosiło wtedy tak małe dzieci w nosidle w moim mieście. Dziś mój trzymiesięczny synek nosi się po domu bo zima i niewygodnie iśc tak na dwór. Poza tym nie mam chusty ale nosidlo, więc czekam aż uda mi się kupic coś w dobrej cenie...:p i aż pogoda wiosenna pozwoli na noszenie dzieciaczka na dwór. To co się stało to rewolucja, bo obecnie noszenie dzieci okazuje się zdrowe i dla nich całkowicie bezpieczne, są organizacje, które to promują i takie strony jak ta:) i nie muszę się nikomu tumaczyc.
Mayka1981
03-01-2010, 21:42
Witaj!
Z tym "nie muszę się nikomu tłumaczyć" to też nie tak do końca - wyjdziesz pierwszy raz z chustą to zobaczysz:ninja:
Udanych zakupów i chustowania:hello:
OT a co za nosidło masz?;-)
grazynajac
03-01-2010, 22:11
Witaj na forum :hello::hello::hello:
Witaj!Koniecznie pooglądaj chusty,to i na dwór śmigniecie pod kurtką;-)
czukczynska
03-01-2010, 22:53
Witaj:hello:
Udanego chustowania.
hej, na razie takie juz na dzisiaj chyba przedpotopowe, ale działa:-)
myślę o zakupie chusty.
jamamajka
04-01-2010, 09:56
pania, a co masz za nosidło dokładnie?
Bo jeśli takie, gdzie dziecku nóżki zwisają, to spal je od razu, bo to faktycznie kalectwo!
hali_nadi
04-01-2010, 10:19
Witaj:hello::hello: Owocnych zakupów, udanych "motań" i przyjemnego noszenia:)
Jasnie Pani :)
04-01-2010, 10:22
:hello:
obecnie noszenie dzieci okazuje się zdrowe i dla nich całkowicie bezpieczne
zdrowe, ale trzeba wiedziec jak i w czym nosic ;) . Jakbys dalej uzywala tego nosidla co 11 lat temu, to na tym forum kazda z mam by ci to "kalectwo" wytknela ;)
formichiere
04-01-2010, 10:59
Witaj:hello:
jeżeli nosisz w takim nosidle to też powiemy że kalectwo.
http://ekodzieciak.pl/Jak-NIE-nosic,051
Kupuj szybko chUstę i witaMY :d
Witaj!
A co do tłumaczenia się to nam sie to przydarza praktycznie przy każdym spacerze - niestety czy stety ;)
pania, a co masz za nosidło dokładnie?
Bo jeśli takie, gdzie dziecku nóżki zwisają, to spal je od razu, bo to faktycznie kalectwo!
hej, no sa poza nosidlem, ale na boczki, na szerokim pasie materialu
jeżeli nosisz w takim nosidle to też powiemy że kalectwo.
http://ekodzieciak.pl/Jak-NIE-nosic,051
Kupuj szybko chUstę i witaMY :d
nie, to moje jest miekkie dosyc, ma tylko usztywnienie pod główke i noszę przodem do siebie
nie, to moje jest miekkie dosyc, ma tylko usztywnienie pod główke i noszę przodem do siebie
ale na pewno kupie chuste
:hello:
zdrowe, ale trzeba wiedziec jak i w czym nosic ;) . Jakbys dalej uzywala tego nosidla co 11 lat temu, to na tym forum kazda z mam by ci to "kalectwo" wytknela ;)
hej... no domyślam się...ale starałam się zawsze o bezpieczeństwo dla moich dzieci i nic mojej córci nie jest po tamtym nosidle, ktore bylo inne niz to, które mam obecnie. Miało atesty i radziłam się mojego pediatry. To aktualnie używane jest gorsze, ale nosze małego tylko po domu jak mu dokucza brzuszek, a wtedy mi zasypia.
Ale na dwór na dłużej rzeczywiście bym z nim nie poszla.
Witaj!
A co do tłumaczenia się to nam sie to przydarza praktycznie przy każdym spacerze - niestety czy stety ;)
ale przynajmniej się widuje mamy noszące :-)
podoba mi się w chuście tez to, że można miec więcej dzieci mniejszych i jakoś wychodzi z tym drobiazgiem z domu. Widziałam taką mamę niosła dziecię w chuście, a po bokach za ręce dwoje maluchów prowadziła- suuperrr. Moja koleżanka jak jej się urodziło dziecko a pierwsze było malutkie, kupiła wózek dla bliźniaków, także nie zrobiła interesu życia...
martajotka
04-01-2010, 20:41
witaj,
i szybkuj dołączaj do CHUSTOmam :)
jak poczytasz trochę forum, to będziesz potrafiła odróżnić dobre nosidło od wisiadła ;)
miłej lektury i witajcie!
a nawet po domu w kiepskim nosidle noszenie - to zły pomysł. Pamiętaj o tym i poszukaj informacji na forum, albo pytaj :)
jak poczytasz trochę forum, to będziesz potrafiła odróżnić dobre nosidło od wisiadła ;)
miłej lektury i witajcie!
a nawet po domu w kiepskim nosidle noszenie - to zły pomysł. Pamiętaj o tym i poszukaj informacji na forum, albo pytaj :)
dzieki, właśnie poczytałam, co mi dziewczyny napisały i byłam na tej stronie jak nie nosic dzieci i wyrzuciłam juz to nosidło, na szczescie małego nie nosiłam dużo, bo wygodniej w kuchni na bujaczku go było dawac.Dzięki za rady. Myślę o zakupie Lenny lamb elastycznej.
Pozdrowienia!!
Witaj!!! No i zimą też sie da nosić :)
Nam mrozy i śnieg nie straszny!
wlasnie kupilam chuste!bebelulu. jeszcze jej nie mam ale przyjdzie!!!!!!!!!!!!!!