PDA

Zobacz pełną wersję : parę pytań

woldopeper
30-12-2009, 15:05
chustotata pozdrawia
mam pytania:moja Ninka lubi być noszona przodem do kierunku jazdy ,czyli jej plecki mój brzuch ,a słyszałem że to nie do końca prawidłowa pozycja co zrobić w tej sytuacji ?
drugie pytanie : jaka chustę polecacie? prosta , łatwa i przyjemna?

kulka37
30-12-2009, 15:09
O noszeniu przodem do świata poczytaj na stronach Klubu Kangura.Tam znajdziesz rzetelne informacje.Co do chusty,to zadałeś baaaaardzo trudne pytanie;-) Każdemu odpowiada coś innego.Dla malutkich dzieci fajnie sprawdzają się elastyki,potem można pomyśleć o tkanej.Zastanówcie się jaki kolor Wam odpowiada,a następnie buszujcie!

rzufik
30-12-2009, 15:12
po pierwsze noszeniu w pozycji przodem do swiata mówimy zdecydowane i głośne NIE
jak chce dużo widzieć niech wskakuje na plecy ;) (do chusty oczywiście)

odpowiedzi na drugie pytanie raczej nikt Ci nie udzieli, bo każdy lubi co innego, więc trzeba samemu się dowiedzieć metodą prób i błędów.

taDorotka
31-12-2009, 00:23
1. wyperswadować bezwzględnie, przekonac do innych wiązań: w kieszonce tez widoki są dość dobre, w 2x gorzej ale połę można związac a jak sama bedzie siedziec to rączki na wierzch mozna wyjąć:) powodzenia! (warto powalczyc!)
2. w Recenzjach poszukaj, moje subiektywne zdanie: w tych kategoriach miesci sie np.Nati (no i pewnie kilka innych...)

dominika79
31-12-2009, 00:26
1. :) Hani atez tak uwielbiała byc noszona.. na rekach :) w chuscie na spokojnie przyjmowała pozycję brzuszek do brzuszka ;)

2. wg mnie elastyk na początek a zaraz potem Girasolek..a kolorów mnóstwo :)

annya
31-12-2009, 00:35
Znam jeszcze jedną Ninkę, która mimo blisko 4 lat lubi być noszona (w chuście;-)).
Ja zaczynałam od elastycznej, poprzez żakardy i tkane. Obecnie w domu korzystam z Vatanai (leciutki żakard), na spacerach chusty o mocniejszym splocie (Nati, Didymos).
Dobrym rozwiązaniem jest spotkanie z innymi mamami lub udział w warsztatach.
O noszeniu przodem już wiesz.
Pozdrawiam.