Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: parę pytań

Domyślnie parę pytań

chustotata pozdrawia
    mam pytania:moja Ninka lubi być noszona przodem do kierunku jazdy ,czyli jej plecki mój brzuch ,a słyszałem że to nie do końca prawidłowa pozycja co zrobić w tej sytuacji ?
    drugie pytanie : jaka chustę polecacie? prosta , łatwa i przyjemna?

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

O noszeniu przodem do świata poczytaj na stronach Klubu Kangura.Tam znajdziesz rzetelne informacje.Co do chusty,to zadałeś baaaaardzo trudne pytanie Każdemu odpowiada coś innego.Dla malutkich dzieci fajnie sprawdzają się elastyki,potem można pomyśleć o tkanej.Zastanówcie się jaki kolor Wam odpowiada,a następnie buszujcie!

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

po pierwsze noszeniu w pozycji przodem do swiata mówimy zdecydowane i głośne NIE
    jak chce dużo widzieć niech wskakuje na plecy (do chusty oczywiście)

odpowiedzi na drugie pytanie raczej nikt Ci nie udzieli, bo każdy lubi co innego, więc trzeba samemu się dowiedzieć metodą prób i błędów.
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chustomanka Awatar taDorotka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

1. wyperswadować bezwzględnie, przekonac do innych wiązań: w kieszonce tez widoki są dość dobre, w 2x gorzej ale połę można związac a jak sama bedzie siedziec to rączki na wierzch mozna wyjąć powodzenia! (warto powalczyc!)
    2. w Recenzjach poszukaj, moje subiektywne zdanie: w tych kategoriach miesci sie np.Nati (no i pewnie kilka innych...)
    [CENTER]szara codzienność? nie u nas FRANCISZEK (2005), IGNACY (2007), HELENA (2009), ANIELKA (2012), BASIA (2014)KRZYSIO(2019),MACIEK (2023)CENTER]

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

1. Hani atez tak uwielbiała byc noszona.. na rekach w chuscie na spokojnie przyjmowała pozycję brzuszek do brzuszka

2. wg mnie elastyk na początek a zaraz potem Girasolek..a kolorów mnóstwo
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Znam jeszcze jedną Ninkę, która mimo blisko 4 lat lubi być noszona (w chuście).
    Ja zaczynałam od elastycznej, poprzez żakardy i tkane. Obecnie w domu korzystam z Vatanai (leciutki żakard), na spacerach chusty o mocniejszym splocie (Nati, Didymos).
    Dobrym rozwiązaniem jest spotkanie z innymi mamami lub udział w warsztatach.
    O noszeniu przodem już wiesz.
    Pozdrawiam.

Uprawnienia umieszczania postów