PDA

Zobacz pełną wersję : Aaaa! Mam chustę z Afryki!

sylvetta
06-10-2009, 21:00
:lol::lol::lol: No , moze to troche za duzo powiedziane, ze mam. Jutro dorwę w moje spragnione ręce. Ale jest juz w moim mieście - czeka na mnie.
A stało się to za sprawą mojego kolegi Józka (niech mu Pan Bóg w dzieciach...), który znalazł sobie porządną dziewczynę. Ona jest z kolei bardzo światowa i pojechała na 3 miesiace do Afryki, pracowac z dziećmi. I tydzien temu spotykam Józka i nagle siekł mnie przebłysk megainteligencji. Ze Józek +jego dziewczyna +Afryka = CHUSTA dla MNIE.
Dał jej znać od razu, ale okazało się , że ona wraca na drugi dzien i może nie zdążyc. Dlatego starałam sie nie napalać na nią....I dzis Józek napisał : MAM CHUSTĘ!!!!!!:bliss:
Przepraszam, ze tak tu emocjonalnie szczytuję, ale to takie miłe dzien przed terminem porodu, na który sie nie zanosi usłyszeć taką wiadomość. Ciekawe jak wygląda......... Pozdrawiam WSZYSTKIE CHUSTOSZAJBUSIŃSKIE!

karolibu
06-10-2009, 21:04
super gratulujemy chusty :mrgreen: to jak ją dorwiesz to zrób zdjęcie i wstaw bo jestem straaaaaaaaaaaaasznie ciekawa jak wygląda. spokojnej końcówki życzymy ... a może z tej raości szybciej się chuścioszek pojawi :applause:

krysiak
06-10-2009, 21:04
Gratuluję!

Przy takim przypływie emocji poród gwarantowany :) Tylko przy skurczach myśl o oddychaniu,a nie o chuście ;) Szczęśliwego rozwiązania, a potem dobrych wiązań!

kasku
06-10-2009, 21:10
mam nadzieję że pokażesz.. no i że dasz znać jak już będziesz miała co/kogo:)/ nosić w tej chuście.. powodzenia

sylvetta
06-10-2009, 21:14
mam nadzieję że pokażesz.. no i że dasz znać jak już będziesz miała co/kogo:)/ nosić w tej chuście.. powodzenia
Ahoj! Jasne, ze pokaze i dam pomacać, ponosic.,..I o techniczna instrukcje poprosze...

hali_nadi
06-10-2009, 21:44
No to gratuluję chusty:applause::applause: i szczęśliwego rozwiązania:thumbs up: Chętnie zobaczę zdjęcia.A masz zamiar tak od urodzenia maleństwo wiązać?:lol:

Mayka1981
06-10-2009, 21:45
foty foty foty :applause::applause::applause:

sylvetta
06-10-2009, 21:50
Tylko wyskoczy! heheh! Któras forumka mi tu pisała, ze ona swoje dziecko zachustowała 3 dnia w szpitalu. Ja tak nie zrobię ze wzgledu na to, ze nie mam ZADNEGO doswiadczenia w chustowaniu i wole "wystartowac" na spokojnie w domu (z resztą jeszcze by mnie jakas pani w kitlu pogoniła, albo zestresowała jakąs "prawdą życiową";-))...Ale będę się starała jak najwczesniej!

sylvetta
06-10-2009, 21:55
Nie wytrzymałam i zadzwoniłam do Józka i mówie, zeby mi chociaz opowiedział o niej bo nie zasnę. I okazuje się, ze one są DWIE. Tzn. dla mnie jedna, ale dwie przyjechały. I sie mnie pytaja która chce . jedna różowa druga zielona. Łatwo im mówic....ja lubię zielony (ale przeciez zieleni jest multum). Będę kombinowac coby dwie obejrzec. po co on mi to powiedział????:duh:

hali_nadi
06-10-2009, 21:58
No to teraz masz dylemat;-)

paskowka
06-10-2009, 22:07
Jak już ją dorwiesz to koniecznie obcykaj fotki i dawaj tu. Bo my też ciekawe jak te afrykańskie piękności wyglądają:)

ekomummy
06-10-2009, 22:14
Koniecznie fotki. Ciekawa jestem czy różnią się czymś od np. znanych nam chust, np. materiałem, długością, jak się wiąże. Kolorów też jestem ciekawa :lol:

sylvetta
06-10-2009, 22:16
Wieeeeem! Wiem, co zrobie! Żeby głupio nie wyszło, ze chce sobie prezent wybierac. To powiem po prostu, ze chce zobaczyc DWIE, zeby zrobic fotki do pokazania Chustonoszkom na Forum. I obcykam obydwie, pomacam.....

hali_nadi
06-10-2009, 22:20
Wieeeeem! Wiem, co zrobie! Żeby głupio nie wyszło, ze chce sobie prezent wybierac. To powiem po prostu, ze chce zobaczyc DWIE, zeby zrobic fotki do pokazania Chustonoszkom na Forum. I obcykam obydwie, pomacam.....
No widzisz genialna jesteś:thumbs up: a i my oczy nacieszymy:lol:

edoro
06-10-2009, 22:23
bierz dwie! jedna dla mnie:ninja:

sylvetta
06-10-2009, 22:36
Edoro, ja mym chetnie obie wydarła, ale moja babcia mówiła, że "łapczyrstwo" nie popłaca...A powaznie - to druga jest na bank dla kogoś. Kto wie moze nawet dla Józka?heh....

Fiona
07-10-2009, 10:01
ciekawa jestem bardzo, czy to kanga http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=8285
czy wełniana o taka:
http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=18076&highlight=kanga
http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=11072
czy może jeszcze inne cudo:rolleyes:

o której ją będziesz miała??
tylko teraz nie bierz się za rodzenie, dopóki fotek nam nie pokażesz tego cuda:twisted:;-)

anmuszka
07-10-2009, 10:08
Dokładnie! Pogadaj z dzieciaczkiem żeby chwilke poczekał co by e- ciotki zobaczyły jakiego mama mu prezenta sprawiła:lol:
Ja tez bym sie bała zachustowac w szpitalu. Ale dzieki chuscie bedziecie mieli motywacje coby szybko wyjsc.

sylvetta
07-10-2009, 14:01
Będzie dziś wieczorem! Mysle , ze ok. 21! Dzis nie urodze - choć termin jest na dzis, ale przełozyłam poród na piatek! :lol: Oczywiście foty wykonam natychmiast!

Kasia
07-10-2009, 14:43
Sylvetta, obstawiam, ze trafila Ci sie kanga lub pagne :) ale zrob fotki, koniecznie! Ciekawam tego rozu - czy jest pudrowy czy buraczkowy?

Masz racje, jesli nigdy nie motalas sie wczesniej - w szpitalu sobie daruj. Lepiej zaczynac w bezstresowym zaciszu domowym. W szpitalu jest nieziemsko goraco, trzeba wiedziec, jak sie ubrac. Ludzie patrza Ci sie podejrzliwie na rece, trzeba miec pewnosc tego, co sie robi, zeby odpowiadac na zyczliwe, choc podszyte niedowierzaniem pytania personelu (np. czy dziecku nie jest za ciasno lub za luzno? Na swiezym poporodowym brzuchu sie nie da dociagnac, ot co).

Chyba, ze ma Cie kto nauczyc do piatku :)

http://www.chustomania.pl/online/chustomania/cis-web2_chust_media.nsf/vwImagesView/1049AB0A9C39780DC12576480045B8E6/$File/szpital1.jpg

http://www.chustomania.pl/online/chustomania/cis-web2_chust_media.nsf/vwImagesView/71746F794FA31E87C12576480045B716/$File/spital2.jpg

marta-la
07-10-2009, 14:54
:lol::lol::lol: No , moze to troche za duzo powiedziane, ze mam. Jutro dorwę w moje spragnione ręce. Ale jest juz w moim mieście - czeka na mnie.
A stało się to za sprawą mojego kolegi Józka (niech mu Pan Bóg w dzieciach...), który znalazł sobie porządną dziewczynę. Ona jest z kolei bardzo światowa i pojechała na 3 miesiace do Afryki, pracowac z dziećmi. I tydzien temu spotykam Józka i nagle siekł mnie przebłysk megainteligencji. Ze Józek +jego dziewczyna +Afryka = CHUSTA dla MNIE.
Dał jej znać od razu, ale okazało się , że ona wraca na drugi dzien i może nie zdążyc. Dlatego starałam sie nie napalać na nią....I dzis Józek napisał : MAM CHUSTĘ!!!!!!:bliss:
Przepraszam, ze tak tu emocjonalnie szczytuję, ale to takie miłe dzien przed terminem porodu, na który sie nie zanosi usłyszeć taką wiadomość. Ciekawe jak wygląda......... Pozdrawiam WSZYSTKIE CHUSTOSZAJBUSIŃSKIE!
Ja też miałam chustę z Afryki od przyjaciela który tam wyemigrował na stałe :lol: ale ... zaginął bagaż akurat ten w którym była chusta :frown:frown:frown

JJ
07-10-2009, 17:21
cos mi sie zdaje ze sylvetta zaczela rodzic z tych calych emocji czekajac na chusty :lol:

sylvetta
07-10-2009, 17:58
Janis Joplin - a KUKU! Nie rodzę!

Kasia - A ja jakam ciekawa...Mój mąz powiedział , ze zwariuje przez te chusty. Śniły mi się całą noc kolory jakies, na przemian z pieluchami...Wzruszyły mnie Wasze zdjęcia na potęgę. To jeszcze dla mnie takie nierealne, ze juz tak niewiele mnie dzieli od spotkania z moja córką. Że ta chusta to dla niej - tak namacalnie i całkowicie, jeśli wiecie o co mi chodzi...

Marta-la! To świnie! To juz dawna sprawa? Nie znajdzie sie? Nie ma szans? Czyżby to profesjonalny centralwings? Ja przez nich wróciłam z Lizbony do Lublina autostopem rok temu. hahaha, tylko że ja to teraz z rozrzewnieniem wspominam..

marta-la
07-10-2009, 18:02
Marta-la! To świnie! To juz dawna sprawa? Nie znajdzie sie? Nie ma szans? Czyżby to profesjonalny centralwings? Ja przez nich wróciłam z Lizbony do Lublina autostopem rok temu. hahaha, tylko że ja to teraz z rozrzewnieniem wspominam..

Oj niestety to sprawa sprzed 2 lat więc już nie mam nadziei :frown Nie wiem jakie to były linie bo to ten kolega podawał chyba przez brata którego nie znam
Potem jeszcze rozmawiałam z nim o chuście ale już wtedy śmigaliśmy w mt i do tego nie przekonały mnie jak mi opisał jak wygladają w tym rejonie gdzie on mieszka
Za to będę się uśmiechać do niego o batiki bo są mniam (reklamówkę biżu już mam :ninja:)

gyokuro
07-10-2009, 18:58
Sylvetta - ale dasz pomacać na jakimś spotkaniu lubelskim, nie? ;>

No i te foty, foty!!! Czekam...

sylvetta
07-10-2009, 20:19
Jasne , ze będzie macane! Własnie ogarnęłam pokój i czekam na przybycie CHUSTY! No dobra - sama nie przyjdzie, czekam na Józefa, Marię (oni sie tak nazywają, bez jajec) i chustę.

JJ
07-10-2009, 20:27
Jasne , ze będzie macane! Własnie ogarnęłam pokój i czekam na przybycie CHUSTY! No dobra - sama nie przyjdzie, czekam na Józefa, Marię (oni sie tak nazywają, bez jajec) i chustę.

... WIDZE ZE WCIAZ ZARTY SIE CIEBIE TRZYMAJA ...
...na porodowke i to juz :poke:

Kasia
07-10-2009, 20:57
Wzruszyły mnie Wasze zdjęcia na potęgę. To jeszcze dla mnie takie nierealne, ze juz tak niewiele mnie dzieli od spotkania z moja córką. Że ta chusta to dla niej - tak namacalnie i całkowicie, jeśli wiecie o co mi chodzi...

Jasne, ze wiem :)
Jeszcze czuje ten dreszczyk, z ktorym wiazalam pierwszy raz chuste na porodowce ;) i potem Bruniak przez 3 miesiace praktycznie rzadko z chusty wychodzil...a potem nagle zbystrzal, zaczal sie obracac, pozniej siadac i raczkowac, teraz wstaje i chodzi przy meblach i...

..i tyle go widzieli ;)

(to byl skrot ostatnich 8 miesiecy, hehehe)

Sylvetta trzymam kciuki za pomyslny koniec/poczatek!

Fiona
07-10-2009, 21:34
no i? no i? no i???
masz już???

sylvetta
07-10-2009, 21:40
Nie mam jeszcze.....Oczywiscie nie wytrzymałam i zadzwoniłam(nie ma to jak sie domagac prezentu :hide:- a jeszcze batik ślubny zaległy przybędzie). Maria jedzie z Zamościa z koncertu i maja dzwonic czy nie będzie zbyt póżno (jakby nie wiedzieli, ze na chuste nigdy nie jest za późno:duh:). Boję sie ze to się moze odwlec do jutra....:cryy:A ja specjalnie poród przełozyłam...Będę informowac na bieżąco.

Eyja
07-10-2009, 21:42
A ja specjalnie poród przełozyłam...Będę informowac na bieżąco.

:applause::applause::applause:
podoba mi sie ten watek niemożebnie:lol:

Fiona
07-10-2009, 21:49
:applause::applause::applause:
podoba mi sie ten watek niemożebnie:lol:

ja też już polubiła sylvettę;-) (może dlatego, że wiem jak wygląda i śpiewa:p:ninja:chociaż w galerii brzuszków się nie pokazała:twisted:
Sylwia fotkę prosimy chust z Tobą w tle:hello:)

djdag
07-10-2009, 22:03
fajny wątek :) też się nie mogę doczekać widoku tej chusty!

britta
07-10-2009, 22:18
ja tez sledze :)
i nie moge sie doczekac, chociaz nie wiem czego bardziej: fotek chust czy tego, czy sylvetta wczesniej nie urodzi :rolleyes:

sylvetta
07-10-2009, 22:38
Zaraz sobie strzele z korkowca w kolano...
Józef napisał, ze Maria dopiero wyjezdza z Zamoscia, i ze będzie późno i ze nawiedzą mnie jutro i żebym szła spać. Ładnie sobie polecieli z kulki Maria i Józef z ciężarną w dniu terminu. :twisted: Ale dlaczeeeego? :cryy:
I jak jak wyglądam w Waszych oczach???!!!???

gyokuro
07-10-2009, 22:42
Ale poród masz dopiero w piątek, to jutro jeszcze spoko ;)

Cóż, śpij spokojnie - miłych chustowych snów!

sylvetta
07-10-2009, 22:43
ja też już polubiła sylvettę;-) (może dlatego, że wiem jak wygląda i śpiewa:p:ninja:chociaż w galerii brzuszków się nie pokazała:twisted:
Sylwia fotkę prosimy chust z Tobą w tle:hello:)

Ooooo Fiona! teraz to mnie rozjuszyłas! Zaraz zamieszczam foty w galerii rosnących brzuszków!

Eyja
07-10-2009, 22:45
I jak jak wyglądam w Waszych oczach???!!!???

wygladasz na niewiarygodnie sympatyczna ciężarną, z ogromnym potencjałem na chustoświrkę:lol:
dla mnie bomba:thumbs up:

Fiona
07-10-2009, 22:48
Ooooo Fiona! teraz to mnie rozjuszyłas! Zaraz zamieszczam foty w galerii rosnących brzuszków!

miałam iść spać, ale w takim razie poczekam jeszcze chwilę:p

britta
07-10-2009, 22:52
Józef napisał, ze Maria dopiero wyjezdza z Zamoscia, i ze będzie późno i ze nawiedzą mnie jutro i żebym szła spać.

a na osiolku z tego zamoscia jedzie? bo jak tak, to moze to troche potrwac...

Fiona
07-10-2009, 22:55

:thumbs up::lool::lool::lool::lool::lool:

Eyja
07-10-2009, 23:12
zdjęcia w galerii suupeerr!!!! jakby piłkę ktos Ci włożył:lol:
matko,jaka ja byłam tłusta w ciąży:hide:

sylvetta
07-10-2009, 23:13
Moja cierpliwosc została dzis podwójnie wystawiona na próbe. Nie wiem, czy cos jeszcze bedzie tak jak dawniej. Dlatego zamiesciłam (sprowokowana przez Fione ) zdjecia w galerii rosnących brzuszków....Taka mnie zapamietajcie...
P. S. Dla tych o mocnych nerwach moge na zamówienie wstawic zdjęcie Pan wspomnianych w opisie fot. nr 1

gyokuro
07-10-2009, 23:14
:lool::lool::lool::lool:

sylvetta
07-10-2009, 23:20
Mój MĄŻ MACHO SUPERTECHNIK DZIECIORÓB powiedział , ze on mi ta chustę "wygotuje", bo w Afryce to syf, malaria i korniki. na co powiedziałam :Dobrze, wygotuj, ważne tylko, żebyś nasza małą mulateczkę pokochał jak swoje:twisted:...Śmiesznie jest!

gyokuro
07-10-2009, 23:20
Sylvetta - no cudny brzuszek, cudny :) To teraz będziemy czekać na fotki Blanki (dobrze pamiętam, nie?)

PS.. No i na fotki chusty też... :ninja:

edoro
07-10-2009, 23:24
Mój MĄŻ MACHO SUPERTECHNIK DZIECIORÓB powiedział , ze on mi ta chustę "wygotuje", bo w Afryce to syf, malaria i korniki. na co powiedziałam :Dobrze, wygotuj, ważne tylko, żebyś nasza małą mulateczkę pokochał jak swoje:twisted:...Śmiesznie jest!

:lool::lool::lool::lool::lool:
Wesoło macie!

JJ
08-10-2009, 00:02
Mój MĄŻ MACHO SUPERTECHNIK DZIECIORÓB powiedział , ze on mi ta chustę "wygotuje", bo w Afryce to syf, malaria i korniki. na co powiedziałam :Dobrze, wygotuj, ważne tylko, żebyś nasza małą mulateczkę pokochał jak swoje.:evil:..Śmiesznie jest!

... jakby co mozecie zamieszkac z nami hihihi ... :ninja: ... :lool::lool::lool:... nie zeby mi o TA chuste chodzilo :twisted:...

ale mnie ten watek rozbawil hihihi

Fiona
08-10-2009, 10:17
piękne fotki!!!!
laska jesteś w tej ciąży:rolleyes::applause:

to o której dziś ten osiołek się dowlecze i przywiezie do Cię Marię, Józefa i długo oczekiwane chusty?

sylvetta
08-10-2009, 10:21
Dzień dobry! Podzwignęłam się i oczywiscie wykonałam telefon do Józka. Ale nie odebrał. Pewnie drań pracuje. :roll: Wydrę im dzis tą chustę, chocbym miała skisnać, to będą ja miec. AMEN.

taDorotka
08-10-2009, 10:48
nooo! gdzie te zdjecia?! :ninja: ilez mozna czekac?!:roll: :D

sylvetta
08-10-2009, 17:07
nooo! gdzie te zdjecia?! :ninja: ilez mozna czekac?!:roll: :D

Wiem, wiem, mi tez siada psychika. Najnowsze wiesci na temat chusty - Józef, Maryja przyjdą na koncert i dadzą mi!!!!!:twisted:
Chyba , ze znowu mi wcisną jakis kit z osiołkiem...

dorulka
08-10-2009, 17:13

Wiecie, z Zamościa pociag do Lublina jechał kiedyś prawie 3 godziny, wiec osiolkiem szybciej;-)

pozdrawiam moj rodzinny Zamość i :sorry: za :op:

madziuchna23
08-10-2009, 17:28
zaglądam od dwóch dni, czekam na zdjęcia tego afrykańskiego cuda a tu nic:twisted:, trzebaby się na jakiegoś rumaka przesiąść a osiołka w spokoju zostawić :)
pozdrawiam wszystkie zniecierpliwione z Główną Bohaterką wątku na czele:hello:

AMK
08-10-2009, 17:50
Pokaż wreszcie tą chustę dziewczyno, bo ciekawość już nas zżera:fire:
Swoją drogą szczęściara z Ciebie, taka figura w ciąży - pomarzyć!:mighty:

gyokuro
08-10-2009, 21:06
No gdzie ta chusta? Chcę popatrzeć!

sylvetta
08-10-2009, 23:27
Maaaam!
Nie było łatwo, najpierw Józek wywiązał się z umowy i przylazł na koncert. Józek dał mi spóźniony prezent ślubny (nic nie pasuje bardziej do naszej sypialni) - batik.
Nastepnie okazało się ze Maryja nie zdoła przyjechac. Juz miałam sie pochlastac, ale stwierdziłam, ze po prostu ją dorwe. I zawezwałam męza i pojechalismy
Nie umiem robic ładnych zdjęc - a nawet nie mam weny, rano ciszne do szpitala - mam głowe pełną dziwnych mysli.
Zaraz zamontuje zdjęcia.

britta
08-10-2009, 23:34
Nastepnie okazało się ze Maryja nie zdoła przyjechac. Juz miałam sie pochlastac, ale stwierdziłam, ze po prostu ją dorwe. I zawezwałam męza i pojechalismy

Kobieto! jak mi sie blizna po cesarce rozejdzie,to Cie pozwe za spowodowanie napadu smiechu

anmuszka
08-10-2009, 23:46
Czekamy, czekamy:lol:

sylvetta
08-10-2009, 23:58
Pisze po raz drugi, bo sie skasowało:duh: Historia dzisiejszego wieczoru:

zdj. 1 Sylwia spiewa na koncercie piosenkę dla córeczki Blaneczki - powiedziałam publiczności, ze mają klaskac bez wzgledu na to czy im sie podoba czy nie, poniewaz specjalnie po to by dla nich zaspiewac przełozyłam poród z wczoraj na jutro. KLASKALI.

zdj. 2 Nasz ślubny prezent - batik - przedstawia kobiete , mężczyzne i beben - czyt. ciąze. Cudownie capi woskiem - czyli ze prwdziwny...

zdj. 3, 4, 5 MOJA Kanga z Tanzanii. Miałam miec rózową ale Józek zdecydowal, ze bardziej do mnie pasuje zielona. Nie wiem jeszcze jak ja ugryzc, wiem jak ja zmiekczyc - wodą z solą. Powiem tylko - ze bardzo mi sie podoba.:lol:

sylvetta
09-10-2009, 00:01
TAK patrze na to zdjęcie i np. moge powiedziec, ze to co na nim jest białe to w rzeczywistości jest bladobłekitne. Ogólnie odcien chusty jest bardziej nasycony. Ale cóz zrobic - cere tez mam tak naprawdę ładniejszą;-)

joawoj
09-10-2009, 00:02
Śliczna!

b.szczelna
09-10-2009, 00:02
BATIK jest świetny, zaczarował mnie
kanga łomatko a jak się w to omotać?takie duże prostokątne?;)

slicznie Ci w ciąży (korale są z serii batikowej- tez skubane czarują)

MamUsza
09-10-2009, 00:03
ta kanga jest rewelacyjnie pieknaaaaa!

w batiku nie mogłamsie połapać z kończynami pary :D

I gartuluje śmiałości w śpiewaniu ;)

ewaruszki
09-10-2009, 00:09
Piękne to. I rzeczywiście - pasuje do Ciebie:)

sylvetta
09-10-2009, 00:09
BATIK jest świetny, zaczarował mnie
kanga łomatko a jak się w to omotać?takie duże prostokątne?;)

slicznie Ci w ciąży (korale są z serii batikowej- tez skubane czarują)

heee, ja tak własnie foty robie, ze nie wiadomo o co chodzi. ta chusta jes długa - tzn. ma na bank ponad 4 metry, ja ją tak trzymam na tym zdjęciu niefortunnie.Aczkolwiek - ja równiez nie wiem jak w to zamotac. ANI w żadna inną. JESZCZE:ninja::ninja::ninja:, haha
A batik mi rozwalił psychikę - my mamy poprzesmieszną sypialnie z czerwonymi scianami, i niezle tam wygląda....

kasia
09-10-2009, 00:11
cudowna z Ciebie chustoświrka:)

cała historia - cud, miód, malina:)

trzymaj się w szpitalu i wracaj szybko z Maleństwem:)

powodzenia!!!

sylvetta
09-10-2009, 00:13
A tak powaznie toooo BOJE SIE JUTRA!:omg:

lalika
09-10-2009, 00:22
eeeee tam, to juz dzisiaj :mrgreen:

AMK
09-10-2009, 08:50
Chusta świetna, batik świetny, Ty świetna :D
Teraz pewnie się już rozpakowywujesz - powodzenia!

djdag
09-10-2009, 08:56
wszystko śliczne, batik, chusta i Ty! Powodzenia :)

Eyja
09-10-2009, 09:05
no nareszcie:applause:
śliczna Ty, śliczny batik, piękna kanga:thumbs up:

karolibu
09-10-2009, 09:05
Batik:love::love::love::love::love::love::love::lo ve::love::love::love::love::love::love::love::love : poprostu cuuuuuuuuuuuudo zakochałam się... dlaczego ja nie mam nikogo kto po świecie jeździ bo też bym sobie coś takiego zamówiła. i chusta też cudna choć batik:love:
A tak na marginesie cudownie wyglądasz z brzuskiem taki okrąglutki pełniutki pięknie. No i szczęśliwego rozwiązania ... trzymajcie się cieplutko i czekamy na Was spowrotem :mrgreen:

paskowka
09-10-2009, 09:13
Batik boski, nawet gdyby mi nie pasował to bym go zamontowała w sypialni. I kanga super, ja uwielbiam zielony. To trzymaj sie dziewczyno i szybko rozwiązuj coby szybko kangę zamotać:)

Bogusia
09-10-2009, 09:47
Batik piękny
Chusta 4m to da siie cos zamotać nawet jak nie wiesz jak :)
A ty pięknie wyglądasz z brzuszkiem
Szczęśliwego zakończenia , albo początku , no już nie wiem :) , bo dla Ciebie koniec ciąży , ale dla maleństw początek w ramionach mamy

uma
09-10-2009, 10:08
ale czad!:love:

JJ
09-10-2009, 10:09
WLASNIE TAKIE CHUSTOSWIRKI LUBIE :bliss:

JJ
09-10-2009, 10:11
:hmm: ... pewnie pojechala do szpitala ... trzeba czekac na relacje ...

swoja droga naprawde niezly z niej swir ze jeszcze sie pokulala na koncert spiewac ...

relacja :love: batik :love: chusta :love: ...

POWODZENIA SYLVETTA

Fiona
09-10-2009, 10:45
WLASNIE TAKIE CHUSTOSWIRKI LUBIE :bliss:

bo Ty podobna jesteś!:p

cudne wszystko na fotkach!! a Ty, Sylwia najbardziej!!!:applause::applause:
powodzenia!
bezbolesnego, szybkiego rozpakowania!!!:thumbs up:

britta
09-10-2009, 11:02
przylaczam sie - ale chustoswirka z Ciebie!

batik piekny, kanga tez (chociaz, ja sie nie znam, ale kanga chyba mniejsza jest i z haslem?), a na zdjeciach promieniejesz

pewnie juz sie rozwiazujesz, wiec trzymam kciuki. powodzenia!

marjanna.b
09-10-2009, 11:10
To ja się tak nieśmiało ;) podepnę pod wątek.
Moja nigeryjska wrappa w końcu dotarła do Europy.
Niestety do Polski ma jeszcze trochę drogi...
Teściowa wybierała, nie wiem czego się spodziewać :mrgreen:

Proszę o modlitwy jakieś, coby w końcu mi ją dowieźli, bo czekam od stycznia.
Wtedy Małżonek był w Nig i miał przywieźć, ale... poszedł na targ zobaczył wisiadła i powiedział, że w czymś takim Jego dziecka nosić nie będę :mrgreen:
Więc nie przywiózł żadnej chusty...

m.

JJ
09-10-2009, 11:40
bo Ty podobna jesteś!:p

... CHUSTOSWIRKA ? ZE KTO? :rolleye: NIBY JA?:lool::lool::seesaw:
A TU NIESPODZIANKA... Sylvetta w akcji
http://www.youtube.com/watch?v=O1xIM9ZDx9c&feature=related

Zelda
09-10-2009, 12:19
Sylwia, a ja myslalam ze ty juz dawno urodzilas???
na spotkaniu mialas byc juz prawie rodząca :mrgreen:

szalona :D

Dorothqa
09-10-2009, 12:32
Sylwia - świetne zdjęcia, a batik i chusta - cudne i niesamowicie energetyzujące :).
No i oczywiście Ty również pięknie wyglądasz w ciąży :D.

Fiona
09-10-2009, 14:05
..
A TU NIESPODZIANKA... Sylvetta w akcji
http://www.youtube.com/watch?v=O1xIM9ZDx9c&feature=related

ja ją oglądam co tydzień w jedynkowym przedszkolu:p

gyokuro
09-10-2009, 14:38
Nooo, rewelacja!!! Chusta dokładnie taka w Twoim stylu - zielona :D
A batik... Bożeszszsz, no batik mnie rozwalił!!! I leżę na tych łopatkach i wstać nie mogę!

Szczęśliwego rozwiązania i szybkiego tulenia Blanki w ramionach :)

martajotka
09-10-2009, 15:09
AAaa! ja też taką afrykańską chcę....!
piękna

mnóstwa matczynej, pięknej miłości!

myrra
09-10-2009, 15:49
ja ją oglądam co tydzień w jedynkowym przedszkolu:p

Kude, wiedziałam :cool: Własnie miałam sie jej pytac, czy to czasem nie ona :ninja:

Świetny wątek - czuję się jak na początku chustowania, kiedy wszystkie podobnie świrowałyśmy na myśl o pierwszej chuście :applause:

holly
09-10-2009, 16:06
Witam, ja tu nowa , ale z zapartym tchem czytałam jak czekałas na swoja chustę :rolleyes:.

Śliczna jest, naprawdę niespotykana , gratulacje.

ps: śliczny brzuszek , teraz juz dzidzia może wyjść na świat, bo chusta jest. :thumbs up:

Biedronka
09-10-2009, 18:25
HALOOO :omg:

co tu robi nasza Karta Muzyczna :omg::omg::omg:
Karta Muzyczna moich "ślimaków łobuziaków" :twisted:

i Ja o tym nie wiem :hmm:

Witaj nutko :)

Fiona
09-10-2009, 19:44
HALOOO :omg:

co tu robi nasza Karta Muzyczna :omg::omg::omg:
Karta Muzyczna moich "ślimaków łobuziaków" :twisted:

i Ja o tym nie wiem :hmm:

Witaj nutko :)

no, co Ty?
ja już dawno wiedziałam, pochwaliła się w którymś wątku, że pracuje w jedynkowym przedszkolu:mrgreen:
i pogrzebałam wtedy :rolleyes: i proszę:
http://www.tvp.pl/dla-dzieci/jedynkowe-przedszkole/bohaterowie

Biedronka
09-10-2009, 19:45
no, co Ty?
ja już dawno wiedziałam, pochwaliła się w którymś wątku, że pracuje w jedynkowym przedszkolu:mrgreen:
i pogrzebałam wtedy :rolleyes: i proszę:
http://www.tvp.pl/dla-dzieci/jedynkowe-przedszkole/bohaterowie

przepraszam Cię moja droga Kumo :mad
ale mi nie mówiłaś :roll:

Mayka1981
09-10-2009, 19:51
piękna :applause:

mam nadzieję że chuścioszek już na świecie i szybko da się zapakować :thumbs up:

Fiona
09-10-2009, 20:18
przepraszam Cię moja droga Kumo :mad
ale mi nie mówiłaś :roll:

no to ja Ci miałam mówić? :rolleyes:
myślałam, że czytasz wszystkie wątki i też już od dawna wiesz:p;-)

JJ
09-10-2009, 20:30
... a my wciaz niecierpliwie czekamy ... pewnie rodzi :lol: albo juz urodzila :rolleyes:

Fiona
09-10-2009, 20:33
... a my wciaz niecierpliwie czekamy ... pewnie rodzi :lol: albo juz urodzila :rolleyes:

usypiałam dziewczynki i przysnęłam i przyśnił mi się majak, że jej mąż zarejestuje się na forum od razu po porodzie i założy wątek gratulacyjny:lol::duh::rolleye:

JJ
09-10-2009, 22:15
usypiałam dziewczynki i przysnęłam i przyśnił mi się majak, że jej mąż zarejestuje się na forum od razu po porodzie i założy wątek gratulacyjny:lol::duh::rolleye:

he he podobnie sobie pomyslalam ... ostatni raz juz tu dzis zagladam ... :ninja:

PodwójnaMama
09-10-2009, 22:58
Cudowny wątek :applause: kanga rewelacyjna. A "Jedynkowe przedszkole" od dziś lubię jeszcze bardziej :applause:

JJ
11-10-2009, 15:51
hop hop sylvetta urodzila? wiecie cos?

roziii
11-10-2009, 17:29
Super wątek :-)
chustoświrka z Ciebie i będzie mały chystoświrek- choć pewnie już na świecie.
Śliczna chusta i prezent śluby też.
CZekamy na wieści o maleństwie :applause:

Eyja
11-10-2009, 17:51
hop hop sylvetta urodzila? wiecie cos?

i ja na wieści czekam:)

britta
13-10-2009, 09:19
Sylwia, wlasnie Cie ogladam w jedynkowym przedszkolu :)
swietnie spiewasz! :thumbs up:

ciekawe jak tam u Was...

Fiona
13-10-2009, 10:27
też oglądałam i tańczyłyśmy z Asią:mrgreen:
a jaki fajny już brzuszek miałaś:ninja:

paskowka
13-10-2009, 10:32
Skoro tak długo Sylwii nie ma to na pewno juz urodziła.:)

edoro
13-10-2009, 13:53
A ja wieeem, ale nie powiem:lol:

Nie no, dobra, powiem- Sylvetta urodziła 10.10!!! MIała cc (mmadzik mi napisała bo wylądowały razem na oddziale:D)

no ale tylko tyle wiem, znając ją to jak tylko wróci do domu to odpali kompa i nas poinformuje co i jak

paskowka
13-10-2009, 14:01
No tak przypuszczałam:)

Wielkie gratulacje dla obu dziewczyn:)

PodwójnaMama
13-10-2009, 20:08
No to gratulacje! Udanego chustowania dla Was!
A ja dziś też Jedynkowe oglądałam i brzuszek i głos podziwiałam :applause:

Fiona
13-10-2009, 20:19
i nikt jeszcze wątku gratulacyjnego nie założył???:twisted:;-)
pędzę założyć!
:dancing:

sylvetta
13-10-2009, 22:11
Ale mnie rozszyfrowałyscie! :cool:

taDorotka
13-10-2009, 23:42
:applause: TO ZNACZY MÓJ MĄZ TEZ z niecierpliwością (żle ukrywaną) co czas jakis podpytywał czy juz urodziłas:) ale na forum to sie cwaniaczek krzywi:mad
Ha!-Lublin ma to do siebie ze NIC sie nie ukryje, NIC nie ujdzie uwadze naszego wszechobecnego wywiadu i momentalnie wieść sie niesie :)
Ciekawe...czy bedziesz z dzieciem w chuscie na tych 'chamskich bebnach' bebnic czy tez jakas delikatniejsza nute mu zafundujesz na początek?:ninja:;-)
tak wiec czekamy na koncert:twisted:
i moze jakies zdjecie Blanki? ciekawam bardzo jak Wam pierwsze zamotanie pójdzie,he he.powodzenia i wieeelu miłych wrazen zycze!

gyokuro
15-10-2009, 12:27
Nooo, gratulacje, niech się Blanka zdrowo chowa :) I zdjęcia, koniecznie!!!

dankin-82
15-10-2009, 12:59
no ja się az przez tę chustę zarejestrowałam na forum ;) Gratuluję świeżo upieczonym rodzicom, niech się Malutka zdrowo chowa :)

gyokuro
16-10-2009, 01:13
Dankin!!!! Witamy, witamy :D

Przepraszam za off topic :)

dankin-82
16-10-2009, 18:13
no a ja z tego wszystkiego zapomniałam napisac że chusta cuuudo ale mnie bardziej powalił ten szeroki uśmiech właścicelki :)