PDA

Zobacz pełną wersję : Po co otulacz z polaru?

Olapio
02-10-2009, 15:10
Mam dla malego otulacz polarowy, dzis go w koncu zalozylam ale dupka taka olbrzymia, i wydaje mi sie ze mu tak strasznie grzeje. Nie moge mu spodenek wcisnac ani nic. Mozna uzywac samych pulowych otulaczy?

My na dzien mamy tetrowki i formowanki, w nocy tylko kieszonki. Da rade bez polarowego otulacza czy jednak powinnam go zakladac? A jesli tak to w jakim celu?

dominika79
02-10-2009, 15:13
w takim samym jak otulacze Pulowe :)

uzywam na zmianę :) - pupa raczej nie grzeje sie tak bardzo -Hania ma suchą nawet w temperaturze ok 25stopni

Olapio
02-10-2009, 16:08
Czyli nie ma zadnej przewagi otulacza polarowego nad pulowym? Bo mam wyrzuty sumienia ze nie stosuje...

erithacus
02-10-2009, 16:20
Polarowy na pewno lepiej oddycha niż PUL. Ale wyrzutów sumienia chyba nie powinnaś mieć ;)
Jeśli chcesz, to możesz spróbować zakładać otulacz polarowy i do tego getry. Albo, jeśli polar ci nie leży, a jednak chcesz czegoś innego niż PUL, to może wypróbuj wełnianych otulaczy albo gatek.

Pondo
02-10-2009, 22:05
pytałam ale jakoś nie dotarłą odpowiedź..
czy któremuś dziecku robią sie odparzenia ewidentnie od otulacza polarowego??
Bo mojej chyba tak, co jest dziwne bo na kieszonki i ich polarek skóra reaguje normalnie

Aloha
04-10-2009, 23:48
Pondo, to dziwne, bo w polarowym otulaczu kontakt ze skórą ma przede wszystkim to co znajduje się w otulaczu, czyli jakaś pieluszka.

Ja jedynie latem w upały stroniłam od otulaczy polarkowych, bo wydawało mi się to jednak nie najlepszym rozwiązaniem. Odparzeń od otulacza polarkowego nie mamy, a nosimy się po domu w zasadzie tylko w polarkowym na zmianę z wełnianymi gatkami.

Olapio, a na co zakładasz ten otulacz? Na fomowankę czy tetrę? (a może jeszcze coś innego?)

wiki100
18-10-2009, 17:39
no to informuję że moje dziecko w otulaczach pulowych miało pupcię w nie najlepszym stanie(tzn. włąsciwie po nasiusianu dłużej niż pół godziny nie mogłam trzymać a i tak taki rózowy ślad był) a w polarkowym spokojnie dłuęj wytrzymuje i pupcia ładna. (aha i jeszcze zaczęłazam stosować wkładki z mikropolaru -ijak na razie sprawdza się super).
Tak że ogólnie ja jestem rozczarowana pulem - uważam że niewiele to lepsze od pampoersów (jeśli w ogóle). A polar to przynajmniej oddycha naprawdę.

Metella
21-05-2010, 23:15
Polar może i oddycha, ale moja przesikała od razu (spała w nim godzinę i całe łóżko mokre), w środku była tylko tetra, może włożyć inny wkład? Bo jak na razie, to tylko PUL do mnie przemawia :(

mama-japonka
22-05-2010, 02:00
Polar też polarowi nie równy. Ja miałam dwa otulacze polarowe i była skrajna różnica między nimi.

araszara
22-05-2010, 21:10
Ja też się zastanawiałam, czy polarowy potrzebny. U noworodka w ogóle nie używałam, bo pupa wielka. Zresztą i pulowego używałam rzadko, bo w domu głównie na tetrze z pasem sumo funkcjonowaliśmy a na noc i wyjścia ekologiczne jednorazówki zakładałam. Teraz niewiele się zmieniło. Jeśli chodzi o "zgrabność" pupy i sprawność poruszania się maluszka, to lepsze są pulowe albo cienkie wełniane (nasze ulubione) no i kieszonki, ale w ciepłe dni to nie mam sumienia pakować pupci w pul.

mamaHani
23-05-2010, 00:41
Polar też polarowi nie równy. Ja miałam dwa otulacze polarowe i była skrajna różnica między nimi.
To prawda. Wydaje mi się że mikropolar lub polar 200 będzie bardziej oddychał niż gruby, ale z kolei cienki chyba sie nie sprawdzi w otulaczach. Ja wole nie ryzykować przesiąknięcia i zakładam pulowe