PDA

Zobacz pełną wersję : wyższość nosidła nad MT :>

dominika79
28-09-2009, 19:31
o wyższości nosideł nad chustami niejedna z nas słyszała z ust "obiektywnych" obserwatorów.. w sobotę usłyszłam listę argumentów za nosidłem a przeciw MT..

Po warsztatach we Wrocławiu pojechalismy w poszukiwaniu sukienki do jednego z centów handlowych.. Hania usneła - tatus nosił dumnie w MT :)
Maciek zgłodniał na zupę. Weszlismy do jednego z pubów. - Tatus spaceruje po pasażu.

Do "jadalni" wchodzi grupka kobiet -trzy młodziutkie (na oko 25-30l) czwarta po 50. Siadaja stolik obok naszego. W pewnym momencie przyuwazyły mojego męża z małą. No i... zaczeły się dosyć gośne (zadna nie spodziewała się że my razem jestesmy) komentarze..

* "widziałyście jak ma zawiązane"
* "a ja wiem czy to tak wygodnie"
*"na pewno nieeee -jak może byc wygodnie"
* gorąco na pewno, a w upał to wogóle strasznie
* nosidło lepsze bo - dziecko ma luźniej tu takie przyklejone :eek:
* nosidło to chociaz wąskie w kroku - zobaczcie jakie ma nóżki rozłozone"

ja niestety z tych nieśmiałych :( ale ostatni komentarz mnie tak rozbroił że jeszcze jedno zdanie a pewnie był sie odezwała.. Panie jednak zmieniły temat - chwile rozmawiały ze któras gdzies widziała kogos w chuście ;) i zastanawiała się że nosząca się nie bała że dziecko jej wypadnie..

Mineło z 2 -3 minuty.. mąz wchodzi do pub-u i .. podchodzi do mnie z pytaniem "czemu się smiejesz" :):) - miny Pań - bezcenne :mrgreen::mrgreen: i tu moja baardzo głośna odpowiedź " a tak się usmiecham bo Panie rozmawiały sobie i twierdzą że dziecku wiszącemu w wisiadle jest lepiej niz małej SIEDZĄCEJ u Ciebie :) "

Przy stoliku obok zaległa cisza.. Maciek skonczył zupke i wyszlismy :) - kątem oka zauwazyłam ze nasze wyjscie było "oszemrane" przez Panie przystoliku :roll::roll::roll:

na szczęście więcej "ochów" i "achów" w naszym kierunku.. ale takie "perełki" przykre są..

dorcik81
28-09-2009, 20:23
no niestety takie perełki czasem w każdą z nas trafiają...
ja przez te kilka miesięcy nauczyłam się udawać,że nie słyszę takich komentarzy:cool:
no chyba,że ktoś zwaca się bezpośrednio do mnie:ninja:
tak jak ostatnio jeden pan stwierdził,że "tak na żabę dziecko jest ułożone i chyba nie jest to za dobre" powiedziałam,co myślę i wiem o tej "żabie" i poszłam w swoją stronę;-)

gyokuro
28-09-2009, 20:24
Hehe, jaka pięęękna sytuacja. Ależ bym chciała zobaczyć miny owych pań :D

Leika
28-09-2009, 20:46
A było podsłuchiwać? :ninja:

Miny tych Pań musiały być bezcenne :ninja: ;-)

Iwanna.T
28-09-2009, 22:04
taa, u nas to MT jeszcze nie widziałam.
A wisiadełek już kilka - nawet ostatnio znajomi zakupili specjalnie na wyjazd w góry. Fajnie że chciało im się nosić, ale małemu to chyba nie bardzo było :(
Więc przewagę mają wisiadełka na pewno. Ilościową.

JKG
28-09-2009, 22:05
Tak, tak napewno wisiadło lepsze...
Szczegónie dla Hani i S.

witbor
28-09-2009, 22:22
A ja, szczerze mówiąc wolę nosidła (ergonomiczne) od MT. Przy MT mnie trochę te węzły gniotą, poza tym, jak zakładam, to pasami zamiatam tu i ówdzie, natomiast nosidło mogę założyć praktycznie wszędzie i przy każdej pogodzie. To się wypowiedziałam :p, no ale naprawdę preferuję klamerki :)

myrra
28-09-2009, 22:30
Kurcze, ale co Wy się dziwicie. Wisiadła są dostępne od co najmniej kilku - kilkunastu (?) lat w Polsce. Chusty i MT od niedawna. To skąd ludzie mają wiedzieć, ze to lepsze? mało jest tak na prawdę informacji dostepnej dla przeciętnego człowieka. Więc tak na prawdę, to te Panie/babcie itd. smieją się, bo sa nieświadome różnic, wad i zalet. I nie trzeba się na nie złoscić, tylko uświadamiać :)

*ja sama tuż przed narodzinami młodego byłam zachwycona wisiadłem infanta i gdyby mąz nie popukał się w głowę (i to wcale nie dla tego, że to wisadlo, nie ergo ;) ), to pewnie bym kupiła. I do głowy mi wtedy nie przyszło, że to może byc niewygodne, czy niezdrowe :hide:

marta-la
28-09-2009, 22:33
Dominika jesteś wielka :applause:

dominika79
29-09-2009, 00:17
A było podsłuchiwać? :ninja:

Miny tych Pań musiały być bezcenne :ninja: ;-)

noooo nie dało się nie słyszec :) ... i one o tym potem wiedziały ;)

Myrra postaram się uświadamiać.. częsciej -jak ktoś pyta bezposrednio mnie to mówię -tez w sobotę ale koło południa w Ikei w chuscie zaczepiły mnie dwie dziewczyny w ciązy to i się odwiązałam i pokazałam jak Hankę wiżąę i adresy podałam i nazwami chust rzuciłam i powiedziałam gdzie we Wrocławiu pomacac mozna.. ale tak to ja nie bardzo umiem/lubie/mam smiałość sie wtrącać..

jana
29-09-2009, 00:19
Dominika jesteś wielka :applause:

Dominiko, już wiem czemu Cię tak lubię :mrgreen:
ps. masz priv