PDA

Zobacz pełną wersję : EC - zero kup??

Iwka
10-09-2009, 15:02
Już nie raz na pieluszkowym bazarku widziałam ogłoszenia o sprzedaży pieluszek okraszone zachętą: zero kup - dziecko na EC. Czy naprawdę nie zdarzają Wam się wpadki? Zosia wysadzana w miarę regularnie, długo potrafi trzymać, często woła, a nawet jak nie, to po wysadzeniu robi wielkie kupsko:omg: Ale niestety wpadziochy się zdarzają - albo zawoła po fakcie, albo nie chce jej się zawołać i czujny nos mamy albo taty wyczuje, ze coś się stało:ninja: Nie jest to częste, ale nie potrafiłabym wskazać pieluszki, która nigdy nie została uraczona takim prezentem.
ECowe mamy, jak to robicie?

mamaduo
10-09-2009, 15:06
nie wiem, samo wychodzi, nam sie nie zdarzyla od lipca zadna kupa w pieluche :) siku owszem.
Ale wczesniej, jak zaczynalam (z tym, ze ja pozno z lenistwa czekalam az samo dziecko bedzie siedziec) to najpierw byl miesiac ze lapalysmy wszystko a potem niestety czas ponad miesiac ze wszystko lecialo w pieluche tylko poranne siku nie.
Ja wysadzam na czuja i o stalych porach w miare, moje dziecko nie komunikuje raczej potrzeb..

ale, zeby byc uczciwym, to kubus w ogole ma nocnik i wysadzanie w duzym powazaniu, a pieluchy sa wspolne :) wiec takich pieluch bez kup (za wyjatkiem tych na noc) to tez nie mam.

angr
10-09-2009, 21:35
Nam sie kupy zdarzaja, ale my pelnego EC nei stosujemy

erithacus
10-09-2009, 21:47
Zuza wysadzana była od piątego miesiąca (nie pełne EC), a od szóstego każda kupa lądowała w nocniku. Na pewno to zasługa tego, że załatwiała się raz dziennie i dawała bardzo wyraźne sygnały. Gdy miała mniej więcej rok zaczęła wypróżniać się co ok. trzy dni i tak jej zostało. Wpadki zdarzyły się tylko w czasie gdy wychodziły jej górne jedynki i miała biegunkę ale wtedy byliśmy na wakacjach i stosowaliśmy jednorazówki. Nasze pieluchy naprawdę są bezkupowe ;)

miedzygalaktyczna
11-09-2009, 01:10
Maja wysadzana jest od 6tyg (w miedzy czasie nosi zwykle pampki), dzis skonczyla 4 miesiace a kupy w pieluszce nie widzialysmy od prawie 3 miesiecy :)

mamaduo
11-09-2009, 09:37
tak myslac w sprawie kupowej, to IMO latwiej jest zaobserwowac jak dziec sie do inetersu przymierza a poza tym raczej robi ja o stalej porze dnia i po konkretnym posilku. I tez mi sie zdaje, ze wysadzanemu dziecku szybciej zacznie kupa w pieluszce przeszkadzac niz siku w zwiazku z tym wlasnie latwiej wylapac.
Stad mozna nie miec nawet zadnych kup w pieluszkach :D