Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: EC - zero kup??

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Question EC - zero kup??

Już nie raz na pieluszkowym bazarku widziałam ogłoszenia o sprzedaży pieluszek okraszone zachętą: zero kup - dziecko na EC. Czy naprawdę nie zdarzają Wam się wpadki? Zosia wysadzana w miarę regularnie, długo potrafi trzymać, często woła, a nawet jak nie, to po wysadzeniu robi wielkie kupsko Ale niestety wpadziochy się zdarzają - albo zawoła po fakcie, albo nie chce jej się zawołać i czujny nos mamy albo taty wyczuje, ze coś się stało Nie jest to częste, ale nie potrafiłabym wskazać pieluszki, która nigdy nie została uraczona takim prezentem.
    ECowe mamy, jak to robicie?
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    daleko i blisko

Domyślnie

nie wiem, samo wychodzi, nam sie nie zdarzyla od lipca zadna kupa w pieluche siku owszem.
    Ale wczesniej, jak zaczynalam (z tym, ze ja pozno z lenistwa czekalam az samo dziecko bedzie siedziec) to najpierw byl miesiac ze lapalysmy wszystko a potem niestety czas ponad miesiac ze wszystko lecialo w pieluche tylko poranne siku nie.
    Ja wysadzam na czuja i o stalych porach w miare, moje dziecko nie komunikuje raczej potrzeb..

ale, zeby byc uczciwym, to kubus w ogole ma nocnik i wysadzanie w duzym powazaniu, a pieluchy sa wspolne wiec takich pieluch bez kup (za wyjatkiem tych na noc) to tez nie mam.
    K. i J. 17.07.2008, W. 07.02.2013

1% KRS 0000037904 Cel szczegółowy 26513 Nowacka Katarzyna i Jakub 1% DZIĘKUJEMY!

Chustofanka

Domyślnie

Nam sie kupy zdarzaja, ale my pelnego EC nei stosujemy
    Ania - żona i matka trójeczki rozrabiaków

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Zuza wysadzana była od piątego miesiąca (nie pełne EC), a od szóstego każda kupa lądowała w nocniku. Na pewno to zasługa tego, że załatwiała się raz dziennie i dawała bardzo wyraźne sygnały. Gdy miała mniej więcej rok zaczęła wypróżniać się co ok. trzy dni i tak jej zostało. Wpadki zdarzyły się tylko w czasie gdy wychodziły jej górne jedynki i miała biegunkę ale wtedy byliśmy na wakacjach i stosowaliśmy jednorazówki. Nasze pieluchy naprawdę są bezkupowe

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustonówka Awatar miedzygalaktyczna
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Maja wysadzana jest od 6tyg (w miedzy czasie nosi zwykle pampki), dzis skonczyla 4 miesiace a kupy w pieluszce nie widzialysmy od prawie 3 miesiecy
    Malgosia, mama Mai // 11.05.2009 i Diany // 20.07.2011

Chustoholiczka
    Miejscowość
    daleko i blisko

Domyślnie

tak myslac w sprawie kupowej, to IMO latwiej jest zaobserwowac jak dziec sie do inetersu przymierza a poza tym raczej robi ja o stalej porze dnia i po konkretnym posilku. I tez mi sie zdaje, ze wysadzanemu dziecku szybciej zacznie kupa w pieluszce przeszkadzac niz siku w zwiazku z tym wlasnie latwiej wylapac.
    Stad mozna nie miec nawet zadnych kup w pieluszkach
    K. i J. 17.07.2008, W. 07.02.2013

1% KRS 0000037904 Cel szczegółowy 26513 Nowacka Katarzyna i Jakub 1% DZIĘKUJEMY!

Uprawnienia umieszczania postów