PDA

Zobacz pełną wersję : czy potrzebuję chustę kółkową?

mamali
31-08-2009, 22:38
Witam
Dziewczynki potrzebuję porady. Noszę moją córcie ( ok. 6,5kg) w elastycznej chuście, ale potrzebuję teraz czegoś do szybkiego przemieszczania.
Mam mieszkanie po b. stromych schodach a wózek zostaje na dole. Jeszcze nie tak dawno wkładałam małą z wózka do fotelika samochodowego i tak na 3 piętro. teraz mi ręce wysiadają, a w elastyczną zanim ją omotam na dole to jej wycie rozniesie całą klatkę :-)
Czy w związku z tym potrzebuję chuste kółkową? Czy łatwo i szybko można do niej wsadzić Szkraba? Tak na chwilkę, nawet nie do noszenia na długo, do przemieszczania się. Jak zapomnę czegoś z auta, albo musze leciec ze smieciami.
Poradzicie?

Meta
31-08-2009, 22:42
Kółkowa albo pouch bardzo ułatwia życie w takich sytuacjach.
Z tym, że ja np obsługę kółkowej opanowałam póóóźno :hide: Jakaś ciemna masa ze mnie była... Używałam poucha na takie krótkie przenosiny

Liv
31-08-2009, 22:47
też polecam poucha, z kółkową mniej sprawnie mi idzie

edit: teraz spojrzałam, że Twój dzieciaczek to jeszcze malutki jest. hm, jeśli pouch to baaardzo dobrze dobrany, żeby maluch do Ciebie przylegał.

mamali
31-08-2009, 22:55
Oj to mnie teraz zmobilizowałyście do przeczytania czegos więcej na temat poucha.

kejzi
31-08-2009, 23:34
Pouche są super, kup od razu jakiś fajny typu Hotslings z wypełnionymi brzegami, ja się z moim praktycznie nie rozstaję.

mamali
01-09-2009, 12:57
znalazlam taka aukcje. co powinnam wybrac?
http://www.allegro.pl/item726015127_chusta_nosidelko_pouch_hotslings_z_u sa_tanio.html

Iwka
01-09-2009, 15:05
Kółkowej nie miałam, ale tez polecam poucha. Ja mam z chusta.pl i sprawdzał się świetnie dla maluszka i dla juz siedzącej Zosi np na zakupy (kiedy jechaliśmy samochodem i chodziło o noszenie po sklepie).

mamali
01-09-2009, 23:37
Po przeanalizowaniu chyba jednak wybiore kółkową.Moja mała nie będzie jeszcze siedziała ze 2 miesiące przynajmniej, więc na pouch jeszcze chyba za wcześnie ( z tego co wyczytałam). Może wypróbuję i zobaczymy, najwyżej potem dokupie jeszcze pouch . Z tego co widze chustowania wciąga tak jak pieluszkowanie wielorazowe :-)
Dzięki za wszystkie rady i porady i jak coś jeszcze macie to piszcie

Nalia
05-09-2009, 21:07
A ja w przeciwieństwie do poprzedniczek poucha nie miałam, mam za to kółkową i sobie chwalę. Co prawda używam jej raczej po domu i ogrodzie, a na dalsze spacery mam wiązaną. Zaczęłam małego nosić w kółkowej jak miał ok pół roku i od razu mu się spodobało, a dociąganie i układanie chusty to jak ze wszystkim kwestia wprawy.

atelka
05-09-2009, 23:05
ja kocham kółkową właśnie za to że jest mała łatwa i szybka -na krótkie wyjścia idealna, zejście do ogrodu jest przyjemnością od czasu kiedy mamy kółkową