Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: czy potrzebuję chustę kółkową?

Chustonówka

Domyślnie czy potrzebuję chustę kółkową?

Witam
    Dziewczynki potrzebuję porady. Noszę moją córcie ( ok. 6,5kg) w elastycznej chuście, ale potrzebuję teraz czegoś do szybkiego przemieszczania.
    Mam mieszkanie po b. stromych schodach a wózek zostaje na dole. Jeszcze nie tak dawno wkładałam małą z wózka do fotelika samochodowego i tak na 3 piętro. teraz mi ręce wysiadają, a w elastyczną zanim ją omotam na dole to jej wycie rozniesie całą klatkę
    Czy w związku z tym potrzebuję chuste kółkową? Czy łatwo i szybko można do niej wsadzić Szkraba? Tak na chwilkę, nawet nie do noszenia na długo, do przemieszczania się. Jak zapomnę czegoś z auta, albo musze leciec ze smieciami.
    Poradzicie?

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

Kółkowa albo pouch bardzo ułatwia życie w takich sytuacjach.
    Z tym, że ja np obsługę kółkowej opanowałam póóóźno Jakaś ciemna masa ze mnie była... Używałam poucha na takie krótkie przenosiny

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

też polecam poucha, z kółkową mniej sprawnie mi idzie

edit: teraz spojrzałam, że Twój dzieciaczek to jeszcze malutki jest. hm, jeśli pouch to baaardzo dobrze dobrany, żeby maluch do Ciebie przylegał.
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Chustonówka

Domyślnie

Oj to mnie teraz zmobilizowałyście do przeczytania czegos więcej na temat poucha.

Domyślnie

Pouche są super, kup od razu jakiś fajny typu Hotslings z wypełnionymi brzegami, ja się z moim praktycznie nie rozstaję.

Chustonówka

Domyślnie

znalazlam taka aukcje. co powinnam wybrac?
    http://www.allegro.pl/item726015127_...usa_tanio.html

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Kółkowej nie miałam, ale tez polecam poucha. Ja mam z chusta.pl i sprawdzał się świetnie dla maluszka i dla juz siedzącej Zosi np na zakupy (kiedy jechaliśmy samochodem i chodziło o noszenie po sklepie).
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustonówka

Domyślnie

Po przeanalizowaniu chyba jednak wybiore kółkową.Moja mała nie będzie jeszcze siedziała ze 2 miesiące przynajmniej, więc na pouch jeszcze chyba za wcześnie ( z tego co wyczytałam). Może wypróbuję i zobaczymy, najwyżej potem dokupie jeszcze pouch . Z tego co widze chustowania wciąga tak jak pieluszkowanie wielorazowe
    Dzięki za wszystkie rady i porady i jak coś jeszcze macie to piszcie

Chustomanka Awatar Nalia
    Miejscowość
    podlasie :)

Domyślnie

A ja w przeciwieństwie do poprzedniczek poucha nie miałam, mam za to kółkową i sobie chwalę. Co prawda używam jej raczej po domu i ogrodzie, a na dalsze spacery mam wiązaną. Zaczęłam małego nosić w kółkowej jak miał ok pół roku i od razu mu się spodobało, a dociąganie i układanie chusty to jak ze wszystkim kwestia wprawy.
    Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)

Chusteryczka Awatar atelka

Domyślnie

ja kocham kółkową właśnie za to że jest mała łatwa i szybka -na krótkie wyjścia idealna, zejście do ogrodu jest przyjemnością od czasu kiedy mamy kółkową
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Uprawnienia umieszczania postów