Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : poprosze o pomoc

karolibu
26-08-2009, 08:57
właśnie odebrałąm od kuriera swoją a raczej Naszą pierwszą Nati jestem tak szczęśliwa że najchętniej obudziłabym córcię śpiącą w pokoju i już ja zamotała :] tylko mam pytanie co mam zrobić żeby chustę złamać żeby była mięciutka i jak długo to trwa? nie wiem czy to ma jakieś znaczenie w złamaniu chusty ale ja mam bambusik zielona :] JESTEM TAK PODEKSCYTOWNA ŻE NORMALNIE AŻ CHCE MI SIE KRZYCZEĆ Z RADOŚCI :]

Lovrita Bornita Rokita
26-08-2009, 08:57
Prac, prasowac, no i nosic:mrgreen:

Meta
26-08-2009, 09:00
Bambus jest mięciutki od nowości, nie trzeba nad nim pracować :lol: Jeżeli teraz jest lekko sztywnawy, to wypierz go przed motaniem, a po wyschnięciu nie poznasz tej chusty

czukczynska
26-08-2009, 09:06
JESTEM TAK PODEKSCYTOWNA ŻE NORMALNIE AŻ CHCE MI SIE KRZYCZEĆ Z RADOŚCI :]

Aż zazdroszczę takich wzruszeń :)
Wypierz chustę.

garlicgirl
26-08-2009, 09:08
Twoje dziecko śpi do 9?
no normlanie focha strzelę :foch:

;)
zrób hamak, ponaciagajcie z mężem - powinno przyspieszyć sprawę.

karolibu
26-08-2009, 09:11
DZIEKI WIELKIE :] nie budzi sie ok 7 i po 8 ma swoja drzemke przedpoludniowa godzinna a potem po 13 :]

buraczanajolka
26-08-2009, 09:20
super uczucie prawda?ja ostatnio czekałam na kółkową-moją druga chuste i jak zobaczyłam paczuszkę to mi sie az łapy zatrzęsły.dziecia z tkanej od razu wypakowałam i bach do kółkowej.... i dawaj obnosic sie po wsi;)))boze te szmaty dają tyle radosci:)))gdybym z autopsji nie wiedziała to bym na słowo nie uwierzyła!!!
noszenia cudnego zyczymy.niech sie mota dobrze:)))

Budzik
26-08-2009, 09:30
Po praniu i kilkakrotnym zamotaniu powinna zmięknąć, ale jak bardzo chcesz ją połamać, to tu masz przepis jak: http://chuscianyzakatek.blogspot.com/2007/12/o-amaniu-chust.html
a tu masz opis zaplatania chust (fajna zabawa dla rąk np. przy wieczornym seansie filmowym ;-))
http://chuscianyzakatek.blogspot.com/2007/12/zaplatanie-chust.html

Meta
26-08-2009, 09:43
Dziewczyny, ale bambus zielony to przecież chyba Diament jest? Perły w zieleniach nie ma :hmm: Diamentom wystarczy jedno pranie i po kłopocie. Natalia wysłała Diamenty do testów, a z nimi w pudełku były skrawki innych kolorów - te kawałki (niełamane przecież) były mięciusieńkie i milutkie, wg mnie idealne dla noworodka :D

karolibu
26-08-2009, 11:34
Kurcze normalnie dziecie się obudziło i bach motamy... jaka piękna zieleń poprostu juz mam ochote ubrać się i wyjść już teraz zaraz... próbowałam w plecaczek się zamotać z krzyżem... niestety moje dziecię jest zbyt ruchliwe albo ja jeszcze nei wyuczona tego motania... ledwo ta przyszła już chciałąbym nastęną kupić w innym kolorze :] normalnie radość mnie tak rozpiera że popołudniowy spacer będzie w chuście a nie w wózku :] wkońcu moja moja własna Natusia piękna zieloniutka :] normalnie bomba :] jakby ktoś chciał sprzedać jakąś BAAAAARDZO kolorową chustę to ja już chętna od razu :] a na marginesie dziękuje za miłe powitanie:]