Zobacz pełną wersję : dochustowe gadżety :)
kiedyś swoim dzieciom robiłam getry ( ja lub teściowa) , czapki lub szaliczki pod kolor chusty.. ciekawam, czy też macie takie szaleństwa??
grochowa
16-08-2009, 19:20
dobry motyw biznesowy:)
szyjcie dziewczyny..szyjcie, ja kupię...:applause:
moja teściowa dziergała ;) getry na zamówienie idealnie pod kolor chust ;) czapeczki i szaliki sama sobie ( w zasadzie dzieciom) robiłam.. fajnie to wyglądało..
o tu np czapeczka pod lise :
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/yc/bb/xwik/UlzGab1IKKDNzZ0W5B.jpg
albo getry do nairobi
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/yc/bb/xwik/M1NJyUKDQtGZO7bcnB.jpg
tulipowna
16-08-2009, 19:53
kolczyki :)
sobie akurat nic nie zrobilam, ale popelnilam kilka sztuk inspirowanych.stare dzieje, ehhh....
florka:
http://1.bp.blogspot.com/_mPMve1ZBKl0/R212sdGApHI/AAAAAAAAAmY/ch3jZ0mud3s/s400/DSCF4066.JPG
jim
http://2.bp.blogspot.com/_mPMve1ZBKl0/R27IHdGApcI/AAAAAAAAApA/QEm9p4ZM29c/s400/3.jpg
dobry motyw biznesowy:)
szyjcie dziewczyny..szyjcie, ja kupię...:applause:
ja nie w kontekście biznesowym piszę.. raczej chodzi o pomysły okołochustowe rozmaite.
doominikaa
16-08-2009, 20:22
nie pod kolor chusty, ale mega przydatne - kawałek kolorowej tasiemki, na jednym końcu klamerka, taki mini-karabińczyk, na drugim acha, ro włąśnie klamerka. Na karabińczyku wisi zabawka, smoczek, cokolwiek, klamerką przypinam do chusty, do wózka, rzadziej do dziecka. skutecznie wyelimonowało mi to problem smoczka/zabawek, gubionych na spacerach.
Uwielbiam dopasowania kolorystyczne :)
Obecnie dochustowe mam włosy (pomarańczowe), dlatego noszę ostatnio głównie w Indio Papaya, żeby pasowało.
meryl 72
16-08-2009, 20:39
A to była ta chusta jak się spotkałyśmy na Jarmarku? śliczna i faktycznie pasuje do włosów
paskowka
16-08-2009, 20:55
Ja bardzo lubię tak dopasowywać siebie lub Lidką pod kolor chusty. Do zielonej Lenny Lamb miałam dla Lidki apaszkę zielono-turkusową, do czerwonego MT też mamy bandankę albo ja mam czerwone lakierki:)
Do czarno-białego Indio Lidka nosi chusteczkę czarną w białe czaszki:)
Ostatnio do Nati Toskani, ja wystroiłam się w cytrynowa bluzkę.
Właśnie myślę co by tu nie uderzyć do jakieś zdolnej forumki po bransoletkę do Indio.
Dopasowuję kolczyki, szmaciane torebki, getry dla Wojcia, a czasem całą jego i moją garderobę.Ale to ekstremalnie:-))
ja mam getry. od tesciowej Agi :hello: wklejalam to zdjecie juz dzisiaj, ale wrzuce jeszcze raz, a co tam...
przez przypadek wszystko pod kolor. tzn. do zdjecia specjalnie ubrane, ale kupujac ciuchy nie myslalam o chuscie, tylko o tym, ze mi sie kolory podobaja... Franek ma jeszcze spodnie w kolorze "podnairobi", dostal w prezencie od znajomych.
edit: szuakajac zdjecia w spodniach odkrylam, ze mlody jak byl maly to mial tez koszulke "podtimbuktu". niestety koszulka juz za mala jest, a chusty wtedy jeszcze nie mialam...
ooo getry i czapa w kolorze chusty to moje marzenie:D
A to była ta chusta jak się spotkałyśmy na Jarmarku? śliczna i faktycznie pasuje do włosów
Bardzo dziękuję:) Sam miód na moje uszy :hide:
Uwielbiam dopasowania kolorystyczne :)
Obecnie dochustowe mam włosy (pomarańczowe), dlatego noszę ostatnio głównie w Indio Papaya, żeby pasowało.
Widziałam! Czadersko to wygląda:D
staram się choćby torebką i Gajowymi skarpetkami:)
no i maltretuję moją matkę by mi wydziergała i wyszydełkowała parę drobiazgów. ale lubię też kontrasty,nietylko jednolicie
ja zamówiłam sobie biżuterię od Brikoli pod maruyamę. A na wesele cała rodzina była dopasowana do chusty. Kupiłam sobie kieckę w malinowym kolorze, mała też w rózach, nawet mąż musiał wystąpić w brązowym garniturze i koszuli w różowe prążki :) Fajnie wyszło :) Mamy też czarnobiałego poda i często sie pod kolor ubieramy, mała ma nawet czarno-białą chustkę na głowę. A produkcję getrów zamierzam dopiero rozpocząć jak się zimniej zrobi.
Ja mam getry (jedne własnoręcznie wydziergane na drutach przeze mnie, drugie kupione) i osłonkę przeciwdeszczową, tyle że planowałam kupić pewną chustę w pewnym kolorze, a kupiłam zupełnie inną w innym kolorze i mi gadżety nie pasują, ale trudno.
Ech, szkoda, że nie umię na drutach ani na szydełku... Jak narazie mam tylko kolczyki i bransoletkę pod kolor szmaragdowej chusty, ale getry to super pomysł !!!! I czapeczka na zimę... Może coś uda mi się kupić???
jakos oczywiste jest dla mnie dobranie bluzy mlodszej do czapki starszej, jak ktos sie na wiesc o tym puka w glowe, to z nim nie rozmawiam! jest nienormalny ;)
:applause:Dzieki Va,
jak milo spotkać Kogoś Kto zrozumie :lol:
bo wokól mnie raczej więcej tych nienormalnych
:applause:Dzieki Va,
jak milo spotkać Kogoś Kto zrozumie :lol:
bo wokól mnie raczej więcej tych nienormalnych
to ja tez z tych dziwnych :D
Jesssu dziewczyny jesteście świetne
pęknę ze śmiechu :lool: :lool: :lool:
(a tak na serio chyba zaczynam mieć też takie objawy)
A wiecie, że moja Mama czasem mówi (w żartach of course) że ma obawy czy dobrze Zojkę czasem ubiera bo ja to taka wybredna w tych kolorach :)
Bardzo dziękuję:) Sam miód na moje uszy :hide:
i na moje, bo chyba znam to indio :ninja:
a kojarzycie dziewczyny taki gadżet (w sklepie u Vegi) jak lustereczko na łańcuszku albo lince? przypina się toto klamerką do chusty czy gdzieś i podgląda dziecia umocowanego na plecach :D
jak dla mnie czad. marzy mi się takie lusterko wsteczne.
Aliona - breloczki ze sloganami dostępne u Lindy mają po drugiej stronie lusterko :) aż byłam w szoku jak to zobaczyłam - pozytywnym rzecz jasna :) i do plecaczków w sam raz :)
Aliona - breloczki ze sloganami dostępne u Lindy mają po drugiej stronie lusterko :) aż byłam w szoku jak to zobaczyłam - pozytywnym rzecz jasna :) i do plecaczków w sam raz :)
dzięki Stivel :)
dopisuję breloczek do listy must haveów.
Ha! ja ostatnio do chusty taki drobny gadżet dobrałam....
fotki tu
http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=9455&page=26
sceneria na spacer:mrgreen:
mam gdzieś jeszcze zdjęcia z łódką, do koablata jak znalażl, mąż się cieszył, jak to ładnie zdjęcia skomponował:mrgreen:
nie wyprowadzałam go zbłędu:)