Zobacz pełną wersję : Uświadamiać czy nie? ;(
Jakiś czas temu znajomi chwalili się zdjęciami z wyprawy po górkach...
Wszyscy byli zachwyceni że dziecia zabieraja wszędzie :omg::omg::omg: No oprócz mnie ;( Wyraziłam swoją zdanie o noszeniu w ten sposób dzieciątka - na zdjęciu 4 miesięczne
Wszyscy byli oburzeni jak moge wogóle taki :głupoty" opowiadać, bo skoro produkuje się takie nosidełka to są bezpieczne. Moje argumenty nie były wysłuchane
Co robić jak uświadamiac czy wogóle nie zwracać uwagi???
Niektórym nie da się przegadać :frown
abstrahując o pytania - czy to jest zdjęcie dziecka znajomych? I czy oni wiedzą, że umieszczasz je w internecie na ogólnodostępnym forum?
abstrahując o pytania - czy to jest zdjęcie dziecka znajomych? I czy oni wiedzą, że umieszczasz je w internecie na ogólnodostępnym forum?
z ust mi to wyjelas
o zgode nie pytałam
zdjecie jest na kilku ogolnodostepnych stronkach internetowych
no ale jesli zrobilam przestepstwo zdjecie kasuje i przepraszam za pytanie
tak to już bywa...sama ostatnio nie mogłam przegadac znajomej, która dziecko do zoo, w wisiadle, przodem do świata, zabrała....:duh:
stwierdziła, że młoda wrzeszczy, jak się ją prawidłowo wkłada....
ale tu nie chodzi o to żebyś się obraziła. To nie był atak, tylko pytanie. czasami robimy coś w dobrej wierze, a wychodzi trochę inaczej :)
Ja nie chciałabym, żeby ktoś bez mojej zgody umieszczał zdjęcie mojego dziecka w sieci, ot i tyle. A Ty?
Po prostu chciałam, żebyś o tym pomyślała.
O obrazie nie ma mowy :lol:
Uznałam że skoro obnosza się z fotkami wszem i wobec to nic się nie stanie nikomu :duh:
ChowChowww
14-07-2009, 22:27
Zdjęcia już nie zobaczyłam, ale... Ja nauczyłam się jednego - nie ma sensu na siłę przekonywać kogoś do swoich racji. Jeśli mnie nikt nie atakuje, milczę. Jak ktoś zacznie, walę z grubej rury :-). Nie namawiam do niczego, jednak gdy tylko ktoś chce wiedzieć coś więcej, chętnie pomagam. Człowiek jest w stanie doczepić się każdego szczegółu, mi wiele rzeczy się nie podoba, ale dla świętego spokoju i niechęci do niszczenia przyjaźni milczę. Nie każdy musi żyć tak, jak ja... Spróbować zmienić nastawienie do złego noszenia można próbować, ale raczej nic na siłę...