Zobacz pełną wersję : Co zawiążę z krótkiego Vatka?/ czy ktoś kupował Vatka u producenta?
Marzy mi się dla letniego noworodka króciutki,cieniutki Vatek na kangurka. Vatka miałam w życiu jednego - Koirę 4 m, był cudny i cienki wlaśnie. Jeśli nie uda mi się nabyć nic na bazarku, kupię bezpośrednio u producenta, ale jak się okazuje, Koirę mają już tylko 2,5 i 3 m. Czy z 3-metrowego Vatka zawiążę kangurka na brzuchu? Mam 160 m wzrostu i przed ciążą nosiłam rozmiar 36. Czytałam, że oni te wymiary z oboma skosami podaja, więc realnie te 3m to jeszcze ciut mniej...
Jadzia noszona tylko w kieszonce, więc doświadczenia z kangurami nie mam;(
Aha - i czy ewentualnie ktoś miał kiedyś Ravennę? Vatka? Czy jest tak samo/bardziej/mniej cienki jak Koira?
No nikt mi nie odpowie??
A chciałam jeszcze dopytac, czy macie jakieś doświadczenia z zamawianiem Vatków przez stronę producenta, bo nic nie rozumiem, i nie chodzi o język, bo po czesku akurat rozumiem całkiem nieźle. Ale z tego, co widze, oni chcą to wysyłać przesyłką nierejestrowaną- zgłupieli?
Barbareks
19-02-2015, 11:01
ja mam chyba 3,2 czy coś takiego ale jest pożyczony teraz właśnie na wcześniejszego letniaka.. ja bardziej roczniaka w kieszonce i chyba wiązanie pod pupą mi wychodziło.. ale nie pamiętam już tak idealnie.. no i mam teesta.
z krótszego możesz na pewno coś na ramię zawiązać i może coś z dodatkiem kółek?? ale pojęcia nie mam bo nigdy nie praktykowałam :/
zawsze_zielona
19-02-2015, 11:05
Livada miala 3.5 m i pisala, ze dlugie ogony byly przy kangurze. Ona chyba tez ma 160 cm wzrostu. Podobno wszystkie vatki sa cienkie, pasiaki bardziej firankowe niz zakardy.; podobno jest roznica miedzy roznymi palnikami (labiryntami)- Solsbury jest cienkie i firankowe a te zloto-zielone juz mniej. Nad Ravenna sama sie zastanawiam;)
kornflejka
19-02-2015, 11:05
Nie miałamnigdy vatka ale ja kangurka z 3,2 wiążę nakońcówkach ogonów zgirasola i z Didka, a mampodobny wzrost i rozmiar też. Tylko zaraz po ciąży nie próbowałam :)
a może ktoś pożyczy Ci takiego krótkiego vatka Aniu? daj ogłoszenie, a nuż.
tak na czuja, to powinnas spokojnie kangura z tych 3m zawiazac. ja w indio 3,6 ogony przy kangurze mam długasne, za kolana. przy girasolu 3,4 zreszta tez. a ja sporo wieksza od Ciebie jestem;)
edit. nie ten watek:hide:
Hm, hmm, no to sprzeczne zeznania tu widzę - jedni wiążą z 3 m, inni ledwo dają radę z 3,2... Ech... No i co będzie, jak się szarpnę na tego 3-metrowca, i nie zawiążę?;(
Do livady napisałam;)
kornflejka
19-02-2015, 11:36
Hm, hmm, no to sprzeczne zeznania tu widzę - jedni wiążą z 3 m, inni ledwo dają radę z 3,2... Ech... No i co będzie, jak się szarpnę na tego 3-metrowca, i nie zawiążę?;(
Do livady napisałam;)
Z 3m spokojnie powinnas plecak prosty zawiązać :)
edit. Bo to naprawdę kwestia bardzo indywidualna budowy ciała moim zdaniem, miałam pożyczone właśnie od livady indio i tego kangurka to tak na ogryzkach wiązałam. Ale np ja mam dość szerokie ramiona, a przy kangurku to ma spore znaczenie przeciez jak sie chusta rozkłada na ramionach
Plecak to wiem, że zawiążę, ale ja chce koniecznie kangura;)
Ja akurat ramiona mam wąskie i ogółem 'górę' mam bardzo szczupłą. To może jednak zawiążę...
kornflejka
19-02-2015, 11:56
Plecak to wiem, że zawiążę, ale ja chce koniecznie kangura;)
Ja akurat ramiona mam wąskie i ogółem 'górę' mam bardzo szczupłą. To może jednak zawiążę...
To może pożycz najpierw zanim kupisz?
Hmm, o tym nie pomyślałam. może rzeczywiście spróbuję;)