Zobacz pełną wersję : wiązanie na plecach - co zrobić kiedy nie da się usiąść?
Hej, od jakiegoś czasu mam problem z młodą, że buntuje się na plecach, gdy próbuję usiąść. Ewidentnie ją coś uwiera, chociaż próbowałam różnych wiązań, czy śpi czy nie śpi, kiedy tylko schylam się żeby usiąść - dziecior buczy. Jak klęczę - nie, jak klęk podparty tak. Kiedyś mogła normalnie nawet z toalety skorzystać, teraz nie ma takiej opcji - trzeba cały czas stać. Konsultowałam z margeritą, żeby wiązać z kolanami na zewnątrz jak przy siadzie po turecku. Naprawdę, no idea o co cho. :hmm: Tak więc tego, pomocy szukam i oświecenia :-)
Mayka1981
10-02-2014, 20:52
Hej, od jakiegoś czasu mam problem z młodą, że buntuje się na plecach, gdy próbuję usiąść. Ewidentnie ją coś uwiera, chociaż próbowałam różnych wiązań, czy śpi czy nie śpi, kiedy tylko schylam się żeby usiąść - dziecior buczy. Jak klęczę - nie, jak klęk podparty tak. Kiedyś mogła normalnie nawet z toalety skorzystać, teraz nie ma takiej opcji - trzeba cały czas stać. Konsultowałam z margeritą, żeby wiązać z kolanami na zewnątrz jak przy siadzie po turecku. Naprawdę, no idea o co cho. :hmm: Tak więc tego, pomocy szukam i oświecenia :-)
A to nie jest tak, że to wina nie tyle siedzenia tylko pochylania się?
I młoda chciałaby się wyprostować ale chusta ją blokuje?
Wiążesz z łapami na wierzchu czy schowanymi?
A to nie jest tak, że to wina nie tyle siedzenia tylko pochylania się?
I młoda chciałaby się wyprostować ale chusta ją blokuje?
Wiążesz z łapami na wierzchu czy schowanymi?
hej, dzięki za odpowiedz. ręce na wierzchu, ale nie powiem czy problem się zaczął wcześniej czy później jak uwolniłam jej łapki. obstawiam, że jakiś czas po tym jak zaczęłam ją wiązać pod ramionami.
W sumie też z natury się garbię, ale przy siadaniu staram się wypchnąć pupę i cofnąć ramiona.
martekle
16-02-2014, 22:27
oj no bo siadać Ci się zachciało ;)
chodzić matka trzeba, w lewo albo w prawo, wtedy jest dobrze :)
a tak szczerze to nie mam pomysłu, pewnie zmienia się wtedy Twoja pozycja ciała i jej to przestaje pasować i chce korekty