indio szmaragd - mięciutki do usypiania
zara lemongrass - idealna do noszenia przedszkolaka z rana![]()
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl
różowy, wełniany pasiak Natibaby
Starszy Syn (VIII.2006), Córka (I.2009) i młodszy Syn (XI.2011)
http://moje-dzieciaki.blogspot.com/
We are what we think. All that we are arises with our thoughts.
With our thoughts we make the world. Buddha
w mojej wyczekanej ineczceco to utknęła na poczcie i dzisiaj dopiero się znalazła
![]()
A my dziś w tuli![]()
a my na wieczorny spacer śliczną manduce blue velvet wyprowadziliśmy
a my rano w pawiach a po południu w antracycie
Ala i Hania 2009, Ewa 2012
ponieważ Zośka odkrywa jak niesamowitą frajdę sprawia bieganie na spacery ostatnio wychodzimy z kółkową Jungle Drum od Vombati oczywiście. jak się trochę zmęczy to wskakuje hop do chusty, ale tylko na chwilę, żeby odsapnąć, i biegnie dalej![]()
Zoś 2009i... Ktoś 2014
tia. dziś nosiłam w rożku farbowanym.. w przedszkolu komentarz pewnej mamy - zwracajacej się do Franka - kiedy ty zaczniesz sam chodzić?
Franek - przecież chodze
Pani - Ale rano do przedszkola
Franek - Do przedszkola będe chodzić w chuście. Do szkoły będę chodzić na nogach Jestem jeszcze małym dzieckiem i wolno chodzę a jak będę dużym dzieckiem to zacznę szybko chodzić.
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl
a my spacerowalismy po poludniu w zarze oberzynie. nie nosilam juz prawie 2 tyygodnie.....
---------------------------------
Olek _2007 i Emilka_2009
Ucałuj Franka. Mądrze powiedział!
(a to wolno ma kluczowe znaczenie, gdy musi jeszcze zdążyć siostra do szkoły , a matka do pracy. O!)
Julka 2001, Zosia 2007
simon didkowy
a komentarz Franka świetny!![]()
2007, 2009, 2016
no to dodam jeszcze.. pierwsze dwa tygodnie szkoły łaził sam na nogach jak zawsze ( a wcześniej już rok go nie nosiłam praktycznie w ogóle)
ale w zeszły piątek zaczęłam się spieszyć rano ( mam terminowych spraw parę na głowie) i w przytomności umysłu wyjęłam chustę..
teraz sam się rano pyta:mamo - wzięłas chustę? a w szkole ( bo do szkoły idziemy pieszo i po zostawieniu Anki Franc wskakuje mi na plecy) od razu ustawia się w pozycji "doplecakowej" i podpowiada - na nóżce, pod nóżką ( jak wiąże prosty plecak)
Maluch się tak napatrzył jak mama wiązała jego albo uczyła wiązać innych, że sam już wie co po kolei się robi![]()
na szczęście on z tych lekkich - mój 4 latek waży 16 kilo![]()
Aga i Franek - respekt!
Indio natur brown (użyczone, się dogadujemy powoli...)
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
kaszmir natur - po raz kolejny ponoszony w torbie, bo młoda zdecydowanie wybiera samobieżność
![]()
u mnie to samo... aprosas tęcza w wózku czekała...
Ala i Hania 2009, Ewa 2012