Zobacz wyniki ankiety: Jaki stopien dajesz tej chuscie?

Głosujących
125. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1

1 0.80%
  • 2

0 0%
  • 3

4 3.20%
  • 4

14 11.20%
  • 5

106 84.80%
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 230

Wątek: Storchenwiege

Mieszany widok

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez visenna2 Zobacz posta
    Miałam Annę i czerwonego Leona. Anna - bomba. Miękka ale mocna, podatna, łatwo się nią manwrowało.
    Leosiem byłam zachwycona na początku, ale szybko mi się znudził, kolor był zbyt intensywny jak dla mnie. I z perspektywy czasu muszę powiedzieć, że dociągało mi się go nieco gorzej od Anny, był taki "kłaczaty"
    ja miałam wprawdzie Leoska turkusowego i Inke ale mam podobne odczucia.

Leoś stanowczo gorzej niż Inka wypada. choc jest bardziej zwiewny. z pewnością super na lato, bo do tego kolor bardzo zzyskuje latem, ten turkus jest w słońcu bardziej turkusowy nosi w zasadzie bez zarzutu ale to jednak nie było to. myslę, że dla maluchów to świetna chusta z cięzarkiem może być gorzej, choć moja przyjaciółka nosiła 2,5 latka i uważa, że jest bardzo ok.

natomiast Inka to moja miłość. na poczatku jak oglądałam "kobieco immiene" Storcze to Inka podobała mi się najmniej ale jak przyszło co do czego to właśnie w niej się zakochałam

dociąga się super, rewelacyjnie pracuje na skosach, aż sprężyście. jest to z pewnością chusta do zadań specjalnych bo jak się ją zawiąże tak trzyma ale jednocześnie pracuje przy ruchach dziecka. kurcze nie potrafię tego opisać ale naprawdę to niesamowite jak się dostosowuje do noszących i noszonych.

podobno od nowości jest sztywna i trzeba ją łamać, zupełnie tego nie rozumiem , mam nową a dla mnie jest idealna do noszenia, ale w sumie pisałam już gdzieś, że miękkich chust nie lubię i ta jest dla mnie bomba!

z moją 12 kg córa jesteśmy zachwycone!

5 bez dwóch zdań dla Inki, 4 dla Leosia.
    Syn 2006
    Córa 2008
    Syn 09.2014

Chusteryczka Awatar lalika
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Ja się wpisuję w chór zachwytów
    Mam Annę i od dzisiaj Inkę - obie kupiłam używane, według mojej oceny, już złamane, bo nie czuję żadnego oporu przy wiązaniu. Są to chusty, w których każde wiązanie mi "samo wychodzi", 11 kg siedzi stabilnie, a ja nie czuję ciężaru. Nic się nie wrzyna i nie osiada. Nawet jak się pojawi luz, który wymaga dociągnięcia, to, nie wiem jak, ale dziecko mi i tak nie osiada, ja tylko czuję, że pojawił się luz. Jeżeli się rozmotuję w celu poprawienia tego luzu i dociągnięcia, to dziecko i tak siedzi w tym samym miejscu, co siedziało. Noż kurczę, chyba nie ma łatwiejszej chusty w obsłudze
    Czuję się chustozaspokojona tymi dwoma chustami. Powiedzmy, że mam jedną chustę w tonacji czerwonej, a jedną w niebieskiej....z tym, że ta "niebieska" jest też fioletowa

Chustomanka Awatar equidna
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

mam od tygodnia Johannesa, jestem druga wlascicielka, ale chusta jest po jednym praniu, rzadko noszona, no nie zlamana po prostu.
    mam porównanie tylko z wełenką didimosa (w dodatku duzo uzytkowana), i cieżko mi się storcha dociąga niestety. ale nie poddajemy sie i bedziemy probowali zlamac ta chuste.
    Martyna, mama Janka (28.09.2009) i Kuby (19.12.2011)

Chustomanka Awatar moniaaa
    Miejscowość
    Islandia

Domyślnie

ja mam porównianie tylko do bawełnianej pasiastej nati którą znosiłam dobrze i była mięciutka jak jedwab, teraz mam leo bordową i jest po pierwsze piękna, a po drugie nosi wspaniale
    z dociąganiem nie mam problemów, fakt musze to robic mocniej ale nie przeszkadza to przecież w niczym, a nie obsuwa się przy dłuższym spacerze, ani nie luzuje dlatego
    mojego 8 kilowego Adasia wcale nie czuję i jest mi bardzo wygodnie

Gorąco polecam!!

Chustomanka Awatar vatanaya
    Miejscowość
    Tricity

Domyślnie

wiecie co? dalam ulisie na chustomt, szyje sie.... ale inka jest jaka byla i zostanie.

Chustonoszka Awatar Alix

Domyślnie

Ja mam leośka.
    Również jestem zachwycona. Dociąga się bardzo dobrze, jest miękka, same plusy

Chustofanka Awatar bessi
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

ja też mam Leo
    kolor świetny niby mocna zieleń, ale stonowana brązem
    na początku wydawał mi się ciut sztywny (w porównaniu z vatkiem) ale z każdym plecaczkiem jest coraz łatwiejszy w obsłudze

Chusteryczka Awatar marcy
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez garlicgirl Zobacz posta
    ja miałam wprawdzie Leoska turkusowego i Inke ale mam podobne odczucia.

Leoś stanowczo gorzej niż Inka wypada. choc jest bardziej zwiewny. z pewnością super na lato, bo do tego kolor bardzo zzyskuje latem, ten turkus jest w słońcu bardziej turkusowy nosi w zasadzie bez zarzutu ale to jednak nie było to. myslę, że dla maluchów to świetna chusta z cięzarkiem może być gorzej, choć moja przyjaciółka nosiła 2,5 latka i uważa, że jest bardzo ok.

natomiast Inka to moja miłość. na poczatku jak oglądałam "kobieco immiene" Storcze to Inka podobała mi się najmniej ale jak przyszło co do czego to właśnie w niej się zakochałam

dociąga się super, rewelacyjnie pracuje na skosach, aż sprężyście. jest to z pewnością chusta do zadań specjalnych bo jak się ją zawiąże tak trzyma ale jednocześnie pracuje przy ruchach dziecka. kurcze nie potrafię tego opisać ale naprawdę to niesamowite jak się dostosowuje do noszących i noszonych.

podobno od nowości jest sztywna i trzeba ją łamać, zupełnie tego nie rozumiem , mam nową a dla mnie jest idealna do noszenia, ale w sumie pisałam już gdzieś, że miękkich chust nie lubię i ta jest dla mnie bomba!

z moją 12 kg córa jesteśmy zachwycone!

5 bez dwóch zdań dla Inki, 4 dla Leosia.
    kurcze a już myślałam że coś ze mną nie tak że mi też ta sztywność odpowiada i ułatwia wiązanie niesamowicie
    kiedyś miałam tylko alberta i żadnego porównania - teraz wypróbowałam jeszcze bambuska nati i indio bawełniane i storcz wymiata
    zaczynam się zastanawiać czy nie zrobić sobie stosiku z samych storczy
    kocham tą chustę!!!

Chustoholiczka Awatar glo
    Miejscowość
    w podróży

Domyślnie

też mam inkę. długo się zastanawiałam, czy kupić, czy nie, bo dla mnie ta chusta jest dziwna, niby-ładna, a z drugiej strony ma coś drażniącego w tych paskach. Ale kupiłam. Porównanie mam z nati (wełna i kaszmir), hoppem, girasolem i bb. No i inka jest boska (przeboska, jak mówi moja koleżanka). Fakt, mimo łamania wciąż sztywna (przy girasolu, hopie i bb po prostu jak z magla ), ale trzyma jak złoto. Dociąga się ją świetnie, bardzo dobrze niesie, myślę, że wybacza drobne błędy. Ta sztywność nie przeszkadza w wiązaniu, raczej irytuje mnie ze względu na kiepsko układające się ogony.

Chustomanka

Domyślnie

Nie wiem jak to się stało, że nie zrwróciłąm uwagę na ten wątek...

jestem szczęśliwą posiadaczką inki... to moja druga chusta (mam jeszcze indio didka) i jakiś czas temu pożyczyłam indio koleżance i jakoś niespecjalnie za nim tęsknię...

dla mnie inka cudna 10na10...

teraz niedawno mała wyrosła mi z MT a jeszcze nie miałam czasu na uszycie nowego... i na nowo odkryłam inkę i wiązanie 2x... zakochałam się na nowo...

indio wypada kiepsko w porównaniu do inki...

Chustoholiczka Awatar amst
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Weszłam tu, żeby sprawdzić czy nie wymienić mojej inki na coś. No i chyba nie...
    Za dobrze o niej mówicie.

Uprawnienia umieszczania postów