Romeo i Julia przekład Miron Malejki; wyd. Format; premiera: juz jest, wiek: 1+
to tlumaczenie serii angielskiej (wg strony ksiazka jest dwujezyczna), mam nadzieje, ze pojda za ciosem, bo tego jest sporo. i sa swietne![]()
Romeo i Julia przekład Miron Malejki; wyd. Format; premiera: juz jest, wiek: 1+
to tlumaczenie serii angielskiej (wg strony ksiazka jest dwujezyczna), mam nadzieje, ze pojda za ciosem, bo tego jest sporo. i sa swietne![]()
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Tappi. Książka i gra Marcin Mortka; wyd. Zielona Sowa, premiera: juz jest, wiek: ?
w pakiecie Tappi i urodzinowe ciasto, gra, memo. wyglada fajnie![]()
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Sprawdzilam kilka stron wstecz i nie zauwazylam, zeby ktos dodawal ''Rzepke'' z ilustracjami Emilii Dziubak. Moze przeoczylam, bo patrzylam po zdjeciach tak na szybko. Juz jest w ksiegarniach.
A ja nie przyszlam tu tak bezinteresownieZapytac chcialam czy nie wiecie kiedy beda kolejne tomy Pozyczalskich... i czy w ogole beda. Jakos nic nie znalazlam na ten temat.
2009
2012
8 + 2 i ciężarówka
Premiera: czerwiec 2015
15 x 18,50 cm
oprawa twarda
236 str.
kategoria wiekowa 5+
Małe mieszkanie, a w nim – duża rodzina. Mama, tata i ośmioro dzieci: Maren, Martin, Marta, Mads, Mona, Milly, Mina i mały Morten. Trochę im ciasno, za to bardzo wesoło. I tyle się u nich dzieje! Trzeba odnaleźć skradzioną ciężarówkę taty, pomóc babci wrócić do domu, zeswatać Henryka z Huldą Piętro Niżej, ugasić pożar... Ale gdy działa się taką zgraną gromadką, wszystko musi się udać!
Książka ujmująca bezpretensjonalnością, pełna rodzinnego ciepła i poczucia humoru.
To pierwszy z dziewięciu tomów serii o przygodach sympatycznej rodziny: mamy, taty, ośmiorga dzieci i babci. Każdy tom stanowi samodzielną całość. Seria doczekała się norweskiej wersji telewizyjnej i kinowej w latach 70., w której babcię zagrała sama autorka, oraz adaptacji filmowej w 2013 roku.
Dalsze przygody bohaterów 8 +2 i ciężarówka znajdziecie w tomie 8 + 2 i domek w lesie.
http://wydawnictwodwiesiostry.pl/kat...iezarowka.html
Uwielbiamy całą rodzina 8+2 zarówno domek w lesie , jak i ciężarowkę. Wszystkim polecam . Bardzo ciepła opowieść.
Ale w Polsce chyba tylko te dwie części dostępne?
Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012
Blog http://aniaszew.blox.pl/html
z opisu ciezko wywnioskowac, ja bym chyba byla za tym, ze to wczesniejsze wydanie pod zmienionym tytulem. choc tych czesci jest zdaje sie sporo - gdzies czytalam, tylko gdzie?? czytalam gdzies tez, ze dzieci maja inne imiona w tej czesci, ktora wyszla kiedys w serii Cala Polska czyta dzieciom niz te z wydania Dwoch Siostr. i badz tu madry czlowieku![]()
To jest ta sama ksiazka, wlasnie ja przeczytalam. W oryginale jest 8 malych, 2 duzych i ciezarowka.Imiona sa zwykle wymieniane z wiekiem
![]()