Ja też białego tła nie lubię, a faktycznie teraz już wszystkie nowe kolekcje polskich producentów są niemal całe z białym tłem, częściowo pewnie dlatego, że napki też już nie kolorowe, a białe. W sumie rozumiem, że taniej się kupuje setki białych nap i nabija sie też szybciej w jednym kolorze, ale możnaby dla danego wzoru zrobić jednokolorowe ale kolorowe. To takie moje przemyslenia, bo białych nap na np. ciemnej pieluszce też nie cierpię.
A wzory z nowej kolekcji na żywo rzeczywiście ładniejsze. Mam prosiaki i flamingi, są super.
U mnie tez w niektórych chowa się gorzej, ale wystarczy przejechać paluchem po tej gumce przy nóżkach i się chowa.
Agis, serio myślisz, że to o napy chodzi?Że to aż takie kłopotliwe?
![]()
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
Kurde, nie wiem do końca o co chodziale faktem jest że Babyetta i Nappime zrezygnowały z wielokolorowych nap na rzecz białych. Białe napy lepiej prezentują się na jasnym tle niż ciemnym, nie wyrózniają się tak. Szyje pieluchy i wiem, że więcej czasu zajmuje dobranie wielokolorowych niż nabicie w jednym kolorze, poza tym wiem że taniej jest kupować hurtowo jeden kolor niż kombinować z innymi kolorami. Białe tło akceptuje w kilku pieluchach w stosiku, calego takiego stosiku mieć bym nie chciała, ale to ja tak mam, rozpsuta jestem przez handmade
To takie moje gdybania, w sumie dla mnie lepiej że taki trend jest, bo moze się z nałogu wylecze
![]()
Artur 2013, Aurelia 2015, Laura 2020, Olimpia 2022.
Imho białe tło jest bardzo fajne, takie "czyste" - prywatnie bardzo lubię. Białe napki są OK, na każdym tleZa to lubię kolorowe napki w jednokolorowych pieluszkach, np. formowankach bambusowych czy otulaczach
![]()
No widzisz, więc dla ciebie trend z białym tłem jest okMam trochę takich pieluch, są śliczne. Po prostu nie chciałabym całego takiego stosiku, bo byłby dla mnie nudny, a gdy kilka firm ma właściwie tylko wzory z białym tłem to tak stosik by wyglądał. Białe napki są ok na każdym tle, zgoda, ale według mnie na materiale z dominującym np. kolorem niebieskim lepiej prezentują się niebieskie napy. Bardzo podoba mi się ten nowy wzór w paski Babyetty ale białe napki w nim mi nie odpowiadają. To się rozgadałam na temat kolorystyki pieluch
![]()
Chciałam dodać swoją opinię. Pieluch Babyetty posiadam sztuk 4. Plus za kremowy polarek o najlepszej jakości z pieluch, które posiadam. Wzory przepiękne oraz niezawodne (kolorowe jeszcze) napy. Do tego mam oryginalne bambusowe wkłady długi spinany z krótkim. Chłonne i fajne rozwiązanie jeśli chodzi o regulację chłonności i suszenie. Krój i regulacja ok z jednym zastrzeżeniem- w naszym przypadku polar często wyłazi przy nóżkach i chociaż poprawiam paluchem i tak często się wywinie co kończy się przeciekiem. Gdyby były przeszycia, pewnie już dawno mielibyśmy całą kolekcję wzorów.
Posiadam też kąpieluszki. Bez zastrzeżeń, genialne, używane od 3 miesiąca na basenie. Jeszcze trenerki, które już niedługo będą testowane.
Aha, jeszcze podziękowania za częste i fajne promocje.
my wymieniliśmy cały swój stosik kieszonek na kieszonki babyettazgrabne, ładne wzory, fajny polarek
wyglądają na małe ale wchodzą spokojnie też na mojego 2-latka
dzięki tym pieluszkom pokochałam kieszonki bez przeszyć
Nanek 04.10.2012
Gałganek 09.01.2014
welniaste.pl sklep
Wełniaste handmade na FB
na forum:
Wełniaste pieluszki HM
Wełniaste ubranika HM
To jeszcze ja dorzucę swoje trzy groszeW stosiku mam kilka kieszonek Babyetty (dokładnie 6) i dwa otulacze. Z otulaczy jestem bardzo zadowolona - są niezawodne jeśli chodzi o przecieki, system podwójnych gumek działa jak należy. Gorzej jest z kieszonkami. Co prawda polarek jest super jakości i po wielu praniach wygląda niemalże jak nowy, jednak są one bardzo nieregularne jeśli chodzi o krój. Otóż w niektórych z nich polarek chowa się super i raczej nie przeciekają, a w niektórych pomimo prawidłowego zakładania, przeciągania palcami, naciągania gumek itd. często zdarzają się przecieki. W jednej z nich praktycznie nie da się go schować i każde użycie pieluszki kończy się przeciekiem. Także moim zdaniem to na jaką pieluszkę się trafi to loteria. Dlatego trochę się zraziłam do Babyetty, nie mówiąc już o tym, że właścicielka firmy nie odpisała mi nawet na maila, w którym problem jej opisałam i poprosiłam o rozważenie reklamacji tej jednej sztuki...
Tak, ja miałam ten sam problem, na szczęście tylko w jednej kieszonce. Ja doszłam do tego, że to zależy od której strony jest przyszyta gumka, bo można albo ją przyszyć od strony PUL-a albo mikropolaru, już nie pamiętam, która opcja była ta lepsza.
Pisałam do Babyetty i odpisała mi, że "Strona przyszycia gumki, od PULa, czy od mikropolaru nie ma znaczenia. Sprawdzałam to i gumka przyszyta w jednym lub drugim miejscu nie wpływa na wywijanie mikropolarku." - a jednak wpływa
Jeśli bardzo Ci zależy na tych kieszonkach to możesz spróbować przeszyc gumkę i będzie ok.
zróbcie sobie najlepiej przeszycia jak to tylko taki problem
Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)
dokładnie, jak zrobi się przeszycia to będzie meeega wąska pielucha![]()
co do strony przyszycia gumki to też zauważyłam po swoich pieluchach, że to jednak ma znaczenie.
Nanek 04.10.2012
Gałganek 09.01.2014
welniaste.pl sklep
Wełniaste handmade na FB
na forum:
Wełniaste pieluszki HM
Wełniaste ubranika HM
Przejrzałam swoje kieszonki i faktycznie problem tkwi w gumkach. Moja "felerna" kieszonka ma wszyte gumki od strony polarku przez co mam wrażenie, że "wypycha" go na zewnątrz. Za to w mojej ulubionej, nieprzeciekającej kieszonce gumki są wszyte od strony pulu. Coś w tym jednak musi być, dzięki za sugestie!
Aha, Babyetta mi dzisiaj jednak odpisała (może czyta forum), mój mail trafił podobno do spamu i to był powód długiego oczekiwania na odpowiedź więc z kontaktem jest wszystko ok.
Nanek 04.10.2012
Gałganek 09.01.2014
welniaste.pl sklep
Wełniaste handmade na FB
na forum:
Wełniaste pieluszki HM
Wełniaste ubranika HM