Strona 180 z 807 PierwszyPierwszy ... 80130170172173174175176177178179180181182183184185186187188190230280680 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,581 do 3,600 z 16140

Wątek: Ksiazki dla dzieci - także te mniej oklepane

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nalia Zobacz posta
    Jak nówki są, może sa gdzieś literówki czy co...ale nie zauważyłam.
    W "uszkodzonych" nie chodzi o wewnętrzne wady , tylko o jakieś zabrudzenia, drapnięcia po kartonowej okładce, nalepki...
    Też nieraz kupowałam i tylko raz rzeczywiście było coś widocznego (mój największy łup to księga o Astrid Lindgren za 3 dychy w idealnym stanie).
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chustoholiczka Awatar okoani
    Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

Karusku, Nalio - Właśnie czytałam wcześniej wasze opinie i jeszcze kogoś, że te uszkodzenia, to jak nie uszkodzenia i dlatego zaryzykowałam. Co ciekawe po złożeniu przeze mnie zamówienia Muminki i Kasdepke zniknęli z listy Teraz tak sobie myślę, że może i dobrze, że ta wysyłka taka droga, bo pewnie co kilka dni bym coś zamawiała (Karusku - to Twoja wina, bo to Ty w wątku podałaś linka do tych okazji!) :]
    wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez okoani Zobacz posta
    Co ciekawe po złożeniu przeze mnie zamówienia Muminki i Kasdepke zniknęli z listy
    Bo to pojedyncze egzemplarze. Mają niepowtarzalne 'uszkodzenia' - to dlatego
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karusek Zobacz posta
    a widziałyście taką serię z Wilgi:
    http://ksiazkiobrazkowe.blogspot.com...ie-czarow.html
    ?
    są jeszcze Przygody Pinokia i Królewna Śnieżka
    padłam, jak zobaczyłam w Empiku
    cena masakryczna, ale Alicja mnie kusi w arosie
    Widziałam ją ososbiście u koleżanki, jej cóka dostała na urodziny kiedys. Ale Kacper ją olał, a Lidka była za młoda moim zdaniem i bałam sie że jak zacznie wyciagać te ukryte elementy to zaraz je pourywa
    Ksiażka śliczna choć obrazki z deczka makabryczne

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustoholiczka Awatar okoani
    Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez metis1 Zobacz posta
    Mają niepowtarzalne 'uszkodzenia' - to dlatego

Mam nadzieję, że córce książki się spodobają - jak nie teraz, to "za chwilę". Kusi mnie jeszcze zbiór wierszy Chotomskiej i Alicja w krainie czarów+po drugiej stronie lustra. Ale to w sumie może poczekać
    wiosenna córa (2011r.) i zimowa córa (2014r.)

Chustomanka Awatar Nalia
    Miejscowość
    podlasie :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez okoani Zobacz posta

Mam nadzieję, że córce książki się spodobają - jak nie teraz, to "za chwilę". Kusi mnie jeszcze zbiór wierszy Chotomskiej i Alicja w krainie czarów+po drugiej stronie lustra. Ale to w sumie może poczekać
    Alicję kupiłam na prezenty dla znajomych dziewczynek- pieknie wydana, ale jej maja więcej egzemplarzy bo to z końcówki nakładów wrzucone na stronę. Ogólnie na Nk staram sie zaglądac tak rzadko jak się da, bo kusza te niskie ceny na wyprzedaży, oj kuszą, ale przesyłka juz nie...więc jak kupuje to hurtem
    Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)

Chustomanka Awatar Nalia
    Miejscowość
    podlasie :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paskowka Zobacz posta
    Widziałam ją ososbiście u koleżanki, jej cóka dostała na urodziny kiedys. Ale Kacper ją olał, a Lidka była za młoda moim zdaniem i bałam sie że jak zacznie wyciagać te ukryte elementy to zaraz je pourywa
    Ksiażka śliczna choć obrazki z deczka makabryczne
    mnie tez troche ilustracje przerażają...ciekawa jestem jak one w Pinokiu wyglądają...widział ktoś?
    Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Karusku, zmartwic CIe musze - Agnen pisala kiedys o tej ALicji. tylko to chyba dawno bylo. widzialam Krolewne Sniezke w wersji ang. i jakos mnie nie przekonala, mimo, ze moi lubia takie ruchome i interakcyjne ksiazki... ani wizualnie ani tresciowo jesli dobrze pamietam...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karusek Zobacz posta
    a widziałyście taką serię z Wilgi:
    http://ksiazkiobrazkowe.blogspot.com...ie-czarow.html
    ?
    są jeszcze Przygody Pinokia i Królewna Śnieżka
    padłam, jak zobaczyłam w Empiku
    cena masakryczna, ale Alicja mnie kusi w arosie
    Ja zamówiłam Alicję w arosie, dzisiaj powinna dotrzeć paczka. Mam nadzieję, że młodej się spodoba.
    Największe szczęście- moja Hanulka ur. 03.06.2008,
    sprawdziłam swoje BMI, i wyszło mi że jestem za niska...

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

piękna ta Alicja! taka-timo-burtonowska

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

tyko podobno treść jest trochę okrojona
    Największe szczęście- moja Hanulka ur. 03.06.2008,
    sprawdziłam swoje BMI, i wyszło mi że jestem za niska...

Chustoholiczka Awatar modrooczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Hmm, zupełnie nie dla dzieci, ale smakowite: BUW robi kiermasz książek, których z różnych powodów pozbywa się z biblioteki. Czasem są bardzo zniszczone, czasem już maja nowsze wydania a czasem do dalibóg nie mam pojęcia. Ceny od 1 do 3 zł za sztukę. Dużo historii, literaturoznawstwa i literatury po prostu. Wyszłam dzis obładowana, płacą c za wszystko 8 zł.
    Córki: 2004, 2005, 2007 i 2010

Chustoholiczka Awatar murmle

Domyślnie

ach i och w czasach studenckich żeśmy z mężem obładowani wychodzili, a w najbliższy weekend targi historyczne w arkadach kubickiego!!
    Fistaszek jest z nami od lutego 2011

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Wiem, że gdzieś tu było o książeczkach o tematyce świątecznej .. podpowiecie, na której stronie?

Chustoholiczka Awatar murmle
    Fistaszek jest z nami od lutego 2011

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ilonsa Zobacz posta
    Ja zamówiłam Alicję w arosie, dzisiaj powinna dotrzeć paczka. Mam nadzieję, że młodej się spodoba.
    Ilonsa, przyszła? warto się skusić? bo w empiku oglądałam tylko Śnieżkę, na więcej nie miałam czasu i się waham, choć raczej na tak
    2 + 7 (2005-2018)

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A ma może ktoś z Was Boże Narodzenie wyd. Wilga?

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dzięki

Chustomanka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez metis1 Zobacz posta
    Ja kupuję w bonito Jest kilkanascie egzemplarzy, luuuuz!
    aros i bonito to sa ci sami właściciele i jeden magazyn chyba mają, bo te same pozycje po tyle samo egzemplarzy. Jak się skończy w arosie to w bonito też...

J. 2010, W. 2013, A. 2021

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

u nas wyżej wzmiankowana Alicja od dłuższego czasu czeka w szufladzie na Mikołajki - po tym, jak w wątku dopytywałam które tłumaczenie lepsze, doszłam do wniosku, że na razie córce powinno starczyć "smaczkowa" Alicja bajko-grajkowa + skrócona ale za to "interaktywna" timo-burtonowska (szast ) książka, dzięki czemu decyzję w kwestii wyboru wydania pełnego tekstu odłożyłam na później Czy chwyciła mogę napisać za jakieś 2 tygodnie.

Na amazonie można nieco zajrzeć do środka tych książek, przy okazji zobaczyłam i inne ilustrowane przez Zdenka Basica - ciekawe jak duża jest szansa, że wydadzą u nas te z serii steampunk? Jak rzadko w okolicach wątku kusi mnie coś dla siebie, o tyle Poego z tymi ilustracjami to bym sobie chyba nie odmówiła

Z innej beczki - zadziwiające, że na okładkach polskich wydań tych bajek brak nazwisk autorów (są wewnątrz), trudno więc szukać tych książek w polskich księgarniach znając nazwisko Basica, w wypadku "Alicji..." jeszcze do tego jako autora wpisano Lewisa Carolla, wprowadzając czytelnika/nabywcę w błąd, bo nie jest to pełna wersja, ale opowiedziana przez Bogumiłę Kaniewską. Szczegółową i nie nazbyt pozytywną recenzję książki - z dużą ilością zdjęć i z filmikami, znalazłam tu http://pozarozkladem.blogspot.com/20...ie-czarow.html

u nas na tapecie pożyczona z biblioteki "Krowa Matylda", nawet dziś padło "moja ukochana krowa Matylda!", jak ktoś szuka książki dla dzieci 2,5-3,5 (choć i starszym pewnie będzie się podobało), to Matylda powinna się dobrze sprawdzać. Podobają mi się obrazki - pod pewnym względem bardziej pasujące do Nordqvista niż z tej Mamy Mu (sporo drobnych smaczków poukrywanych, kury w rozmaitych konfiguracjach etc)
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Uprawnienia umieszczania postów