Od paru dni używamy otulacza ecodidi z dopinanymi kieszonkami i potrójnymi wkładami bambusowymi. Muszę przyznać, że spisuje się na medal nawet bez lanolinowania W kryzysowej sytuacji zestaw ten wytrzymał ponad 4 godziny bez żadnego przecieku, choć zarówno wkład, jaki i sama kieszonka były mokrzuteńkie. Otulacz w środku był troszkę wilgotny, natomiast na zewnątrz suchuteńko. Wkłady potrójne rewelacyjne - mega chłonne.

Cytat Zamieszczone przez montmorency Zobacz posta
a na takiego pulpecika z grubiutkimi udkami to taki otulaczyk wełniany ecodidi będzie dobry? nie będzie uciskał nóżek?
Mój synek ma konkretne udka i nic mu się nie odciska, co jest naprawdę rzadkością

Cytat Zamieszczone przez oli-vka Zobacz posta
Czy obecne otulacze ecodidi nadają się na noc i zakryją wszelkie formowanki? Bo na bazarku kupiłam niby otulacz ecodidi OS, ale okazał się malutki Sprzedająca mi osoba mówi, że takie były kiedyś szyte. Na noc na pewno się nie nadaje, bo ledwo przykrywa formowankę rozmiar "S"... Czy ktoś mógłby mi podac rozmiary obecnych otulaczy (gł. szerokość w kroku)?
Zmierzyłam i otulacz ma w kroku ok. 17 cm, po praniu. Nie wiem jak z innymi formowankami, bo takowych na razie nie posiadamy, ale spokojnie przykrywa całą formowankę ecodidi z wkładem, która ma w kroku ok. 15 cm.