Elmer tak - bardzo polubili oboje u nas2 i 4,5 latek
Petsona też 4,5 latek bardzo dla młodszego jeszcze za trudna
Elmer tak - bardzo polubili oboje u nas2 i 4,5 latek
Petsona też 4,5 latek bardzo dla młodszego jeszcze za trudna
synek lato 2008synek wiosna 2011
Nie wiem czy było, bo wchodzę tu nieregularnie (choć ewidentnie jestem uzależniona od kupowania książek dla dzieci), u nas ostatnio na tapecie jest "Książka o Hani" Wandy Ottenbreit.
Taka mocno baśniowa, troszkę zalatuje myszką, bo napisana bodajże w latach 40-tych, ale moja pięciolatka uwielbia. Czytamy po rozdziale przed snem i mnie w sumie też wciągnęła, więc polecam![]()
Elmera mamy, czasem czytamy, ale jak sama sięgnę. A Felek i Tola, napiszcie coś więcej, interesująca dla Waszych trzylatków? W recenzjach rozbieżne informacje co do przedziału wiekowego. Warto kupić? Do listy dopisałam Rwetes i Nusię i bracia łosie, choć nie wiem czy dobrze, w przededniu pojawienia się rodzeństwa
A i Paddingtona w ogrodzie, mamy, ale....jakoś ciężko mi się to to czyta.... nie mam pojęcia dlaczego
A muminkowe "Co było potem?"
Ostatnio edytowane przez ania mania ; 24-02-2013 o 18:59
Tymek 30.05.2010
Luśka 13.03.2013
Saszka 20.07.2015
2011 [*] 2012 [*] 2014 [*]
zdecydowanie, oboje moi uwielbiaja. podobno ma wyjsc nastepna - kto pocieszy maciupka, tylko nie wiadomo kiedy.
Billy wyd. eneduerabe tez jest swietny.
obrazkowe ksiazki Astrid Lindgren wyd. Zakamarki - jakze moglam zapomniecLotte na rowerze umiem chyba na pamiec w tej chwili
wszystkie Lotty, dzieci z Bullerbyn, Emil jakos mniej chwycil...
Pomelo i Yeti Zakamarkow (obie tez z tych na pamiec)
jak lubi Mame Mu to swietna jest tez Krowa Matylda na czatach - tylko w niej jest malo tekstu. za to ilustracje
na pewno sobie jeszcze o czyms przypomne
edit: Kamyki Astona - malo tekstu, ale to chyba moja ulubiona ksiazka dla dzieci, cudna jest![]()
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Dziękuję bardzo bardzoLottę na rowerze też bardzo lubimy. Mówisz Natalo, że pozostałe też warto, to pewnie dorzucę tę wiosenną, o wesołej Lottcie. Uzupełniam koszyk i już nie mogę się doczekać, pod tym względem jestem jak dziecko
.... potwornie niecierpliwa. A czy Petsony są faktycznie tak fatalnie przetłumaczone? Męczycie się przy czytaniu?
A zimowe Dzieci z Bullerbyn odłożyłam do szafy, w tym roku Olle i o zimie wyparły wszystko inne. Będzie czekała na przyszłe święta.
Tymek 30.05.2010
Luśka 13.03.2013
Saszka 20.07.2015
A to znacie ?
http://www.legolas.pl/9788393383108/...li-Afryke.html
Książka o Hani bardzo interesująca, ale wydaje mi się być za bardzo na wyrost.
Ostatnio edytowane przez ania mania ; 24-02-2013 o 19:53
Tymek 30.05.2010
Luśka 13.03.2013
Saszka 20.07.2015
Oglądałam dziś to:
http://www.empik.com/nacisnij-mnie-t...3728,ksiazka-p
Bardzo fajna pozycja. Może nie do czytania, ale do nauki koncentrowania się. Dziecko samo może ją sobie "czytać". Rewelacja dla 2-3 latków.
Dostępne od ręki
Moje włóczkowe- nowa odsłona
Moje włóczkowe wolne chwile - galeria zdjęć
A. IV 2008 i B. VII 2014
No dobra, mam za dużo w koszyku. Muszę brutalnie coś wyrzucić ;/
Rwetes w ogrodzie.
Co było potem?
Nusia i bracia łosie.
Co wg Was może poczekać?
Ostatnio edytowane przez ania mania ; 24-02-2013 o 20:24
Tymek 30.05.2010
Luśka 13.03.2013
Saszka 20.07.2015
Wygląda ciekawie.
a czy tam jest też jakiś tekst?
Pytam, bo niestety z Polski raczej sobie nie zamówię, ale znalazłam taką na amazonie w wersji francuskiej i zastanawiam się czy jej nie kupić dla mojej młodszej pociechy
Mój francuski powoli umiera śmiercią naturalną, ale jeśli nie trzeba jej w ogóle czytać (albo minimalnie), to pewnie bym się skusiła
![]()
Dostępne od ręki
A. IV 2008 i B. VII 2014
Tam sa raczej polecenia typu: Naciśnij żółte kółko.
Naciśnij żółte kółko 3 razy.
Naciśnij czerwone kółeczko (wtedy jest kilka kółek na stronie).
Obróć książeczkę w prawo.
Zdmuchnij wszystkie kółeczka na brzeg kartki.
Potrząśnij książeczką, żeby kółeczka spadły (wtedy są narysowane na górze i na następnej stronie już są na dole - po tym potrząśnięciu.
Generalnie tam sa same kółeczka w różnych kolorach i konfiguracjach + krótkie polecenia.
Na każdej stronie coś nowego. Znajomemu dziecku poleciła książkę logopeda jako pozycję terapeutyczną. Teraz ten chłopczyk ma 3,5 roku, "czyta" ją już ponad pół roku.
W polskiej wersji na jednej stronie jest polecenie po polsku, a obo po francusku (tak mi się wydaje, że po francusku).
MamaLiKa, ja na pewno będę coś w empiku zamawiać z odbiorem osobistym. Mogłabym Ci z kompletem wysłać, gdybyś coś chciała.
Ostatnio edytowane przez magnus ; 24-02-2013 o 20:25
Dostępne od ręki
A. IV 2008 i B. VII 2014
Dziewczyny, warto kupić baśnie Natalii Usenko (wydawnictwo Sara)? Ilustrację przepiękne, a jak z treścią? Ma je ktoś?
Styczniowy Staszek (2009), lutowy Tadek (2011)
Moja dłubanina
Dostępne od ręki
A. IV 2008 i B. VII 2014
synek lato 2008synek wiosna 2011
Mam, tylko daleko, i Pana Kuleczkę mamy właśnie z biblioteki. Dziewiąty miesiąc ciąży skutecznie utrudnia wyprawy. Zaraz po rozwiązaniu pewnie też nie będzie łatwiej.
Tymek 30.05.2010
Luśka 13.03.2013
Saszka 20.07.2015
Rwetes i Nusia - jesli patrzec po moim mlodszym...
a mnie kolejne rzeczy przyszly do glowy - moze na kiedys sie przyda...
- Harold
- Zakamarkowa Mela
- obrazkowe Muminki Wilgi (http://www.wilga.com.pl/wilgasearch) - dla 3-latka to chyba Urodzinowy guzik i Otworz okienko...
Nacisnij mnie jest swietna, za to nowy Tullet Turlututu mnie rozczarowal- bo jest gruby i spodziewalam sie duzo "akcji" - a tam sa takie mini opowiastki i malo tych rzeczy do robienia w sumie. ale chlopaki mimo to zadowoleni. w babarybie sa tez angielskie wydania Tulleta (malo, ale sa http://babaryba.pl/sklep/index.php?d...tullet&x=0&y=0) moi lubia wszystko co mamy![]()
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
O tak, Mela bardzo sympatyczna, mamy biblioteczną i się podoba. Piszcie, piszcie dziewczyny. Wasze podpowiedzi są bezcenne. Kupiłam wierszyki domowe Rusinka i nie wiem...leżą na górnej półce i czekają... z poezją, szczególnie współczesną, chyba niestety mi nie po drodze.
A opowiastki Beatrix Potter od jakiego wieku?
EDit: Jeżu kolczasty.... jakie to DROGIE!
i odszczekuję co pisałam o wierszach Rusinka, fajne to toMożna się uśmiechnąć.
Ostatnio edytowane przez ania mania ; 26-02-2013 o 13:30
Tymek 30.05.2010
Luśka 13.03.2013
Saszka 20.07.2015