Pokaż wyniki od 1 do 20 z 43

Wątek: pieluchy wielo a owsiki

Mieszany widok

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sznurka Zobacz posta
    swoja drogą, jak widzę taki temat to od razu myśle ze nigdy wiecej pieluch z bazarku
    cos w tym jest

Chustomanka
    Miejscowość
    miasto spotkań

Domyślnie

poschizowałam się teraz mocno, szczerze, jak mogę sprawdzić czy moje dziecię ma "pinwormsy"

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

Jadzia miała owsiki pod koniec pieluchowania, wszystko, co było, wyprałam w 95 st. Wszystko, łącznie z otulaczami pulowymi, przeżyło bez szwanku.

Chustofanka

Domyślnie

Moje dziecko nie miało co prawda na szczęście owsików i mam nadzieję,że mieć nie będzie,ale też mam swoje spostrzeżenia na temat prania pieluch daję tyle proszku co zawsze,tyle samo Vanisha i płynu do płukania piszą,że nie wolno ale mnie się z pieluchami nic nie dzieje.Dobrze chłoną nie ma przecieków,tyle że po wyjęciu z pralki ładnie pachną,piorę z rzeczami nas wszystkich(choć przewaga jest tetry,otulaczy i kieszonek)jak gdzieś zobaczę tłuste plamy dodaję do proszku trochę płynu do naczyń i się odtłuszcza piorę zawsze w 60stopniach nie próbowałam wyżej,ale widzę,że te mnóstwo zakazów jest zwyczajnie bez sensu poza tym pieluchy są dla dziecka nie na odwrót i jak się zniszczy to trudno.Ja sobie nie wyobrażam,by mi pieluchy nie pachniały,plamy po kupce zapieram przed wrzuceniem do pralki mydłem marsylskim i po wyjęciu z pralki wszystko jest czyste.

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

My sprawdzalismy dzis w nocy czy Blanka ma. O drugiej poszlismy z Czesławem i latarką i zajrzelismy do tyłka. Blanka sie strasznie wkurzyła.
    A rano przylepiłam tsme do tyłka by sprawdzic czy są jaja. I pod mikroskop.

Nie ma ani jednego jaja.

Owsików nie ma.
    Z resztą sie nie drapie...

Mój maż jest wprost zawiedziony.

Chustofanka

Domyślnie

Nie zazdroszczę w dzieciństwie miałam i takie gorzkie ochydne wielkie piguły na to dostawałam.Chyba największe zagrożenie jak dziecko chodzi do przedszkola czy żłobka,ja siedzę w domu z najmłodszym to i trzylatkę upilnuję po co mam płacić za opiekę którą moge sama sprawować,u nas nawet lipa miejc nie ma.

Chustomanka Awatar jadorota
    Miejscowość
    Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylvetta Zobacz posta

Mój maż jest wprost zawiedziony.
    Dorota i trzech muszkieterów '03, '05, '11

Domyślnie

Wiem, że temat jest stary, ale może mi jeszcze pomożecie Co zrobić z wełnianymi otulaczami, jeśli muszę przeleczyć obu synów na owsiki? Wprawdzie u tego, który nosi pieluchy, nie znaleziono owsików, ale wiadomo, higiena dotyczy całego domu.

Chustoguru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cyberkot Zobacz posta
    Wiem, że temat jest stary, ale może mi jeszcze pomożecie Co zrobić z wełnianymi otulaczami, jeśli muszę przeleczyć obu synów na owsiki? Wprawdzie u tego, który nosi pieluchy, nie znaleziono owsików, ale wiadomo, higiena dotyczy całego domu.
    wełniane otulacze możesz wygotować tzn. podgrzać je do wysokiej temperatury i zostawić do wystygnięcia (nie płukać bo niższa temperatura spowoduje że się skurczą) a i jeśli mają różne kolory to najlepiej każdy oddzielnie bo w wyższej temperaturze może puścić kolor i się pofarbują

Chustofanka

Domyślnie

A ja ostatnio zgłębiając temat robaków u dziecka, doczytałam się, że schowane na 30 dni nawet bez gotowania jaja giną, bo nie mają żywiciela.

Chustomanka Awatar sznurka
    Miejscowość
    Puszcza Knyszyńska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylvetta Zobacz posta
    cos w tym jest
    dzięki, myślałam ze tylko ja jestem psycholem;]

Uprawnienia umieszczania postów