Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 61

Wątek: Lenny Lamb czy Nati?

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

jesli pasiaka, to może być i nati. innych natek nie polecam, bo to wielka niewiadoma i loteria, kłopoty z praniem, etc.
    a nowe bawełny LL wcale nie sa twarde. i nie ustepuja paskom Nati, o nie.

bambusa początkującym nie polecam, bo to trudniejsze w obsłudze niż bawełna.

do hoppa nie warto dopłacać. chyba, że kolor któryś Cie uwiódł. wtedy wiadomo, się nie dyskutuje. natomiast dla metki, szkoda pieniędzy. nie sa lepsze od Nati czy nowych LL.

podsumowując: wybrałabym LL, a przy wiekszym budżecie girasola
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chustonoszka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mama lucki Zobacz posta
    ja kupiłam zmłamaną nati. pierze się normalnie, nosi się super. była dużo noszona i jest mięciutka. i widze, że nawet ktoś sprzedaje tu taką samą jak ja mam http://chusty.info/forum/showthread.php?t=60709
    i za fajną cenę- kupowałam za podobną
    Dzięki za podpowiedź. Kolor faktycznie śliczny, jednak zielenie nie dla mnie. Ale dzięki za pomoc. Jak jeszcze trafisz na fajną ofertę, to podeślij . Ja też będę tam zaglądać, bo cena faktycznie jest dobra.

Chusteryczka Awatar truscaffka
    Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez silver Zobacz posta
    za to nati trudniej... wyprać.
    Cytat Zamieszczone przez Eyja Zobacz posta
    jesli pasiaka, to może być i nati. innych natek nie polecam, bo to wielka niewiadoma i loteria, kłopoty z praniem, etc.
    ej, o co chodzi z tym praniem nati? bo nie bardzo wiem w czym rzecz...plamy gorzej schodza? mechaci się? rozciąga?

a ja też polecałabym Girasole tak naparwdę i storche
    Doradca noszenia [/FONT]ClauWi® po kursie zaawansowanym
    Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/
    Szkoła noszenia TULIPANNA - http://www.tulipanna.pl/
    Stowarzyszenie "Poznań w chuście"

Mama Zosi (04.2007), Zuzi (02.2009) i Justynki (04.2013)

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez silver Zobacz posta
    za to nati trudniej... wyprać.

to prawda. można przeczyć czasem szok po wyjęciu z pralki.

jako fanka Storczyków (Storchenwiege) polecam je całym sercem

ale na pytanie LL czy nati - odpowiadam LL!

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez truscaffka Zobacz posta
    ej, o co chodzi z tym praniem nati? bo nie bardzo wiem w czym rzecz...plamy gorzej schodza? mechaci się? rozciąga?
    alez prosze truscaffko przepis na pranie by Nati
    post 424
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

o mateńko... przeczytałam teraz przepis.
    dobrze, że nie doszedł 1ego kwietnia. niewiarygodny!!!

Chustonoszka

Domyślnie

Dziękuję Wam bardzo za porady, jednak nie do końca z nich skorzystałam . Jednak po Waszych komentarzach zaczęłam jeszcze przetrząsać opinie innych chust, które polecałyście. I zdecydowałam się na Girasol. Udało mi się upolować nową w niezłej cenie na all. Także już do mnie idzie. Dziękuję Wam za pomoc.

A tak na marginesie jestem bardzo niegrzeczna i się nie przedstawiłam. Także zmykam na wątek powitalny .

Chusteryczka Awatar ostroszyc
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

I super! Girasole są magiczne
    Mały B: 2009
    Mała T: 2012

Chusteryczka Awatar cynthia

Domyślnie

nooo to był dooobry wybór )) miłego noszenia!!!
    Poznań w chuście zaprasza!!!

Chustomanka Awatar jadorota
    Miejscowość
    Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tyrtkowa Zobacz posta
    Dziękuję Wam bardzo za porady, jednak nie do końca z nich skorzystałam . Jednak po Waszych komentarzach zaczęłam jeszcze przetrząsać opinie innych chust, które polecałyście. I zdecydowałam się na Girasol. Udało mi się upolować nową w niezłej cenie na all. Także już do mnie idzie. Dziękuję Wam za pomoc.

A tak na marginesie jestem bardzo niegrzeczna i się nie przedstawiłam. Także zmykam na wątek powitalny .
    Girasol rulez. Właśnie zbieram na rainforesta. Chociaż miałam nati używane i też je sobie chwalę. No ale girasol, nie dość, że koory jak z bajki, to jeszcze miękkie i ładnie się dociągają. TO dobry wybów. A jaki kolor upolowałaś?
    Dorota i trzech muszkieterów '03, '05, '11

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Mi się wydaje, że nowe bawełny LL są twardsze niż Nati (miałam jedno i drugie). Bambusa LL nie dotykałam, więc trudno mi powiedzieć. Mam za to low-cotton Nati i to fajna szmatka na teraz.

Na lato dobrze sprawdzają się bambusy, bo są przewiewniejsze niż 100% bawełna. Z drugiej strony bawełna jest bardziej uniwersalna, a piszesz, że takiej chusty potrzebujesz. Jeśli nie motałaś wcześniej, kup na bazarku coś złamanego, bo nowa bawełna potrafi wykończyć .

Chustonówka Awatar rudabolek
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Mam ten sam dylemat LL czy Nati czy tam opinie i w sumie jest pół na pół, chyba trzeba po prostu wybrać jedną i kupić

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

teraz nowiutkie bawełniane LL są cienkie i mięciutkie, więc gorąco polecam. Stare LL były dechowate. Nati pasiaczka 100% bawełny nigdy nie miałam, więc nie porównam. Pewnie teraz obie są takie same, po prostu trzeba wybrać taką która sie spodoba
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustofanka

Domyślnie

Ja mam starszego LL i na samym początku był twardy, ciężko było dociągać, węzeł olbrzymi wychodził. Męczyłam się 2 miesiące z motaniem, ale dopiero potem doczytałam, że przydałoby się chustę złamać, to posiedziałam na niej kilka dni, wyprałam (drugi raz), wyprasowałam z parą, zamotałam kilka razy i moje zdziwnienie - chusta zrobiłą się jakby cieńsza, miękka i węzeł już o wiele mniejszy, dociąga sie już bezproblemowo

tez miałam dylemat czy nati czy LL - trafiłam na okazję na allegro i kupiłam LL (nówka za 50% ceny) i jestem zadowolona. Nati nie miałam okazji próbować...
    Dobrochna 19.06.2008 i Jeremi 07.03.2012
    w wolnych chwilach siedzę między włóczką a szydełkiem

Chustonoszka
    Miejscowość
    Myślenice

Domyślnie

Ja mam pasiaka z nati. niestety nie porównam bo to moja pierwsza i jedyna chusta. Ale bardzo ją lubię. Nie wymagała złamania. Od razu po wyciągnięciu z pudełka była mięciutka, i dobrze mi się dociągała.
    Basti 07.08.2009
    Jako 08.11.2011
    Marti 13.11.2015

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków / Nisko

Domyślnie

Ja od niedawna jestem rozkochana w Hopku i to będzie moja chusta na lato - mam zwykłą, a wydaje mi się naprawdę cieniutka. Niewiele używana, a mięciutka i łamać nie trzeba, nie wiem czy to mój egzemplarz, czy wszystkie tak mają.
    Gdybym miała polecić znajomemu coś z tych trzech, to zdecydowanie Hoppediz.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez modrooczka Zobacz posta
    A ja właśnie z bambusem LL nie umiałam się dogadać. No ale nie mam porównania bo nie miałam bambusa z Nati.
    Bambus naturalny z Nati (nie wiskoza bambusowa )- cudo !

Miałam nówkę, zaraz po wypraniu i wysuszeniu motałam z lękiem a w miarę dociągania, micha mi się sama coraz szerzej cieszyła.

Cudnie dociągający, jeżeli Piter był motany bez wygibasów; bo On lubił zawsze łapać różne pozy, co Mu zresztą zostało - bez konieczności poprawiania wiązania-cudo !

... ależ za nią tęsknię ...

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Chustofanka Awatar koniczynka
    Miejscowość
    Stanowice

Domyślnie

podepne się nie do końca na temat ale doradzcie mi czy jeste sens kupić girasola dla 10kg dziecka? poniesie go czy lepeij odpuścić?

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Ja się z Girasolem żadnym nie dogadałam. Jakieś mało delikatne toto...

A co do LL - nie wiem, co macie na myśli przez nówki, ale moja bawełniana nówka, kupowana w grudniu 2010, omal nie zniechęciła mnie całkiem do chustowania. Do tej pory nie określiłabym jej mianem miękkiej i nie wymagającej złamania.

Firmę LL bardzo lubię - mam i bawełnę, i bambusa, i wełnę, ale uważam, że dla osób, które dopiero zaczynają, Nati ma przyjemniejsze do motania chusty - przynajmniej te bawełniane. Trochę inaczej jest z bambusami, bo tutaj łatwiejszy w wiązaniu jest jak dla mnie LL.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Pay007 - "nowe" mają chyba z miesiąc

Uprawnienia umieszczania postów