a wiesz właśnie myślałam nad tą tetrą ( kupiłaś tę która jest określana jako surowa?) Szkoda tylko, ze to nie są kwadraty bo te łatwiej się składa![]()
tak, surowa. Jest 80x 80, taką kupowałam ale muszę się przyjrzeć czy po wielu praniach nadal jest kwadratowa
http://www.krainapieluszek.pl/index....product_id=604
aha, faktycznie. Ja teraz dostałam nowe i są mniej kwadratowe niż poprzednie ale ja mam jedną metodę składania i mi to nie przeszkadza w ogóle. I w ogóle te nowe są nieco inne niż te starsze...nie pamiętam już czy te stare też takie były na początku. Muszę poczekać kilka prań.
Jak składasz w prostokąt to ten nie-kwadrat ujdzie ale jak jakiś inny system to faktycznie może być trudniej.
na minus. Ale wydaje mi się, że tamte stare też takie były na początku, nie mogę sobie przypomnieć na 100%.
Chodzi o to, że stare wyglądają jak np IV, włókna są 'ubite' i gładkie. Nowe mają jakby bardziej luźne nitki...nie wiem jak to opisać, przypominają zwykłą białą tetrę choć są grubsze w dotyku. Przez te 'luźne' nitki są bardziej miękkie ale i mniej chłonne, sik szybciej przelatuje i pielucha się 'zbija' w kroku. Stare (tzn prane kilkanaście razy) mają te nitki już 'ubite' przez to bardziej chłonne, lepiej się trzymają otulacza (używam tylko do Flipa), są sztywniejsze i przez to nie zbijają się w kroku. Nie wiem czy wiesz o co chodzi![]()
Ale poczekajmy z tydzień-dwa, bo na razie nowe prałam dwa razy, więc dajmy im szansę.
Bo gramatura IV to góra 100g. Ja też poluję na niebieloną Sandrę, na pewno kupię
Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)
mówicie o tej kioko???
toż chyba formowanki praktyczniej wychodzi za ta cenę
http://www.pieluszkarnia.pl/product-...lor-1-pak.html
a tą galiano gdzie teraz dostać??
aginia ja też ostatnio tetra + otulacz wełniany najlepiej lubię. Trzeba częściej zmieniać ale nie przeszkadza mi to.
Mam IV 75g i kikko bamboopiorę w 60 stopniach niestety i kikko się trochę pokurczyła ale jest chłonna a to najważniejsze
i używam jej tez jako wkładu do kieszonek. IV nie są takie chłonne ale też je lubię. Szczególnie jako przykrycie podczas snu jak jest gorąco
Pieluszka sandra niebielona bardzo mnie zaciekawiła. Kupiłabym też na próbęTylko boję się że po wielu praniach może zrobić się szorstka a kikko i IV nadal ok.
baryłka ja kikko mam takie:
http://www.pieluszkarnia.pl/product-...owe-3-pak.html
Ostatnio edytowane przez bianka2009 ; 20-06-2011 o 12:06
ja też mam ten trójpakKikko jest świetna, ale po tym jak się skurczyła nadaje się już tylko do składania w prostokąt, a ja do wełniaków używam tetry składanej w trójkąt, dzięki czemu udaje mi się uchronić wełniaki przed wiadomo czym
Może tetra TETRO spełniałaby moje wymagania ( kwadrat, chłonna, można prać w 60)???
Wyciągam bo szukam tetry. Dobrej, najlepiej nie bielonej no i nie takiej żeby musiała pół domu sprzedać żeby kupić 30 sztKraina pieluszek nie ma takiej ilości
![]()
Anto 25.08.2008
Zosia 24.10.2011
Fasolka Listopad 2019
Gdzieś widziałam Kikko niebieloną. Cena atrakcyjna.
Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)