Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 33

Wątek: U mnie w kurniku

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie U mnie w kurniku

Otwieram nowy, zeby demonce watku nie zasmiecac OT-em, spamem i piórami No i zeby sie pochwalic naturalnie!
    W kurniku mam obecnie cztery kury; pierwszy byl ptaszor petrolowy, jako ze kocham wszelskie morskie odcienie. Nie bylam fanka ptakow, ba, ze zdumieniem czytalam zawsze te wszystkie achy i ochy nt tych chust, a ogladane zdjecia przywolywaly na mysl cepeliade i babcina kape na wersalke, z czasow gdy bylam mala dziewczynka i spedzalam wakacje na Pomorzu. Serio, wzor byl podobny!
    No ale gdy pojawily sie zapowiedzi volks-Pfauen, stwierdzilam ze przyjrze sie temu paskudztwu z bliska.
    Paskudztwo przylecialo, zatrzepotalo skrzydlami, owinelam sie i zakochalam. Choc ciagle byla to jeszcze milosc ostrozna, bo JEDNAK te ptaki wcale nie wydawaly sie miec wiele wspolnego z opiewanymi....poza wzorem rzecz jasna.
    Pozniej nastapil 27 grudnia 2010, do kuchni idac spelniac los kobiety polskiej, zerknelam w komputer i przypadkowo kupilam czarno-biale pawie ktore w liczbie az 19 sztuk Didek wyprodukowal, o czym zreszta nie wiedzialam, myslac ze to taka kolejna ptasia wariacja masowa, tyle ze niezapowiedziana.
    Ptaszyska przylecialy 31 grudnia i wowczas wybuchla milosc namietna. Calkowicie, zupelnie inna jakosc i pod kazdym wzgledem insza inszosc niz volks-Pfauen burgund czy petrol. Cieniutkie, lejace, jedwabiste, szerokie diabelsko, no cud miod malina!
    Szarosc takze mi baaaardzo odpowiadala!
    W tak zwanym miedzyczasie nabylam od Agut ptaka burgundowego celem oskubania go z pior, bowiem zamarzyly mi sie pawie w kolorze naturalnym/kremowym/bialym/ecru-jak zwal, tak zwal.
    Burgunda poddalam takim samym torturom jak karminowe lniane rybki (ktore odbarwily sie przyzwoicie), i splynelo to po nim jak po, nie przymierzajac, kaczce. NIC, NULL, NADA. No moze odrobine ciemna nitka puscila tak, by leciutko zabarwic biala...ale nie wiem, moze mi sie tylko wydaje. W kazdym razie chwilowo nie wiem, co czynic z nimi dalej i czy w ogole jest sens-bo moze sie okazac, ze tych krogulcow w ogole oskubac sie nie da...?
    Na oslode za to pare dni temu dziewczyna z NM sprzedala mi swoje nowiuskie, trzymane w pudelku od chwili produkcji, czarno-biale pawie z 2007 r. Konto PayPal zaskwierczalo z bolu, ale co tam...jak mowi Joseph Murphy, kierujemy nasza podswiadomoscia , wiec powiedzialam sobie, ze konto odzyje i wytrysnie gotowka znow, a moje szczescie pozostanie niezmacone.
    Ptaszysko przylecialo ze slonecznej (no, moze nie o tej porze roku) Hiszpanii dzis; otworzylam pudelko i niemal przezylam tantryczny orgazm (przepraszam za wyrazenie co wrazliwsze). Dlaczego, tlumaczyc posiadaczkom nie musze....a ze chwilowo jescze slow znalezc nie moge, wklejam kilka zdjec zawartosci kurnika.

ptaki na grzedzie:

ptaki dziobiace ziarno:

szaraczek 2010 i bialasek 2007 cos robia razem...moze bedzie przyrost populacji?!

a tu juz dumnie preza razem piers -na stronie czarnej:

i bialej:

acha, plan byl taki, ze gdy przyfrunie paw 2007, to go farbne...na szaro moze? ale przylecial i okazalo sie, ze w stosunku do grudniowego 2010 jest niemal bialy, wiec obydwa zostaja w swoich naturalnych barwach. i nigdzie sie nie wybieraja!

...a ze dokupilam kolejna kure, 50% czerwony len, dokladam dokumentacyjna fotke:

i jest to jak na razie najwiekszy, najbardziej agresywny przywodca stada

Ostatnio edytowane przez green_naranja ; 06-02-2011 o 00:00

Chustomanka Awatar sheep

Domyślnie

piękności
    aż normalnie miałabym ochotę zakraść się w przebraniu liska do tego kurnika

Chustoholiczka Awatar Bonita
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

Padłam.... i podziwiam. Pawie podobają mi się coraz bardziej
    Basia 29/08/2009 Jacuś 15/08/2012

Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
    ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
    Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]

demona
    Guest

Domyślnie

Piekny drób.
    Jak dla mnie rocznicowe rządza!

Chustofanka

Domyślnie

Mi się najbardziej stare podobają. Na pierwszy rzut oka widać jak są pięknie gęsto utkane z cienkiej nitki. To zupełnie inna klasa.
    syn i córka: I.2003, córka: IX.2005, syn: IX.2008

Chusteryczka Awatar tsumiko

Domyślnie

Ech tesknie za swoimi czarno-bialymi.......cudne byly!Fajne fotki i uwielbiam jak piszesz
    Iza,mama Mikolaja (czerwiec 2008) i Leny (czerwiec 2010)

tsumiko w kuchni

Chustomanka Awatar horpyna
    Miejscowość
    Zielone Płuca Polski

Domyślnie

jam nie pawiowa (póki co) ale białe podobają mi się najbardziej
    Gabuszka (02.2010) i Wituś (02.2013)

Chusteryczka Awatar ostroszyc
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Ja nie kumam co w tych kurach pięknego ale życzę Ci rozmnożenia stada bo czyta się o nim pięknie

Chustomanka Awatar ledunia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Mi się podobają szaleńczo wszystkie, ale nawet nie marzę - już ich mieć na pewno nie będę
    Tylko jakoś nie mogę skumać: szare i białe, które są które? Bo jak patrzę to te zdjęcie "szaraczek 2010 i bialasek 2007" - to szaraczek to ten na górze? Wygląda na bielszą...
    Tak czy siak gratuluję kurnika i życzę rozmnażania.

Chustomanka

Domyślnie

Pisałam Ci, że jesteś aniołem ale to pawie pióra

OT Donoszę, że do nandu urodził się wczoraj o 21.50 tyci Chuścioszek (2700g, 50cm).

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie

dzieki dziewczyny za zerkniecie
    ledunia, szaraczek to ten bardziej szary oczywiscie (z 2010)-jest wyraznie ciemniejszy niz jubileuszowy...

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Super zdjęcia. Piękne stadko.

Wszystkie te rocznicowe pawie taaaaak chwalą, a trzeba było Was dziewczyny niemal wołami ciągnąć, żeby któraś raczyłą spróbować i przekonać się do tego, ze to super chusta.
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Chusteryczka

Domyślnie

pięeeekne ptaszory! marza mi się rocznicowe pawie... eh piękne!
    K. 2009M. 2012

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Green, u mnie niby aż 2 stadka, ale dopiero trzpotania serca dostałam przy Twojej wylęgarni.
    Ps. Nadal mi te kury wizualnie średnio się widzą-taka właśnie ot Cepelia. Jednak coś w sobie niepowtarzalnego mają!

Chustomanka Awatar sandy.pit
    Miejscowość
    Warszawa Falenica

Domyślnie

niezłe kompendium pawiowe
    chybabym kiedyś sobie coś przytuliła ptasiego

Doradca Noszenia ClauWi® i Doula

Chustofanka Awatar Livonia
    Miejscowość
    Newport

Domyślnie

a mnie się bardzo podobają (choć jako amatorka powinnam szaleć za jaskrawymi pasiakami). Szczególnie te białe... boskie. Gdybym takie miała... schowałabym je do pudełka hihi

bordo tez piękne - skoro tak walczą by nie stracić koloru - ja bym ich dłużej nie męczyła. Widać taka ich karma

Jest się czym chwalić, cudny stosik.
    Drugi chuścioch w drodze

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zagatka Zobacz posta
    Pisałam Ci, że jesteś aniołem ale to pawie pióra

OT Donoszę, że do nandu urodził się wczoraj o 21.50 tyci Chuścioszek (2700g, 50cm).
    a nandu dotarla??
    no i serdeczne gratulacje dla mamy-swieżynki, moja NIna byla tylko o 300 gramow ciezsza i 3 cm dluzsza

Chusteryczka Awatar truscaffka
    Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie

siedzę, patrzę i dyszę

green naranjo - obłędny kurnik, O-BŁĘ-DNY.
    Doradca noszenia [/FONT]ClauWi® po kursie zaawansowanym
    Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/
    Szkoła noszenia TULIPANNA - http://www.tulipanna.pl/
    Stowarzyszenie "Poznań w chuście"

Mama Zosi (04.2007), Zuzi (02.2009) i Justynki (04.2013)

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie

truscaffka, a wiec ty tez sie do wielbicielek drobiu zaliczasz tylko nam tu pana Jozka brakuje!

Chustomanka Awatar yerba

Domyślnie

ohydne są...a mimo to bardzo je lubię

napisz pls o tych szaraczkach - jak się maja do 2007 i 2010? nośnośc? splot? tkanie... ciekawam bo wyglądaja na bardziej zwarte petroili i wina, ale luxniejsze niż B-c
    przychówek: Pierwszy (czerwiec 2007) i Druga (maj 2010)

http://www.pomoz-amelce.pl

Uprawnienia umieszczania postów