-
Chustomanka
ja używam kremu lipobase albo oilatum krem (skład mają identyczny) wchłaniają się doskonale. Na trudniejsze sprawy kupuję w aptece krem robiony na odparzenia. Kąpiemy tylko w emoliencie i żadnych więcej kosmetyków nie używamy, nie zanotowaliśmy żadnych uczuleń jakdo tej pory (6 mcy). Im mniej tym lepiej
-
Chustonówka
my uzywamy linomagu, sporadycznie, ale jest w pogotowiu i wszelkie ew zaczerwienienia likwiduje po pierwszym posmarowaniu
-
Chustofanka
Ja kiedyś używałam tylko S.O.S Nivea Baby,ale on chyba napakowany chemią jest,od kiedy na wielo przeszłam nie mam potrzeby używania kremów do pupy w ogóle. Od ponad roku nie wiem co to krem do pupy.
Zastanawiam się nad jakimś naturalnym olejkiem do pielęgnacji ciała sporo tu się o nich wspomina tylko pytanie gdzie te cuda się kupuje i w jakiej są cenie,lub gdzie kupić najtaniej
.
BASIA(20.01.2000)

Ania(04.09.2009)

Jaś(05.10.2011)

-
Chustomanka
od kiedy dermatolog mi powiedział, że nivea ma w swoim składzie nikiel zwłaszcza w kosmetykach sensitive, który lubi często uczulać, unikam kosmetyków nivea
-
Chustomanka
Ja polecam krem/pastę Linea bimbi.
Krem dostałam w prezencie od kolegów z pracy mojej mamy we Włoszech.
Najpierw podeszłam sceptycznie ale luknęłam na skład i powiem że jest bardzo ładnie:
Aqua/Water, Coco-Caprylate Caprate***, Caprylic/Capric Triglyceride***, Zinc Oxide, Cera Alba (Beeswax), Glycerin, Panthenol, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Seed Oil**, Dicaprylyl Carbonate***, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flowerheads Extract**, Calendula Officinalis (Marigold) Flower Extract**, Polyglyceryl-3 Diisostearate***, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate***, Profumo/Fragrance, Zinc Stearate, Magnesium Sulfate, Xanthan Gum, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, Potassium Sorbate, Lecithin, Sodium Phytate, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid.
Generlanie same ekstrakty roślinne, oleje, wysoko w składzie gliceryna i pantenol jak wiadomo super dla pupki malca.
Zadne odparzenia nam nie straszne.
Ostatnio edytowane przez pompolinka ; 09-08-2013 o 16:19
Uprawnienia umieszczania postów