u nas linomag się w ogóle nie sprawdził
Ja też polecam w stu procentach ten linamagjest cudny.
I mam jeszcze jedno CUDO!!!!naturalne.
Taką maść, którą robi jedna z forumek....ona jest na pupkę i na mróz. Mam ją ponad pół roku i tylko 1/2 opakowania wykorzystana. Jest mega wydajny....tylko jest jeden problem, bo dziale handmade już jej nie ma ze względu na nowy regulamin, a nie pamiętam, jaki miała nick na forum, bo na pewno by zrobiłaona też mydła naturalne robi....
Może ktoś pomoże jaki ma nick....
[...]
Gorąco polecam![]()
Ostatnio edytowane przez Mag ; 10-07-2013 o 18:50 Powód: no nie możesz;), ale wiekszość ja zna
Marta mama Werci (9lat), Juli (5 lat) i Kubusia (marzec 2017....)...spełnionych marzeń
.....bo jest w nas miłość czasem...o jakiej się nie śniło....
najbardziej naturalna jest mąka ziemniaczana
przy okazji jest tez skuteczna
z kremówużywalam bepanrhenu, ale nie wiem, czy jest syfny czy nie, poniewaz moja swiadomosc konsumencka nie zaszła tak daleko![]()
Ja zawsze ratuję się olejem kokosowym. Ładnie goi, ale nie od razu.
Z tym, że odparzenia zdarzają się tylko wtedy, kiedy za długo chodzi z kupką, czyli zazwyczaj kiedy zostawiam z kimś dziecko.
Podstawą, żeby nie było odparzeń, jest częsta zmiana pieluchy.
A co do linomagu - kiedyś stosowałam za namową mamy, ale nie pomagał nam.
Ale jak widać - dla każdego co innego
Dobrze, że te specyfiki nie są drogie![]()
Ja szukalam ostatnio czegoś ekologicznego do pupci i kupiłam krem na odparzenia z lavery. Jestem bardzo zadowolona
ja używałam już tylu maści,że nie zliczę,całkiem fajnie sprawdził się linomag,ale i tak najlepsza była zasypka. Niby nie powinno się jej stosować zwłaszcza u dziewczynek,ale problemów nigdy nie było,bo używałam ostrożnie i cieniutko.Tanie i często ratowało pupę,nawet zapobiegało odparzeniom pod paszkami.
Żona Damiana. Matka Róży
(28.10.2009), Anieli
(1.03.2011) i Łucji
13.06.2013
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
uzywalam weledy, ale nie na problemy z pupa, tylko pielegnacyjny do calego ciala seria z nagietkiem. smarowalam pupe, choc nie bylo odparzenia, ale takie no jak napisalas zmeczenie mlodej skory pielucha.
Skład
woda, olej migdałowy, lanolina, olej sezamowy, glina, alkohol, Bienenwachshydrolysat, gliceryd kwasu tłuszczowego, kwas krzemowy, wyciąg z nagietka (Calendula) i kwiatów rumianku, naturalne olejki eteryczne
Na odparzenia weleda tez ma krem, tylko wlasnie z cynkiem i ten krem tez jest bardzo dobry, ale wlasnie na cos powazniejszego.
A w mydlarni franciszka mozna kupic olej ze slodkich migdalow.
Nasza córcia ma dość wrażliwą skórę. Drobne odparzenia zdarzały nam się przy używaniu pampersów, ale mąka ziemniaczana dawała radę. Przy tetrze problemu nie ma. Po kąpieli smaruję jej całe ciałko olejkiem ze słodkich migdałów albo olejem lnianym - co daje dobre efekty na jej skórę skłonną do przesuszeń. Kąpiemy ją w naparze z macierzanki (ślicznie pachnie i jest bardzo delikatny) albo w mieszance ziół: macierzanka, lawenda, ziele owsa i kłącze tataraku. I nic ponadto używać nie musimy. Sama natura.![]()
Dziewczyny a co powiecie o Bambino. Mnie jakoś on tak podpasował, tylko nie wiem ile w nim chemii a ile niechemii. Może ktoś coś na ten temat.....
My zawsze prosimy pediatre o wypisanie recepty na masc z lanolina, u nas to najlepiej sie sprawdza
Mogę polecić wspomniany już Linomag , ewentualnie olej ze słodkich migdałów albo olej z pestek winogron. Raczej unikam kremów z cynkiem - zostawiam je na naprawdę poważne sytuacje.
Adaś 27.05.2013