Pokaż wyniki od 1 do 20 z 41

Wątek: krem do pupy pielęgnacyjny-jaki?

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie

20 g oraz substancje pomocnicze: lanolina bezwodna i wazelina biała. skład mnie powalił jest taki kruciutki-be dziemy próbować kurcze jeszcze był kiedys taki w tupce z wyciagiem z jakiejś tam roślinki -jak pierwsze wielo kupowałam to nad nim myślałam bo na stronce któregoś sklepu z wielo był ale to było 3 lata temu i nie pamietam jaki z wycimagiem z jakiej roślinki i w jakim sklepie pamiętam ze niekażdemu podobno jego zapach odpowiadał
    Żona Damiana. Matka Róży(28.10.2009), Anieli(1.03.2011) i Łucji13.06.2013
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Domyślnie

Linomag, Alantan, Bepanthen?
    Szkoła Noszenia ClauWi®
    Doradca Noszenia ClauWi® (kurs podstawowy)
    Warszawa/Bełchatów

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yellowstone Zobacz posta
    Linomag, Alantan, Bepanthen?

Ja też Linomag polecam, używam już przy drugim dziecku. Jedno posmarowanie i zaczerwienienia od razu znikają. Jest dosyć przyjazny cenowo. Jak mi się skończy to zamierzam wypróbować też polecany olejek z migdałów.
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Chustoholiczka Awatar sag8

Domyślnie

a chcesz pielęgnacyjne czy ochronnie?

jeśli ochronnie to na dzień proponuję nic albo mąkę + BARDZO CZĘSTA ZMIANA PIELUSZKI + jak najwięcej wietrzenia dupki (szczególnie teraz latem aż się samo prosi)....
    a na noc ewentualnie linomag albo alantan....
    Hancymon - 03.2010 Ingulec - 07.2013

Chustomanka Awatar hubertowa
    Miejscowość
    Pszczyna

Domyślnie

Nasza pani doktor przepisała nam swego czasu czteroskładnikowy krem do pupki i jesteśmy bardzo zadowoleni. Jak ostatnio młody zaczął jeść coś innego niż cycuś, to trochę mu się pupka zaczerwieniła od kupek. Kilka posmarowań, papierek żeby nie zatłuściło pieluszek i jest ok. Skład: Eucerini 12,0, Lanolini 24,0, 1% Sol. Ac. bonici 36,0, Parafin. liq. 22,5.

EDIT: oczywiście kremu używamy bardzo rzadko, w przypadku lekkich zaczerwień - szybka interwencja wystarcza żeby nic większego nie wyskoczyło.

Chustonówka Awatar mamaZosiulka
    Miejscowość
    Vienna, Austria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hubertowa Zobacz posta
    Nasza pani doktor przepisała nam swego czasu czteroskładnikowy krem do pupki i jesteśmy bardzo zadowoleni. Jak ostatnio młody zaczął jeść coś innego niż cycuś, to trochę mu się pupka zaczerwieniła od kupek. Kilka posmarowań, papierek żeby nie zatłuściło pieluszek i jest ok. Skład: Eucerini 12,0, Lanolini 24,0, 1% Sol. Ac. bonici 36,0, Parafin. liq. 22,5.
    Parafin. liq.? - to jeden ze składników którego najlepiej unikać we wszelkich mazidłach do skóry!

Chustonówka Awatar mamaZosiulka
    Miejscowość
    Vienna, Austria

Domyślnie

Weleda też ma bardzo dobry krem do pupy bez kiepskich składników.

Ale tak naprawdę to najlepszym na świecie kremikiem do pupy (i nie tylko!) jest ten: http://shop.bahnhof-apotheke.de/wind...0ml.52377.html
    nie wiem czy jest dostępny w Polsce, ale jest rewelacyjny, a bardziej naturalny to już być nie może. I obywa się nawet bez tlenku cynku!

Uprawnienia umieszczania postów