-
-
-
Chustoholiczka
-
Chustoholiczka
Re: opowiedzcie o welnianych gatkach, pls
pasjo, sa przezabawne!
ale prac co 7-10 dni. kuszace.
calineczko, czy jakos tak wlasnie zaczynaja zle pachniec?
i jak szorty zamiast spodni? po domu? czy wiosna po dworze tez?
to stosowny gac na lato?
-
Chustonówka
szorty, w sensie te legginsy jak najbardziej zamiast spodni. Taki spodnio-otulacz 
A ja mam pytanie- jeśli stosujecie do nich wkładki przeróżne i jest ok,to tetra złożona w prostokąt też się nie przesunie, rozumiem?
-
lalunia
nie przesunie, ale rozmiar musi byc dopasowany,.
z doświadczenia mi wynika,że gatki np. do 12 miesiaca będą jeszcze parę ładnych miesięcy dobre.co w sumie jest ok, ale jesli jesteś na początku rozmiarówki pasującej to gatki będą ciut za duże (np. gatki od 12 do 24 miesiaca życia,a dziecko ma 12 miesięcy=gatki lekko za luźne,duże znaczenie ma tez budowa ciała dziecka).
szorty babyidea są rewelacyjne.
wełne zmieniamy jak przecieka albo jak smierdzi.
lanolina uszczelnia i utrzymuje w dobrym stanie wełnę.
akurat mam babyidea XL i albo się ich pozbędę,albo wymienie na mniejsze, albo je zmniejszę sama, bo dla Marii za duże w pasie i pupie.
-
Chustonówka
My tez mamy szorciki babyidea. Od dzisiaj juz dwie pary
, bo wlasnie zolte nam doszly. Od dluzszego czasu uzywamy granatowych jako zwyklych spodenek i sa to dla nas chyba najlepsze spodenki ze wszystkich jakie posiadamy. Niestety rozmiarowo chyba jednak troche za duze mamy, bo z sama tetra badz wkladka lekko opadaja, ale za to z formowanka idealne. Czesto tez stosujemy jako zwykle spodnie na kieszonki, bo wiekszosc innych spodenek ich nie miesci, a do tego maja podwyzszony stan i malemu nic nigdzie nie podwiewa. Mamy tez gatki storchenkinder niebieskie i te z kolei juz fajnie trzymaja tetre, przynjamniej zaraz po praniu, zanim sie nie rozciagna za bardzo... Ogolnie welna u nas na wielki plus. To taki super naturalny wariant i wiem, ze dziecku w tym najwygodniej i najprzewiewniej. Niestety u nas w nocy sie nie sprawdzaja gatki storchenkinder- za duze przecieki
. Czy ktoras z Was ma porownanie z gatkami disana? Czy te lepiej trzymaja w nocy? - Zdaje się, ze u nas przecieki byly przy nogawkach albo po bokach, tam gdzie jest jedna warstwa welny...
-
Chustonoszka
kupiłam taką:
http://cgi.ebay.co.uk/Blue-Wool-Nappy-C ... dZViewItem
Jest świetna, tylko trzeba ją dobrze zawiązać, bo to one size.
I taką:
http://www.cuddlebabes.co.uk/disana-mer ... 555-0.html
Ale ta to musi jeszcze raz chyba przejść lanolinowanie... Jakaś bardziej wilgotna niż tamta się robi po nocy.
A, zauważyłam, że te same gatki zalinkowała Pasja.
Tylko martwi mnie, że pieluszka przyjmuje kolor od nich. Żałuję, że nie kupiłam białych.
-
Chusteryczka
Uprawnienia umieszczania postów