Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: AIO? pieluchonowka

Chustoholiczka

Domyślnie AIO? pieluchonowka

na poczatek, iwona

wyczytalam,ze najprostrze w obsludze sa te egzotycznie dla mnie brzmiace AIO....czy one przeciekaja? czy trzeba kupic do nich otulacz?ile trzeba miec przy 5 mies. dziecku? ktore sa najfajniejsze a przede wszysztkim najchlonniejsze i NAJKROCEJ schna? czy po kupie wszystko sie spiera,czy zostaja takie zolte slady????
    moze wyprobuje,ale pewnie na noc i wyjazd kupie moltexy....albo inne wielorazowki...

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

Domyślnie Re: AIO? pieluchonowka

AIO czyli wszystko w jednym. To już kompletna pieluszka

ja najbardziej lubię itti bitti
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

Chustoholiczka

Cytat Zamieszczone przez hanti
    AIO czyli wszystko w jednym. To już kompletna pieluszka

ja najbardziej lubię itti bitti
    a dlugo schna i ile na poczatek kupic?przeciekaja?

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

AIO sa najprostsze, najdroższe też pewnie i właściwie generalnie najdłużej schną
    nie trzeba do nich otulacza, ale Nata wszystko zależy tak naprawdę od tego ile kasy chcesz przeznaczyć na wielorazówki i czy jesteś pewna wielorazowania dziecka.
    ja naprawdę najpierw polecam wypróbować sam system najtańszym kosztem, a dopiero potem kupowac wieksze ilości.
    moltexami na noc sie nie przejmuj, bo ja sama na nich Marię trzymam znowu od wczoraj (tzn. najpierw były zawsze moltexy na noc, potem wielorazówki i teraz znowu moltexy po bilansie,który wyszedł na niekorzyść nocnych materiałówek,a Mariana od ponad roku pieluchuję).
    a najtańszy koszt to tetra czy flanela najzwyklejsza,polar pociety w prostokąty, dwa otulacze i kosz z pokrywą.lecisz tak ze trzy dni, a jak nie zmierzi Cię zapach, skupianie wiekszej uwagi na kupach i sikach dziecka,pranie etc. to wtedy zastanawiasz się nad poszerzeniem asortymentu.
    po domu tenże najprostszy zestaw jest najlepszy.naszybciej schnący i najtańszy.
    jesli się Wam spodoba, to wtedy napolecamy Ci wełnę, frotę, bambus i konopie

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

ja kupiłam opcję snap czyli wszystkie wkładki odpinasz i rozkładasz do schnięcia, więc schnie szybciutko
    nie przecieka, bo to już z pulem jest

nie wiem ile na początek
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

popieram pomysł magdy

osobiscie od AIO zdecydowanie wolę kieszonki, bo w zasadzie robota jest ta sama: w AIO z odpinanymi wkładkami te trzeba wpiąć, a w kieszonce, włożyć wkładkę do tejże kieszonki .

dla mnie jedyna opcją są AIO z wpinanymi wkładkami, robi je właśnie itti bitti i starbunz. AIO bez wypinanych wkłądek schą baaardzo długo i trzeba by ich mieć dużą ilość.

minus AIO jest taki, że z tego co wiem, nie ma wersji one size, więc inwestycja się zwiększa. a kieszonki mogą być one size.
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chustomanka Awatar darijah
    Miejscowość
    Wrocław

Aio z wypinanymi wkładkami to dla mnie i tak "kieszonka"

ja również polecam zestaw najtańszy , początkowy żeby zobaczyć o co kaman Jak się wciągniesz to wtedy też spróbuj różnych opcji. Formowanki z otulaczem/ lub bez nawet wcale nie są takie złe.

W mojej ofercie mogą być AIO one size jeśli ktoś sobie zażyczy
    Miluszka ::marzec 2008 :: Olafko ::lipiec 2011::

https://www.facebook.com/MioUnico - unikatowe nery na różne bajery dla dziarskich chustomatek; szyte z nowych, recyklingowanych i chustowych materiałów; również na indywidualne zamówienia ::

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

AIO z angielskiego All In One- wszystko w jednym, stąd ten skrót AIO.
    Nic nie wpinasz, nie wkładasz, nie wyjmujesz. Pieluszka jak pampers z tą różnicą, że zamiast do śmieci to wiadra albo woreczka na brudne pieluszki. Jesli chodzi o plamy to moga zostac jesli "stałą" zawartosc pieluszki zostawimy, zeby sprac pozniej. Ja od razu splukuje pod kranem i lekko przepieram z proszkiem, wykrecam i do wiadra. Efekt zero plam.
    Rozwiązanie dziewczyn z tetra i otulaczami jest super.
    Powiem tak, ze ja jednak na samym poczatku mojej przygody z wielorazowkami zakupilam te pieluszki ktore podobaly mi sie najbardziej. Nie wiem czy tetra by mnie zachecila. No ale kazdy jest inny i wybiera inne rozwiazania.
    Mysle ze jednym z nich jest to, zeby (jesli masz fundusze) zakupic wlasnie AIO, jesli one ci sie podobaja. Mysle ze ze 3 na poczatek. Sprobowac przez pare dni i zobaczysz. Albo sprzedasz wszystkie, albo dokupisz inne. Pieluszki mozna probowac, bo jest ich do wyboru do koloru i poszukac swoich ulubionych. A jak sie kupi cos co nie odpowiada to jest tu Bazarek i tam mozna sprzedac uzywane.

Cytat Zamieszczone przez nata76
    na poczatek, iwona

wyczytalam,ze najprostrze w obsludze sa te egzotycznie dla mnie brzmiace AIO....czy one przeciekaja? czy trzeba kupic do nich otulacz?ile trzeba miec przy 5 mies. dziecku? ktore sa najfajniejsze a przede wszysztkim najchlonniejsze i NAJKROCEJ schna? czy po kupie wszystko sie spiera,czy zostaja takie zolte slady????
    moze wyprobuje,ale pewnie na noc i wyjazd kupie moltexy....albo inne wielorazowki...
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Uprawnienia umieszczania postów