Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 56 z 56

Wątek: dziwna kieszonka

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

a to jest plecak prosty zawiązany drugi raz z tyłu, czy plecak z węzłem pod pupą?

Chustomanka Awatar FatalFuchsia
    Miejscowość
    Holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nautika Zobacz posta

Zresztą i fote wrzucę, córa siedzi trochę krzywo na lewą stronę, bo wiązana chusta była tylko na parę metrów, ale dobrze pokazuje ułożenie nóżek i pupy, w którym mi jest najwygodniej.
    To Glut?

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Mi to drugi raz z tyłu przewiązana chusta.
    Tak to Glut od Marjen, wiem wiem że nam w nim ładnie, ale niestety jeszcze tylko przez kilka dni
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Tak w ogóle to mi właśnie niewygodnie bardzo, gdy pupa mocno wpadnie. A wiele widzę zdjęć tu na forum, gdzie pupa mocno wpadnięta?
    Ale ja jestem jakaś inna jeśli chodzi o noszenie
    Czy nie jest przypadkiem tak, że kiedy starasz się, aby pupa wpadła głęboko, dziecko opada Ci niżej i nie dociągasz chusty przy karku dziecka, przez co bardziej Ci ciąży?

Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Oj Pat pewnie tak
    Ale mnie to cięgle nurtuje, na ile te nóżki na zewnątrz i na ile pupa wpadnięta?
    Już pomijam, że moja córa wybitnie nie lubi być nisko noszona, woli jak cała głowa wystaje jej spoza ramion.
    Kacper 2016 - Paskud

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

Wpadnięciem pupy to akurat bym się zupełnie nie sugerowała Możesz podlinkować jakieś fotki "wpadnięte".
    Musi wam być obydwu wygodnie. Córcia ma prawidłowo ustawione stópki.

Jedyne co widzę ewentualnie to chusta pod paszkami. na tej fotce córcia jest dosyć nisko, Ja wtedy moim dzeiciom chowałam jedną rączkę (wiem, wiem nie każde chce ), Ale wtedy nie ma takiego efektu podwieszenia pod pachy.
    Może na tej fotce to tak wygląda, bo córeczka po coś sięga akurat. Po Twoje włosy?
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

[...]
    Już pomijam, że moja córa wybitnie nie lubi być nisko noszona, woli jak cała głowa wystaje jej spoza ramion.
    No ba! Nie jest fajnie mieć przyklejoną buzię do czyichś pleców No, chyba że się śpi - wtedy jest fajnie

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anna Nogajska Zobacz posta
    Wpadnięciem pupy to akurat bym się zupełnie nie sugerowała Możesz podlinkować jakieś fotki "wpadnięte".
    Musi wam być obydwu wygodnie. Córcia ma prawidłowo ustawione stópki.

Jedyne co widzę ewentualnie to chusta pod paszkami. na tej fotce córcia jest dosyć nisko, Ja wtedy moim dzeiciom chowałam jedną rączkę (wiem, wiem nie każde chce ), Ale wtedy nie ma takiego efektu podwieszenia pod pachy.
    Może na tej fotce to tak wygląda, bo córeczka po coś sięga akurat. Po Twoje włosy?
    Tu akurat jedna łapka wyciągnięta druga schowana.

a tu przykład za mocno wpadniętej pupy i niedociągniętej chusty i w dodatku z węzłem pod pupą.... wiem wiem masakra i nawet nie próbuję się tłumaczyć że to na chwilkę tylko było by do parkingu dojść i nie puszczać małego uciekiniera przy ulicy

Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Dzięki za poprawki
    Tak w ogóle to czasem motam i czuję, że mam idealnie zawiązana chustę, no bo to po prostu czuć, że wszystko jest dobrze, a czasem to nie wiem jakbym długo poprawiała, dociągała ciągle niewygodnie i ciągle coś źle. A przecież od miesięcy ciągle wiążę to samo, tak sama, po kilka razy dziennie. Już czasem nie wiem do czego to zależy? Chyba od dyspozycji dnia - mojej i córki
    Kacper 2016 - Paskud

Chustomanka Awatar inka
    Miejscowość
    Casablanca/ teraz w PL na wakacjach

Domyślnie

Dzięki za poprawki
    Tak w ogóle to czasem motam i czuję, że mam idealnie zawiązana chustę, no bo to po prostu czuć, że wszystko jest dobrze, a czasem to nie wiem jakbym długo poprawiała, dociągała ciągle niewygodnie i ciągle coś źle. A przecież od miesięcy ciągle wiążę to samo, tak sama, po kilka razy dziennie. Już czasem nie wiem do czego to zależy? Chyba od dyspozycji dnia - mojej i córki
    mam tak samo

A. listopad 2012

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez inka Zobacz posta
    mam tak samo
    ja też....

Chusteryczka
    Miejscowość

Domyślnie

Basinda, dzięki, zdjęcia świetnie oddają to o czym napisałam. Bardzo dobrze widać, że wpadnięcie pupy wcale nie jest fajne ani dla dziecka ani dla rodzica

Dziewczyny, zawsze tak jest, że raz nam się udaje coś super, a raz mniej. Dziecko rośnie i wtedy sytuacja zasadniczo się zmienia, bo musimy skorygować nasz zaburzony/ zmieniony środek cieżkości
    I to jest fajne- cały czas coś trzeba zmienić, dopasować, poczuć.

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

O komforcie noszenia nie ma mowy w takim układzie jak na drugim zdjęciu.... ale kto ma uciekającego półtoraroczniaka wie że czasem trzeba na 5 minut ubezwłasnowolnić .
    różnica w odczuwaniu ciężaru jest ogromna.

Młody na tym zdjęciu jest już biegający ale wyobraźcie sobie dziecko 6-8 miesięczne tak wpadnięte z rozjechanymi nóżkami....

Warto, jeśli to możliwe kontrolować wiązanie w lustrze, szybie wystawowej itp.
    Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Chusteryczka Awatar owieczka33
    Miejscowość
    Warszawa BMW ;)

Domyślnie

Ja kontroluję w szybach mijanych samochodów.

Chustonoszka Awatar cranberry
    Miejscowość
    Kraków, czasem Warszawa

Domyślnie

Czytam wątek i zaczynam się zastanawiać czy nie robie moim córkom krzywdy wspomniane były koślawe kolana.. no starsza ma troche kolana do środka, ortopeda twierdzi że jest ok, ale czy ja wiem..
    chyba obfotografuje moje wiązanie, choć wiążę "klasyczną" kieszonkę i plecak z krzyżem (chyba tak się nazywa)
    Moje Szczęścia dwa: Nutka - 06.10.2010r. i Gaja - 26.02.2013r.

Chusteryczka
    Miejscowość

Domyślnie

Cranberry- samym noszeniem tcyh koślawych kolan nie zrobisz, chyba, że nosisz jakoś ekstremalnie
    Moja córcia ma lekkie problemy, bo miała bardzo słabe mm brzucha i weszła w nieprawidłowe wzorce ruchowe.
    Czyli parę czynników musi się spotkać.

Poza tym Twoja córka jest jeszcze za mała, aby stwierdzać coś w kierunku koślawości kolan. Jeśli ma takie tendencje to trzeba to obserwować, zapewnić dużo ruchu. Jeżeli się będzie pogłębiać to nie czekać tylko w okolicach 3,5-4 lata pójść do fizjo, który pokaże ćwiczenia do robienia w zabawie. Jeśli coś cię niepokoi to po 3 urodzinach już możesz skonsultować.
    Ostatnio edytowane przez Anna Nogajska ; 03-07-2013 o 19:24

Uprawnienia umieszczania postów