Pokaż wyniki od 1 do 20 z 24

Wątek: rumień okołopieluszkowy

Mieszany widok

Chustomanka

Question rumień okołopieluszkowy

Jak byliśmy na urlopie w te upały to syn dostał krostek, wygladajacych jak rumień. Są tylko w miejscu pieluszki, na bioderkach. Obecnie krostki bledną. Być może dlatego, że nie zakładam pieluch jednorazowych a wielo.
    Czy ktoś się z czymś takim spotkał? Czy to może być uczulenie a może tylko podrazniona skóra potem?

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A nie były za mocno spięte napki?
    Uczulenie wychodzi raczej na większej powierzchni i w miejscach bardziej wrażliwych, niż bioderka.

Chustomanka

Domyślnie

A nie! Źle zrozumiałaś, choć w sumie to wprost nie napisałam a że w takim miejscu to pewnie dlatego...
    Zrobiło to mu się od jednorazówek. Tych biedronkowych, jeśli to komuś w czymś pomoże.
    Teraz lata albo bez albo w wielo i dochodzi do siebie...

Chustoholiczka Awatar Tola_zet
    Miejscowość
    LDZ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emma Zobacz posta
    A nie! Źle zrozumiałaś, choć w sumie to wprost nie napisałam a że w takim miejscu to pewnie dlatego...
    Zrobiło to mu się od jednorazówek. Tych biedronkowych, jeśli to komuś w czymś pomoże.
    Teraz lata albo bez albo w wielo i dochodzi do siebie...
    właśnie miałam zapytać czy to nie po biedronkowych, jesli tak to standard. Samo przejdzie

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

To w takim przypadku stawiałabym na otarcie od sztucznego materiału plus przegrzanie i pot.
    Ale najważniejsze, że schodzi, tak jak piszesz.
    Pierwszy raz używacie Dadów?

Chustomanka

Domyślnie

Ano pierwszy, zużyłam chyba pół paczki, ale tak na przemian z wielo. A na wyjeździe zakładałam częściej, wiadomo, problem z praniem i przechowywaniem, i o.
    Czyli, że nie mogę ich już używać czy okazyjnie mogę? Mam, kurcze, drugą paczkę tego... Tak zachwalali wszyscy dookoła to kupiłam...

Chustoholiczka Awatar Tola_zet
    Miejscowość
    LDZ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emma Zobacz posta
    Ano pierwszy, zużyłam chyba pół paczki, ale tak na przemian z wielo. A na wyjeździe zakładałam częściej, wiadomo, problem z praniem i przechowywaniem, i o.
    Czyli, że nie mogę ich już używać czy okazyjnie mogę? Mam, kurcze, drugą paczkę tego... Tak zachwalali wszyscy dookoła to kupiłam...
    my zaleczyliśmy to pierwsze podraznienie i spróbowaliśmy jeszcze raz - nigdy więcej się nie pojawilo...

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Sprawdź jak skóra będzie reagować przy niższych temperaturach. Być może, jeśli była to kwestia upałów, nie wyjdą już żadne zaczerwienienia i krosty, i okazyjnie będziecie mogli używać.
    Ale fakt, Dady nie są najwyższych lotów.

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

U NAS TO SAMO !!

Użyliśmy DADY, i wysypka na plecach i udach, dokładnie pod pieluchą, jakby ktoś skóre szpilką ponakłuwał!
    Mama Kubusia i Basi

Uprawnienia umieszczania postów