Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: Chustonoszenie tylko od rana?

Mieszany widok

Chustonówka

Question Chustonoszenie tylko od rana?

To mój pierwszy post na forum, więc na wstępie się przywitam

Mam 7 tygodniową córkę, którą próbuję nosić w chuście. Próbuję, ponieważ parę razy udało nam się nawet wyjść na spacer z jej starszą siostrą w wózku, a z nią zamotaną - najdłużej spała w kieszonce ponad 2 godziny.
    Problem w tym, że da się nosić tylko miedzy 10 a 12 rano.
    Gdy chcę ją zamotać w innych porach, zawsze ryczy i nie daje się uspokoić w chuście = resztę dnia na rękach, bo odłożona śpi po 10 min...

Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji?
    I jak z kolkami wieczornymi? Miałam doradcę chustowego raz w domu i ta pani mówiła mi, żeby do chusty wkładać przewinięte, najedzone i wypoczęte dziecko.
    A ja od 12 do 23 mam Larę na rękach, zamiast w chuście, a przecież jeszcze muszę ganiać na 1,5 roczną córką i coś w domu zrobić...

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Obu moich synów musiałam przekonywać do chusty. I, podobnie jak u Ciebie, najłatwiej było mi na początku motać rano, kiedy dzieci łatwiej zapadały w sen. Pozostaje próbować, próbować i jeszcze raz próbować. Przy starszaku, zniechęcona jego buntem, odpuściłam i ogromnie dużo nosiłam na rękach. Przy młodszym było inaczej, ponieważ, podobnie jak Ty, miałam do ogarnięcia starsze dziecko (różnica rok i 9 miesięcy). Wiązałam i rozwiązywałam aż się przyzwyczaił. Ale niestety, w okresie kolek nic nie pomagało i Maks po prostu wrzeszczał. W chuście również. Jednak lepiej w chuście niż w innym miejscu, w samotności.

Aha, z tym najedzeniem to byle nie przesadzić - kiedy dziecko ma pełny brzuch, również może protestować w chuście.

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

W ogóle większość niemowląt lepiej wszystko "znosi" rano, wieczorem są za bardzo pobudzone. No wczoraj o tym czytałam w dziale Karmienie... na stronie entej.
    Jest:
    http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,6...nc.html?wv.x=1

W sumie to karmieniu, ale wyjaśnia fenomen popołudniowego marudzenia i rzekomych kolek.
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nautika Zobacz posta
    W ogóle większość niemowląt lepiej wszystko "znosi" rano, wieczorem są za bardzo pobudzone. No wczoraj o tym czytałam w dziale Karmienie... na stronie entej.
    Jest:
    http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,6...nc.html?wv.x=1

W sumie to karmieniu, ale wyjaśnia fenomen popołudniowego marudzenia i rzekomych kolek.
    Przeczytałam. Wow. Można by odnieść wrażenie, że całe zło leży w niepokoju matki, która martwi się o brak pokarmu - jakże głęboka analiza Szkoda, że moje kolkowe dzieci odrykiwały również rano i w południe, a piersi zawsze pełne

Chustomanka Awatar habibti
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat007 Zobacz posta
    Przeczytałam. Wow. Można by odnieść wrażenie, że całe zło leży w niepokoju matki, która martwi się o brak pokarmu - jakże głęboka analiza Szkoda, że moje kolkowe dzieci odrykiwały również rano i w południe, a piersi zawsze pełne
    czy to ironia?

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habibti Zobacz posta
    czy to ironia?
    Kochana, trochę z przymrużeniem oka Rozumiem, że artykuł dotyczył konkretnego problemu (niepokoju o nienajadanie się dziecka). Żałuję, że nie wszystkie kolki podpadają pod tę kategorię - szczerze żałuję!

Uprawnienia umieszczania postów