+ kradzione zdjeciadwa z bebelulu i jedno z chusta.pl
Ale część zdjęć powklejał innych "hust"Np. zdjęcie 5 to Nati (wprawdzie zakrył głowę Natalii), a 7 to chyba pouch chusty.pl
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci
Na 8 zdjęć 3 ukradzione - niezły rezultat.
dżizas!![]()
Autor zdjec moze zgłosic w allegro naruszenie zasad. innego sposobu na takich krętaczy nie ma. Tym bardziej, że zamieszcza zdjęcia towar, którego de facto nie sprzedaje, bo zdjęcia chust nie mają nic wspólnego z tym workiem, który sprzedaje.
Dominikowa (03.12.2008) i Wojtkowa (18.04.2014) mama
Chyba każdy może zgłosić naruszenie zasad? Ja właśnie to zrobiłam. Złodziej noszący w wisiadle i robiący błędy - to za dużo jak na mnie.
"A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"
Ja też zgłosiłam, ale potem wyczytałam o prawach autorskich, ze to przede wszystkim zgłaszają właściciele prawa autorskiego zdjęcia.
Zostałam opisem aukcji porażona. I siedzę z rozdziawioną gębą, nie mogąc dojść do siebie...
Mnie tipsy rozczuliły, myślałam ,że to już dawno jest niemodne, a tu takie bogate zdobienie![]()
Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.
LOL
No ale trzy kradzione zdjęcia, każde z innej aukcji. Nieźle się postarał....
Toż to jakaś porażka![]()
Rozalia( Rozi) mama Patryka 11.2005, Szymona 10.2008, Wojtka 03.2011 i Maćka 06.2019
Dziewczyny, odpisali mi z allegro, prosząc o namiary na skradzione zdjęcia. Zidentyfikowałam chustę.pl i naitbaby, mam problem ze zdjęciem trzecim od końca. Pomóżcie...
Z bebelulu jedno, właśnie to żółte, bo pozostałe, to
http://chusta.pl/ (lewy górny róg)
http://www.sling.com.pl/?mod=./chust.../wiazania.html
Tylko wlasnie nie mogę znaleźć źródła strony, z której ściągnąl to żółte...
a to moze byc trudne, bo lulu ma wiele zdjec i u siebie na stronie i w roznych aukcjach pokazywanych...
tu masz to zdjecie w calosci:
http://www.allegro.pl/item794539832_...ka_gratis.html
Odpowiedź z allegro:
Zgodnie z informacjami przekazanymi w poprzedniej korespondencji informuję, że wykorzystanie zdjęć lub opisów może odbyć się tylko za zgodą autora tych materiałów.
Wyjaśniam, że interwencje w tego typu sprawach podejmujemy wyłącznie na wniosek Użytkownika, którego prawa autorskie zostały naruszone. Ponieważ dotychczas nie otrzymaliśmy zgłoszenia od właściciela wspomnianych materiałów, uznajemy, że nie doszło do naruszenia zasad. Nie mamy bowiem pewności, że wskazany Użytkownik nie posiada pisemnej zgody właściciela na wykorzystanie w opisie aukcji materiałów jego autorstwa.
Gdyby Natalia i Kinga napisały do allegro można by ukrócic takie praktyki
Ostatnio edytowane przez krysiak ; 26-10-2009 o 23:08